UA
RU

Чоловік говорить: Олег Псюк, засновник і соліст Kalush Orchestra

Редагувати переклад
З моменту перемоги на пісенному конкурсі Євробачення-2022 гурт Kalush Orchestra поїхали в тур по США, зігравши 18 концертів за 3 тижні. Також випустили такі роботи, як «In The Shadows of Ukraine», українізовану версію культового хіта фінського гурту The Rasmus, а також кліп на пісню «Shchedryi Vechir», у якому навіть знявся Арнольд Шварценеггер, зірка американського кіно. Сьогодні, 3 березня, гурт Kalush Orchestra презентує перший англомовний трек «CHANGES».  У день прем'єри Олег Псюк, лідер гуртів Kalush Orchestra та KALUSH відповів на запитання рубрики Marie Claire Ukraine.

Чоловік говорить: Олег Псюк, засновник і соліст Kalush Orchestra-Фото 1

Яким повинен бути «справжній чоловік»?

Чоловік повинен не тікати від проблем, а вирішувати їх. Бути надійним, відповідальним, рішучим та цілеспрямованим.

Які життєві уроки дали вам батьки?

Мабуть, цінувати свій рідний дім. Все що зі мною найяскравішого сталося у житті, відбулося саме у Калуші. У перерві між концертами, поїздками я завжди намагаюся одразу поїхати до рідного міста та побути вдома, поспілкуватися з батьками.

У вас був поворотний момент, після якого можна поділити життя на «до» і «після»?

Думаю, що для кожного з нас поворотним моментом у житті стала війна. Ми вже не будемо такими, як раніше. Ця війна показала, що кожен момент важливий і якщо чогось хочеш, потрібно брати це і робити. Зараз хочеться, щоб Україна Перемогла і знову був мир в країні. Ціна яку ми платимо за свою свободу дуже висока.

Що найбільше вас драйвить: в житті, роботі, стосунках?

Мабуть процес та емоції, які ти отримуєш від роботи, стосунків, в цілому від життя. Ну, і цілі, звісно, які ти ставиш перед собою та досягаєш.

Як вам здається, ви вже знайшли себе?

До гурту KALUSH, я 12 років пробував себе у репі. Мабуть так склалося, що я ще з дитинства хотів читати реп і йшов до того, щоб бути відомим артистом. Я дуже цілеспрямована людина і думаю, що визначився ще тоді в дитинстві, ким хочу бути. Звісно, хочеться завжди більшого, тому я далі продовжую пошуки себе у творчості, створенні нових треків, співпраці з іншими артистами. Тільки тоді музика мене реально чіпляє, коли я її весь час роблю якоюсь інакшою, ніж попередня, додаю щось нове. Я весь час шукаю себе в нових іпостасях. 

Чоловік говорить: Олег Псюк, засновник і соліст Kalush Orchestra-Фото 2

Якими критеріями ви вимірюєте успіх?

Для мене, як артиста, основною складовою успіху є якісна музика. Якщо наші треки подобаються людям, вони їх співають та переглядають відеокліпи на них — це все веде до успіху. До прикладу, кліп на «Stefania», пісню-переможницю Євробачення-2022 набрав на YouTube понад 50 мільйонів переглядів. Користувачі TikTok зняли 330 000 відео під «Stefania», а сумарно на стрімінгових платформах пісню прослухали 52 мільйони раз. Це, я думаю, успіх.

Як виглядає ваш стандартний день?

Я постійно включений у робочий процес. Якщо це стандартний день з концертного туру, то кожен ранок починається з робочих зідзвонів, переїзду у нове місто або країну, репетицій, інтерв’ю та концертів.

Які якості партнера для вас важливі?

Як приклад, моя дівчина — вона досить проста, але вона та, якій я можу довірити будь-що.  Підтримка, що дуже важливо для чоловіка. Допомагає в усьому, навіть в робочих справах. Без шкідливих звичок. Ну і просто,  файна дівчина.

Яка людина ніколи не буде з вами поруч?

Та яка має шкідливі звички, оскільки я сам віддаю перевагу здоровому способу життя і хочеться, щоб партнер розділяла зі мною ці погляди.

Яка матеріальна річ (з тих, якими ви володієте) – найцінніша для вас та чому?

Мабуть, моя рожева панама. На аукціоні Фонду Сергія Притули у травні минулого року мою оригінальну панаму з Євробачення-2022 продали за 11 мільйонів гривень. Крім того, її активно продають на аукціонах по всьому світові, а також одягають всесвітньо відомі зірки. Рожева панама KALUSH вже є у Арнольда Шварценеггера, Девіда Гетта, ірландського актора Джека Глісона з “Гри престолів” та інших.

Що ви вважаєте в житті найбільш важливим? Що найменш важливим?

Щастя.

Який антивоєнний твір ви вважаєте геніальним?

Не можу назвати та виділити щось одне. Мені здається, що нас змінили зараз не якісь антивоєнні твори, а реальність. Те, що відбувається зараз, на жаль, відбувається у нашому реальному житті. Нашу мову, культуру, цілі міста хочуть зараз знищити. Українці зараз як ніколи об’єднанні, кожен з нас намагається робити все, для того, щоб пришвидшити нашу спільну перемогу у війні. Ця війна змінила кожного з нас, але всі як один, ми віримо, що Україна переможе, і для всіх інших країн — ми зараз приклад незламності.

Фото: Jens Sage

Читайте також: JAMALA СТАЛА ПЕРШОЮ УКРАЇНСЬКОЮ АМБАСАДОРКОЮ EQUAL ВІД SPOTIFY 

Статьи по теме