UA
RU

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня

Редагувати переклад
Marie Claire Україна та Тетяна Карікова  продовжують ділитися з вами заходами, які щодня відбуваються в Києві. Та вчергове нагадують вам, що українці мають право на активне життя, всупереч усьому. Тож читайте гайд та обирайте події до смаку!
«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 1

Тетяна Карікова, журналістка

✔️ 19 квітня у Театрі «Актор» відбудеться вистава «7 розгніваних джентльменів» за мотивами «Семи самураїв» Джона Стерджеса.

«Сім розгніваних джентльменів» — антифеміністична комедія, в якій у нареченого з незрозумілих причин зривається весілля і всі гості вирушають на пошуки справедливості. Сім брутальних чоловіків, сигари, костюми, віскі, зброя, відбірна лайка, бійка, заручник і відверті розмови про секс. Але, як зазвичай буває у голлівудських історіях, усе закінчиться хепіендом.

Час: 18:00

Адреса: вул. Велика Житомирська, 40

Вартість квитка – від 100 грн

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 2

✔️ 20 квітня Мистецький арсенал відкриває виставку сучасного українського мистецтва «Форми присутності».

На виставці будуть представлені роботи українських художників та художниць: Юрія Болси, Андрія Денисенка, Анастасії Дицьо і Саші Рошена, Антона Карюка, Яни Кононової, Олени Курзель, Максима Мазура, Дар’ї Молокоєдової, Данііла Немировського, Каріни Синиці, Лео Троценко, Тамари Турлюн, Сани Шахмурадова-Танської, Віталія Янкового, Три вправи з реалізму, commercial public art і Світланки Конопльової, Open place.

Ця виставка — спроба зібрати докупи річні спостереження й розмови про досвіди, відчуття і практики, якими послуговувались українські митці та мисткині від початку повномасштабного вторгнення росії.

Час: 20 квітня о 16:00, далі за розкладом – з 12:00 до 20:00 (понеділок і вівторок – вихідні)

Адреса: вул. Лаврська, 12

Вартість квитка – 100 грн

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 3

✔️ 21 квітня Український Дім презентує виставку «Ювілей небайдужості», присвячену 30-річчю створення національного центру.

Виставковий проєкт – це своєрідний екскурс у культурне життя років незалежності через події, що відбувалися в Українському Домі, із знаковими іменами та творами українського класичного і сучасного мистецтва.

Час: з 11:00 до 19:00 (понеділок – вихідний)

Адреса: Хрещатик, 2

Вартість квитка – 80 грн

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 4

Фото Ігоря Гайдая, яке брало участь у виставці Gmunden.photo 2022. На фото літак — «Мрія'», який було знищено російськими окупантами.

✔️ 22 квітня у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться спеціальний показ пригодницького хорору Арі Астера «Усі страхи Бо», де головну роль зіграв лауреат премії «Оскар» Гоакін Фенікс.

За сюжетом чоловік на ім’я Бо дізнається про смерть своєї матері за вкрай підозрілих обставин. Дорогою додому він робить тривожне відкриття про своє минуле, але повернутися туди він зможе лише тоді, коли зазирне в очі власним страхам.

Час: 14:35

Адреса: вул. Костянтинівська, 26

Вартість квитка – 200 грн

✔️ 22 та 23 квітня в Музеї шістдесятництва відбудеться маркет вінтажу та українських брендів

Локацією маркета обрали перлину київського модерну, зведену як хірургічна лікарня А.С. Маковського у 1907-1908 роках. Зараз тут знаходиться Музей шістдесятництва, який розповідає про незламність українських культурних діячів під час окупації совєтською росією.

Час: з 11:00

Адреса: вул. Олеся Гончара, 33

Вартість квитка – 60 грн

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 5

Фото: Вікіпедія

✔️ 24 квітня Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки запрошує на виставу «Фальшива нота» за п’єсою відомого французького драматурга Дідьє Карона.

Це історія про любов та ненависть з детективною складовою, а герої тримають зал у напрузі впродовж усієї вистави. Тут і про доброту, яка проявляється у найекстримальніших ситуаціях, і про людське лицемірство, і про безкорисливість, і про зраду, і про справжню душевну порядність.

Час: 18:00

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Вартість квитка – від 100 грн

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 6

Фото: lesyatheatre.com.ua

✔️ 25 квітня в МЦКМ «Жовтневий палац» відбудеться концерт Symphony Rock Resonance.

Проєкт Symphony Rock Resonance – це незвичне прочитання шедеврів академічної музики, зокрема Баха та Бетховена, в роковому стилі у виконанні симфонічного оркестру та 100 артистів.

Час: 19:00

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість квитка – від 450 грн

✔️ 26 квітня Будинок Кіно запрошує на «Зустріч з Зіркою. Тарас Цимбалюк» та перегляд стрічки «Чорний ворон».

У фільмі йдеться про одну з найдраматичніших сторінок української історії – запеклу боротьбу українських повстанців проти окупаційної комуністичної влади в 1920-х роках у Холодному Ярі. Головний герой, холодноярський отаман на прізвисько «Чорний Ворон», організовує спротив проти більшовиків-окупантів, які вже заполонили Україну й запроваджують у ній свій радянський лад, вбиваючи патріотів та знищуючи українську культуру.

Час: 18:00

Адреса: Будинок Кіно, вул. Саксаганського, 6

Вартість квитка – від 100 грн

✔️ 27 квітня МЦКМ «Жовтневий палац» відбудеться концерт співака SHUMEI та презентація альбому «Комета».

Молодий співак Олег Шумей (SHUMEI) за декілька тижнів до повномасштабного вторгнення росії на територію України випустив свою дебютну пісню, яка зараз є одним з музичних рупорів для українського суспільства. Пісні та кавери SHUMEI слухають на фронті, на патріотичних заходах та за кордоном.

Час: 18:00

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вартість квитка – від 520 грн

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 7

✔️ 28 та 29 квітня у КВЦ «Парковий» відбудеться концерт однієї з найкращих сучасних співачок Грузії Ніно Катамадзе

Ніно відома своїм унікальним голосом та віртуозними імпровізаціями. Її неповторний стиль – це майстерне поєднання джазу, фолку та року. Концертна програма включатиме улюблені хіти (Olei, Once In The Street, Beauty, Will Come As A Snow, Suliko), а також нові пісні, які раніше не виконувалися. 

Час: оpen door 18.00, початок о 19:00

Адреса: КВЦ «Парковий», Паркова дорога, 16-А

Вартість квитка – від 990 грн

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 8

Фото: instagram/ @nino_katamadze_official. Автор фото: @zaqaria_ch

✔️ 29 та 30 квітня в коворкінгу Generator відбудеться черговий сезон маркету Kyivness.

На ярмарку будуть представлені знахідки з європейських антикварних ринків, локальні та вінтажні проєкти, адже головною метою Kyivness є підтримка культури раціонального споживання в Україні. Крім вінтажного маркета, бістро і дегустацій, на гостей чекає широкий формат лекцій на різні теми.

Час: з 11:00 

Адреса: вул. М. Грушевського, 3

Вартість вхідного квитка: 250 грн (у вартість також входить відвідування лекцій, тренування, чайні та винні дегустації).

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 19 по 30 квітня-Фото 9

Читайте також: SMALL TALK: КУРГАН І AGREGAT ПРО ФІЛЬМ «ЛЮКСЕМБУРГ, ЛЮКСЕМБУРГ» 

Статьи по теме