«Музичний прогноз»: JAMALA, DANTES, MONATIK, TVORCHI та інші

Свіжа порція музичних релізів чекає на вас у спільній добірці «Музичний прогноз» від редакції Marie Claire Ukraine та музичного онлайн-медіа Слухач UAСергій Мартиненко - засновник Слухач UA розповідає про нові релізи від JAMALA, DANTES, MONATIK, NK, Lida Lee, TVORCHI, LAUD, Bloom Twins, Марти Адамчук та інші релізи українських артистів. Пісні з добірки «Музичний прогноз» доступні для прослуховування в нашому Spotify-плейлисті.

«Музичний прогноз»: JAMALA, DANTES, MONATIK, TVORCHI та інші-Фото 1

JAMALA — Люблю

JAMALA презентує для шанувальників нову пісню «Люблю», яку почала записувати вже знаючи, що чекає на третю дитину. Саме написання нової композиції в період вагітності додає неабиякої чуттєвості цьому синглу. 

«Ця пісня адресована всім тим, хто вірить у кохання в усіх його проявах: чи це любов до чоловіка, чи до дитини. Стукає серце, Новий шлях проб’ється, І це знак, що буде життя!  Стукає серце, новий шлях проб’ється і це знак що буде життя… Та любов, яка  надихає», — каже JAMALA.

MONATIK  — А що?

MONATIK презентує новий літній хіт «А що?», режисером відеороботи стала дворазова номінантка на Grammy — Таню Муіньо.

В новому відео артист постає перед судом присяжних. Все як і у житті: спочатку вони йому аплодують, слідом засуджують і навіть хочуть розлучити його з головною героїнею. Суспільний осуд переживав майже кожний, хто робив щось щиро та з усього серця. Проте артист залишається вірним собі і в фіналі відеороботи міцні почуття, сильне бажання та віра все одно перемагають розлуку і темряву. 

DANTES — ДУРА

Володимир Дантес презентував зухвалу та провокаційну композицію «Дура». Це заклик до усіх жінок усвідомити свою цінність та розірвати коло приниження, що залишає відбиток у їхній свідомості. Це пісня про те, що здорові стосунки дарують радість та тепло, в той час, як токсичні наносять нові рани та деруть старі шрами.

«Набридло усвідомлювати, як в суспільстві люди досі нормалізують жахливе ставлення партнерів одне до одного, називаючи це пристрастю або ж особливостями характеру. Стереотип про те, що потрібно потерпіти, полюбити та прийняти людину такою, як вона є, і врешті-решт віддати себе на знищення партнеру через щирі почуття має померти. Кохання це ніколи про насилля і завжди про повагу та відданість. Моя пісня “Дура” є завуальованим проханням до всіх припинити ідеалізувати стосунки, в яких вам погано, і виходити з них задля власного щастя, що б партнер про це вам не казав», поділився співак.

NK х Atomic Otro Way — Moloko

Співачка NK презентує сингл та кліп Moloko в колаборації з популярним виконавцем домініканського походження Atomic Otro Way. Кліп Moloko — це подорож у світ рожевих фантазій, де кожен з нас може на декілька хвилин заховатись серед мʼяких хмаринок та яскравих героїв від усіх проблем. Це ідеальний світ, де панує суцільний позитив і щастя.

«Я завжди прагнула бути різною у своїй творчості, дивувати глядачів та слухачів. Я мріяла створювати музику, яка не має кордонів. І для мене важливо доповнювати свої пісні яскравими візуалами, які відображають настрій та емоції, викладені у них», — розповідає NK.

Bloom Twins — Your Type

Дует українських близнючок Bloom Twins презентує свій новий рок-сингл Your Type, про свій особистий досвід розтавання з коханими людьми. Як і попередні релізи сестер, Your Type також увійде до майбутнього мініальбому від Bloom Twins.

Зі слів близнючок, Your Type одна з найулюбленіших пісень дуету для їхнього зіркового шанувальника — Ленні Кравіца, яку він ексклюзивно слухає вже кілька років.

Your Type —  це емоційне та відверте відображення складних стосунків. Трек був написаний в один із дощових днів у Нью-Йорку, ставши результатом особистих переживань сестер-близнючок після серії невдалих стосунків, захоплюючи сувору та безкомпромісну реальність складнощів кохання.

