UA
RU

«Музичний прогноз». Про сучасну та якісну українську музику.

Редагувати переклад
Свіжа порція музичних релізів чекає на вас у спільній добірці «Музичний прогноз» від редакції Marie Claire Ukraine та музичного онлайн-медіа Слухач UAСергій Мартиненко засновник Слухач UA розповідає про офіційний римейк хіта гурту SMS, «Маму-Зиму» від NK, «Голос» від KOLA, «Інь-Ян» від MONATIK та ROXOLANA, про безумовне кохання Демчука, Heart of Steel переможців нацвідбору — TVORCHI та інші релізи українських артистів. Пісні з добірки «Музичний прогноз» доступні для прослуховування в нашому Spotify-плейлисті.

«Музичний прогноз». Про сучасну та якісну українську музику.-Фото 1

NK — Мама-Зима

Цим треком артистка закликає слухачів продовжувати вірити в найкраще, як би холодно і темно не було навколо.

Співачка впевнена: пристрасна любов та жага до життя, що притаманні українському народу, наділяє кожного з нас неабиякою силою. І, тільки повіривши у новорічне диво та об’єднавши свої гарячі серця, ми зможемо пережити цю надскладну зиму.

REYA — Любий, кохай мене

Співачка REYA підкорює TikTok офіційним римейком відомого хіта гурту SMS «Любий, кохай мене», що отримав популярність наприкінці нульових.

«Любий, кохай мене» від REYA — це історія про бажання, що об’єднує всіх, хто наразі чекає на зустріч зі своїми коханими. Як і більшість романтичних пісень, вона поєднує в собі всі прояви цього почуття — від метеликів у животі до палкої пристрасті. І нагадує, що у кохання є безліч відтінків, які живуть в кожному з нас. 

TVORCHI — ЕР Heart of Steel

TVORCHI випустили міні-альбом, який присвятили незламності українців. До нього увійшов трек Heart of Steel, з яким гурт презентує Україну на конкурсі «Євробачення» у Ліверпулі. 

Всього EP налічує чотири потужних треки, в кожному з яких — історії сучасних українців. Усі пісні наповнені особистими переживаннями та емоціями артистів, здобутими за останні 10 місяців.

MONATIK х ROXOLANA — Інь-Ян

MONATIK та ROXOLANA презентували композицію «Інь-Ян», реліз якої готували ще до початку повномасштабної війни.

Композицію «Інь-Ян» та кліп на цю роботу було знято ще до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Артистами була запущена промокампанія, що «йшла» червоною ниткою у всіх соціальних мережах, а реліз планувався на 25 лютого. Вже тоді декілька секунд пісні, що показали артисти, стали шалено обговорюваними та набрали близько мільйона прослуховувань в TikTok за кілька годин. 

DOROFEEVA —  Щоб не було

Це був надскладний рік для кожного, рік, який змусив багатьох шукати нових себе. Пошуки власних сенсів DOROFEEVA втілила у творчість. А найголовніший для неї сенс «кохання» у дуже особисту пісню «Щоб не було».

«2022 рік був складним і буремним для кожного українця. Для нас з Мішею кращими ліками в цей складний час стали наші почуття та музика. Цю пісню ми написали разом. Вона про кохання, біль та віру одне в одного», розповідає DOROFEEVA.

DEMCHUK Alive

Пісня Alive — про безумовне кохання, завдяки якому артист продовжує вірити та боротись за майбутнє. Її перші рядки були написані Демчуком вдома в повному блекауті, коли вся країна знову занурилася у пітьму. 

«Музика і кохання — це те, що не дає згаснути вогнику всередині нас самих. Коли навколо темрява та тривога, потрібно берегти його та розпалювати. Тільки почуття любові — мій промінь світла в цей темний час. Завдяки йому я відчуваю себе живим і здатним боротися», — розповів DEMCHUK.

KOLA — Голос

Співачка KOLA презентувала зворушливу пісню-звернення до українців під назвою «Голос», яка надає впевненості та закликає до рішучих дій в соціальних мережах.

У своїй пісні співачка наголошує — кожен голос важливий, особливо зараз, коли всі почали втомлюватися від війни та намагатися відгородити свій простір від страшних реалій. Українці мають продовжувати інформаційний опір, не забувати своє коріння та вірити у перемогу.

Michelle Andrade — ЕР «Неприховане»

Michelle Andrade представляє відвертий максісингл «Неприховане», створений під час війни в різних куточках світу

«Неприховане» це дуже особиста музична історія, не тільки, тому що в цих піснях вона відкриває слухачам справжні почуття, а й тому, що вперше Michelle стала співавторкою всіх композицій. Вона сублімує накопичені емоції та переживання в музику. Це ніби емоційні гойдалки, де, на противагу гніву та болю, сила, кохання й віра у світле майбутнє. Щира творчість без хайпу та всього зайвого.

MamaRika — Зоря

Лейтмотивом «Зорі» є розуміння, що після найтемнішої ночі завжди наступає світанок. Ми всі зараз шукаємо точку опори, яка дасть натхнення та сили рухатися далі. Та попри все українців вже неможливо зламати, де б ми не були і як би не було важко ми завжди знайдемо ту саму стежку додому.

Tember Blanche —  Я вдома

«Я вдома» — це пісня про любов до свого дому попри все, що відбувається навколо. Про те, що попри війну та всі супутні жахи, ми хочемо залишатися там, де народилися і виросли. Як сказав Сергій Жадан, наш дім там, де нас не лякає смерть. І тільки в цій країні ми по-справжньому це відчуваємо.

Читайте також: «МУЗИЧНИЙ ПРОГНОЗ». ПРО СУЧАСНУ ТА ЯКІСНУ УКРАЇНСЬКУ МУЗИКУ. 

Статьи по теме