UA
RU

Про що жінка мовчить: Соломія Томащук, режисерка

Редагувати переклад
У серпні відбудетьмя прем'єра українського трилера "Між нами", головні ролі в якому виконали Ірма Вітовська та Анастасія Пустовіт. Його режисерка Соломія Томащук відповіла на запитання рубрики Marie Claire Ukraine.

Соломія Томащук

Про що сьогодні не варто говорити вголос, а про що просто неможна мовчати?

Звичайно, я не можу залишатися осторонь війни у моїй країні, але крім промовляння слів потрібно діяти, визначити пріоритети, і невтомно їх реалізовувати. Власна позиція – ось про що не варто мовчати. Але разом з тим, ми інколи можемо промовчати в якихось дрібних побутових конфліктах щоб згладити ситуацію з оточуючими. Тому що зараз це не на часі. Ми повинні бути єдиними.

Коли та із ким останнім часом вам було приємно помовчати?

Я дуже люблю тишу, тому для мене помовчати наодинці не є великою проблемою. (Усміхається.) Але якщо і вибирати компанію то це радше мій чоловік або мої коти.

Коли ви в останнє себе хвалили, а за що сварили?

Останні місяці сварю себе за раптові нападки апатій та депресій. Потім беру себе в руки щоб нормалізувати свій стан і починаю працювати. За це себе і хвалю згодом. Таке собі умовне колесо Сансари.

Назвіть найкрасивішу річ і чому ви її такою вважаєте?

Таких речей є багато, але давайте, наприклад, візьмемо одну із картин Френсіса Бекона. До прикладу «Три етюди до фігур біля підніжжя Розп’яття». Для мене вражаючим є те, як жахливе та відразливе має здатність викликати відчуття прекрасного.

Яким талантом вам би дуже хотілося володіти?

З огляду на сучасні реалії, напевно б зараз дуже хотіла вміти програмувати, але боюся, що уже запізно. Та і з точними науками не все склалося добре під час навчання. Але інколи уявляю себе в ролі супергероя – кіберхакера. (Усміхається.)

Соломія Томащук 567

Фото: МІЖ НАМИ/ Between Us/Facebook

Якби ви могли залишити тільки один спогад, щоб це було?

Подія, про яку я назавжди хочу зберегти спогад, ще не відбулася. Тому, це скоріше мрія – побачити, як палає московський кремль.

Що личить сучасним чоловікам, а що не прикрашає сучасних жінок?

Українським чоловікам надзвичайно личить військова форма, а ще мені подобається, як сучасні чоловіки не бояться підкреслювати свою індивідуальність. Стосовно жінок – мені не подобаються косметологічні та хірургічні втручання у зовнішність, які часто робляться немов під копірку. Ну знаєте, багато дівчат зараз прагнуть бути схожими на селебріті, які намагаються диктувати сучасну моду, в тому числі на власне тіло. Ось таке мені не подобається.

Якби вам довелося себе порівняти із алкогольним напоєм чи коктейлем. Ви який?

Це польський коктейль Wściekły Pies (Скажений Пес). Мені, як любительці трилерів дуже імпонує наростання гостроти табаско та міцного алкоголю, як саспенсу, після солодкої експозиції.

До якої поради мами ви не дослухалися, і наразі жалкуєте про це?

Ні про що не жалкую. Робила дуже багато помилок у своєму житті часто не дослухаючись до порад мами. Але це мій власний досвід. Як факт ці помилки вплинули на становлення мого характеру та поглядів на життя.

Зовнішність якого визнаного красеня завжди здавалася вам перебільшеною? І, навпаки, хто з чоловіків із невиразною зовнішністю видається вам дуже привабливим?

Давайте про українських акторів. Мені не подобається класична, «глянцева» чоловіча зовнішність. Проте серед моїх друзів та колег є багато талановитих, тонких та обдарованих акторів з таким типом зовнішності. Ми працюємо з ними над досить незвичними для них образами, часто використовуючи контраст між зовнішнім та внутрішнім. В той же час, привабливим я вважаю своєрідну, нестандартну чоловічу зовнішність. Така «рельєфність» не тільки класно дивиться в кадрі, а має властивість додавати певного шарму в образ та характер персонажа. Особливо якщо ми говоримо про такі жанри як трилер чи горор. Людиною, яка володіє такою особливою зовнішністю для мене є, наприклад, актор Василь Кухарський.

Чим пахне щастя?

У щастя запах моєї залишеної київської квартири.

Читайте також: SMALL TALK: АКТОРКА ІРМА ВІТОВСЬКА-ВАНЦА ПРО НОВУ РОЛЬ У ФІЛЬМІ «МІЖ НАМИ» ТА «НЕДОЛЮБОВ»

Статьи по теме