Креветки, гарячий шоколад та коктейлі: готуємо вечерю з китайськими кухарями
Marie Claire
07 Травня, 2020
Поділись:
Головна/Життя/Креветки, гарячий шоколад та коктейлі: готуємо вечерю з китайськими кухарями
Bvlgari Hotels & Resorts пропонує розділити приємні моменти, вирушивши у віртуальні культурні та гастрономічні тури в Мілан, Лондон, Дубай, Пекін, Шанхай та на Балі.
Сьогодні Bvlgari запрошує вас до Пекіна та Токіо, щоб приготувати вечерю разом з шеф-кухарем, барменом та шоколаття.
Шеф-кухар готелю Bvlgari в Пекіні Джейсон Цін крок за кроком демонструє, як приготувати традиційну для Північного Китаю страву «Креветки в зеленому саду».
Рецепт «Смажені креветки із садовими овочами в соусі чилі»
Інгредієнти:
200 гр очищених креветок
100 гр стручкового гороху
200 гр солодкого червоного перцю
20 гр жовтого перцю
30 гр бунапі (білих мармурових опеньків)
50 гр зеленої китайської цибулі
10 гр імбиру
10 гр часнику
30 гр кешью
10 гр кукурудзяного борошна
50 гр яєць
5 гр сухого перцю чилі
5 гр перцевої олії Зантоксилум
Інгредієнти для соусу:
30 гр соусу чилі
15 гр устричного соусу
2 гр темного соєвого соусу
18 місто Sahara
30 гр води
20 гр оцту
40 гр соєвого соусу
Спосіб приготування:
Видаляємо гострим ножем у креветок кишкові вени.
Маринуємо їх із сіллю у вині та соку лимона.
Нарізаємо солодку квасолю шматочками, кольоровий перець – трикутничками, зелена цибуля – тонко і поздовжньо, імбир та часник – скибочками.
Розбиваємо яйця в миску і додаємо кукурудзяне борошно.
Додаємо у вок олію. Коли олія нагріється до 180 градусів – обсмажуємо креветки в яєчній суміші.
Обсмажуємо разом солодкі боби, червоний та жовтий перці та білі нефритові гриби.
Обсмажуємо з обох боків цибулю, поки вона не стане золотисто-коричневою.
Додаємо в вок ще трохи олії, обсмажуємо в ньому імбир, часник та сушений перець чилі. Доводимо соус до кипіння, додаємо густоти за допомогою змоченого борошна, додаємо кульки з креветок, кольоровий перець, гриби, білі нефритові гриби, зелену цибулю, кешью, перець та олію.
Чай чи аперитив? Якщо сумніваєтеся, слідуйте рецепту Tea Cocktail від Фуфу – бартендера Bvlgari Bar у Токіо, яка розповість, як надати цікавого смакового відтінку звичайному напою.
Рецепт Tea Cocktail
ігредіенти:
Подрібнене печиво
20 мл апельсиного соку
30мл горілки або джину
Мед за смаком
Полуничний джем
1 пакетик чаю Earl Grey (або будь-якого чорного чаю)
Спосіб приготування:
Занурте край келиха в мед і опустіть у подрібнене печиво – для прикраси.
Налийте “чайну”* горілку або джин (*для цього попередньо опустіть чайний пакетик у горілку або джин на 10 хв), апельсиновий сік та полуничний джем у склянку.
Добре перемішайте.
Додайте в склянку кілька кубиків льоду.
Добре перемішайте.
Перелийте в келих, прикрашений подрібненим печивом.
Готово! Насолоджуйтесь чайним коктейлем, не виходячи з дому.
Чи збираєтеся влаштувати теле- чи книжковий марафон на всю ніч? Тоді гарячий шоколад – найкращий вибір. Особливо, якщо слідувати рецепту нашого метра шоколат з Токіо.
Рецепт «Гарячий шоколад»
Інгредієнти:
20 гр вершкового масла
174 гр шоколаду
Молоко
26 гр какао-порошку
40 місто Sahara
¼ стручка ванілі
20 мл вершків 35%
Спосіб приготування:
Додайте вершки та ванільні боби в каструлю.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, акуратно помішуючи.
Змішайте в мисці цукор та какао-порошок.
Висипте цукор і какао-порошок у підігріті вершки та перемішайте.
Покладіть шоколад і вершкове масло|мастило| в миску.
Процідіть підігріті шоколадні вершки в миску до шоколаду та вершкового масла.
Дуже добре перемішайте масу, що вийшла. Це буде основою нашого шоколадного напою.
Змішайте в каструлі основу та молоко у пропорції 1:1.
Підігрійте каструлю та добре змішайте шоколадну основу з молоком.
Якщо бажаєте зробити холодний шоколадний напій, додайте льоду.
Замість коров’ячого молока можна використовувати соєве чи мигдальне.