Ексклюзивне меню до виходу фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси»
В український прокат вийшла документальна драма «Яремчук: Незрівнянний світ краси» про першу українську попзірку Назарія Яремчука. Творці три роки працювали над фільмом, і нарешті українські глядачі мають можливість побачити його на великому екрані. До виходу фільму шеф-кухар «Канапи» (Gastrofamily) Іван Панчук розробив спеціальне меню, яке натхнене гастрономічними вподобаннями родини Яремчуків.
Шеф-кухар Іван Панчук розробив страви, які мають назви найвідоміших пісень Назарія Яремчука: «Червона рута», «Стожари», «Гай, зелений гай», «Я піду в далекі гори» та «Запроси мене у свої сни».
«Ми слухали «Стожари» і «Чорну каву», вдивлялися у костюми «Смерічки» від Алли Дутківської, розшифровували спогади родини Яремчуків про улюблені страви Назарія і намагалися сконцентрувати над вашим столом безугавну, нестримну, свободолюбиву українську естетику 70-х«, — зізнається Іван.
Дружина Назарія Дарина Яремчук розповіла, що зірковий співак любив кефір, грецький йогурт і вершкове масло, карпатські сири, банош, кнедлі зі шкварками і сметаною, червоний борщ з буряком, квасолею, капустою і морквою (без засмажки), грибний суп з домашньою локшиною і взагалі гриби — і збирати, і готувати, і їсти.
Іван Панчук готує у «Канапі» п’ять страв за допрацьованими родинними рецептами Яремчуків:
«Гай, зелений гай». Це закуска, яка включає домашнє вершкове масло з буковинськими травами, хліб, карпатський сир, гострий абрикосовий леквар. Дерев’яну форму для масла було замовлено у знаменитого полтавського майстра з різьблення по дереву Володимира Маркар’яна.
«Я піду в далекі гори». Грибна юшка з домашньою яєчною локшиною і капсульованою сметаною. Грибна юшка з домашньою яєчною локшиною і капсульованою сметаною.
«Стожари». Картопляні кнедлі з шкварками, копченим соусом та сметанним мусом.
«Червона рута». Крокети з куркою та грибами, мус із солодкого молодого буряка та печеного перцю, сирний соус та молекулярний білий хрін. На оформлення крокетів шеф-кухаря Івана Панчука надихнули костюми ВІА “Смерічка”, розроблені геніальною Аллою Дутківською.
«Запроси мене у сни свої». Горіховий торт з лавандовим морозивом та шипшиновим гелем. Горіховий бісквіт шеф-повар приготував за рецептом Дарини Яремчук, але у келихах і з лавандовим морозивом, щоб збалансувати ситність і солодкавість десерту.
Спробувати їх можна буде протягом серпня та вересня 2024 року. Спеціально на час прокату фільму “Яремчук. Незрівнянний світ краси” меню буде надруковане на вініловому диску. Це вже другий проєкт закладу на підтримку українського кіно. Навесні ресторан робив колаборацію з кулінарною комедією “Смак Свободи” і готував спеціальне меню, натхненне фільмом та рецептами Ольги Франко.
Читайте також: ТОП-5 УКРАЇНСЬКИХ ПІСЕНЬ КЛАСИЧНОЇ ЕСТРАДИ, ЯКІ ВАРТО ЗНАТИ