O.Torvald Амстердам

Гурт O.Torvald презентує кліп на пісню «Амстердам». Учасники гурту називають пісню найлегшою і найпозитивнішою піснею альбому «Втома». За задумом авторів, пісня називається «Амстердам», адже це місто свободи, але він виступає лиш як символ, насправді цей трек про довоєнний Київ. 

«Ми не можемо закривати очі на загальну ситуацію в країні. Нам теж страшно, нам теж незрозуміло як жити далі. Важка реальність тисне на кожного з нас, але все одно хочеться мріяти про цей «далекий Амстердам» і сподіватися на те, що «з часом ранок знову стане добрим», коментують O.Torvald.

Lida Lee —  Сама

Співачка Lida Lee презентує свій перший реліз у 2024 році. Після тривалого мовчання розміром майже в півроку пісня «Сама» є маніфестом для Lida Lee. У новій роботі вона розповідає про свій особистий досвід пошуку власного «я», про трансформацію, яка була важкою, але такою необхідною. І саме музика була завжди поруч на цьому шляху. 

TVORCHI Shine

TVORCHI презентують перший сингл та кліп з нового альбому під назвою Planet X, вихід якого заплановано на 13 вересня. Трек Shine відкриває нову космічну історію артистів та захоплює глибиною свого звучання, а відео – розповідає історію закоханості двох енергій з різних світів.

«Shine це перший епізод з нашої Planet X, яким ми ділимося зі слухачами. Вона, як сонячне затемнення, що викликає мурашки по тілу, з неї все починається. Кожна з пісень нашого нового альбому відтворює певні почуття, з тих, які ми пережили за останні три роки. Shine — про сяйво всередині нас, що показує дорогу, коли навколо темно»,  діляться TVORCHI.

LAUD Пробудження (Альбом)

Співак LAUD після закінчення співпраці з колишнім продюсером, презентує свій перший альбом, як незалежний артист. 

Альбом «Пробудження» це великий камбек артиста LAUD в широкий ефір. Лонгплей наповнює мотиваційна концепція і любов. Артист розкриває себе стилістично, як мультижанровий виконавець і демонструє рок баладу, диско-фанк, поп-бенгер в колаборації із співачкою Машею Кондратенко, а також обрамлює це космічною візуальною концепцією. Все разом складає один широкий меседж про великий камбек особливого артиста для локального музичного ринку.

Alena Omargalieva Коли Тебе Немає

Співачка Alena Omargalieva презентує кліп на пісню «Коли тебе немає» особисту та нелегку історію з коханим Тамерланом.

«Ця історія сталась з нами на початку повномасштабного вторгнення, коли ми з Тамерланом були на відстані — він стояв на захисті Київщини, я поїхала до Польщі та перебувала там декілька місяців з нашим сином Тимуром. У нас почалися дуже напружені відносини… я думаю, ця історія знайома багатьом українкам. Доля випробовувала нас на міцність, і завдяки Тамерлану, завдяки нам обом ми змогли зберегти нашу сімʼю. Хочу, щоб ця пісня допомогла зберегти вашу родину, ваше кохання в потрібний час», — розповіла Alena Omargalieva. 

Марта Адамчук Так і є

Співачка Марта Адамчук презентує пісню «Так і є», подаровану Сергієм Бабкіним, який був наставником артистки на проєкті «Голос Країни». 

«Вона зʼявилась саме в той час, коли я почала змінюватися, ставати сама собою. Вона допомогла мені прийняти свої незвичайні особливості. І можливо, вона допоможе й іншим жінкам також прийняти свою індивідуальність і незвичайність. Я б дуже хотіла і надалі розкривати риси своєї індивідуальності та навчитися приймати їх, бо це і є цінністю нашої особистості. Бо це природно, це необхідно, бо “Так і є…”», розповідає Марта Адамчук.

Міша Крупін та Фонд Притули  Ї**ти **сню 24/7

Благодійний фонд Сергія Притули та Міша Крупін презентували пісню для збору донатів.

Пісня «Ї**ти **сню 24/7» про те, що ворога потрібно знищувати цілодобово. А для цього потрібно більше дронів: денних, дронів з камерою нічного бачення для роботи в сутінках та тепловізійних, якими досвідчені екіпажі працюватимуть в глибоку ніч.

Ця пісня має на меті нагадувати людям, що не важливо де ви знаходитесь зараз, в машині, вдома, йдете в навушниках по вулиці — саме в цей момент вас захищають люди, яким дуже потрібні FPV-дрони на фронті.

Ulyana Slobodyan —  Колихай

Співачка та блогер Уляна Слободян презентує свою нову композицію «Колихай».

В пісні «Колихай» йдеться про те, що люди самі по собі різні. Вони усвідомлюють, що у них не ідеальні стосунки, що вони не святкують, навіть, дату своєї річниці, але при цьому вони щиро радіють, що в них є безумовна любов. Нехай все не ідеально, проте  максимально щиро. Вони не прагнуть бути ідеалами, вони прагнуть цінувати те, що у них є, не змінюючи один одного.

«Ми всі не ідеальні, і не прагнемо бути ідеалами, ми приймаємо один одного такими, якими ми є», — коментує Уляна.

Ptashkin — Я не упаду

Гурт Ptashkin, фронтменом якого є Михайло Панчишин — ветеран війни й переможець двох телевізійних шоу: «Х-Фактор» та «Голос Країни», закликають українців бути сильними. 

Їхній хіт «Невідомий герой» став одним з гімнів українських захисників. Цього разу гурт вірить, що їх новий сингл під назвою «Я не упаду» може мотивувати й надихнути всіх, хто зараз кожного дня шукає в собі внутрішні сили.

KARYOTYPE —  Локомотиви

Учасники Національного відбору на Євробачення-2024, український гурт KARYOTYPE презентує свій третій та останній сингл із майбутнього альбому — пісню «Локомотиви». 

Пісня «Локомотиви» — для тих, хто готовий робити все можливе для втілення своїх справжніх мрій. Для тих, хто супереч повсякденню та тиску соціуму, готовий займатися справою свого життя, не витрачаючи його на те, чого від них вимагає навколишній світ.

Mary Ten — Вірність і любов

Українська співачка Mary Ten презентує сингл та кліп «Вірність і любов».

Ця пісня про ті прості та одночасно глибокі почуття, на яких базуються міцні і здорові стосунки. Про найщиріші почуття, які живуть в жіночому серці. Які б злети та падіння не траплялися на життєвому шляху, важливо завжди берегти кохання в серці, щоб разом підкорювати найвищі вершини. Саме любов розкриває всю ніжність і пробуджує внутрішнє тепло, яке дбайливо огортає серце.

Mar’ya — Знаю

Фронтвумен українського рок-гурту AMARIIA — учасників «Нацвідбору Євробачення 2022», Марія Архіпова презентує свій сольний поппроєкт Mar’ya та дебютний сингл «Знаю», який присвячується кожному, хто закоханий або колись кохав.

Сингл «Знаю» — це мелодійна мантра кохання, яка охоплює душу своєю поетичною проникливістю. В її нотах відбивається ніжність, але й неспокій думок, що ховаються у серці кожного, хто колись кохав. Це пісня про віру в кохання, але й про невизначеність долі, що витає в повітрі, немов туман.  Кожен рядок є як відлунням серця, яке співає свої найглибші сповіді вночі.

Dannisha — Киця

Співачка та TikTok улюблениця українських водіїв — Dannisha презентує свій перший українськомовний сингл «Киця». Для обкладинки нового релізу співачка обрала образ «Дівчини-кішки», щоб підкреслити те, що трек створено від дівчини для дівчат.

Трек «Киця» — це гімн дівчат, який підкреслює їхню впевненість та сексуальність. Він відкриває двері у світ кицьки, яка прокидається і випромінює свою енергію через кожен рух. Текст пісні наповнений метафорами, які приваблюють і притягують до гри хижої кішки. Кожен рядок пронизаний енергією та відчуттям влади, що робить цей трек захоплюючим для слухачів й підштовхує до відчуття себе частиною її таємниці.

Nervo3ni — SuperPeople

Гурт Nervo3ni презентує кліп SuperPeople. У відео крім самих музикантів гурту Nervo3ni з’являються образи різних людей, які так чи інакше кожен день рятують Україну. Це військові, медики, рятувальники, волонтери.

«Наша музика — це насамперед про відверті емоції, про вразливі місця кожного із нас, про чуттєвість, яка зараз уже не в моді, але усе одно заслуговує того, аби про неї говорили. Дуже хочеться, аби ця музика була мотивуючою і світлою, а іноді — просто давала вихід емоціям, які ми часто тримаємо в собі, боячись нерозуміння», — коментують учасники гурту.

Читайте також: “СПІВАЄ УКРАЇНА”: 15-Й ОДЕСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ ПРЕДСТАВЛЯЄ СПЕЦІАЛЬНУ ПРОГРАМУ 

Статьи по теме