Закрити
UA
Життя

Креветки, гарячий шоколад та коктейлі: готуємо вечерю з китайськими кухарями

Поділись:

Bvlgari Hotels & Resorts пропонує розділити приємні моменти, вирушивши у віртуальні культурні та гастрономічні тури в Мілан, Лондон, Дубай, Пекін, Шанхай та на Балі.

Сьогодні Bvlgari запрошує вас до Пекіна та Токіо, щоб приготувати вечерю разом з шеф-кухарем, барменом та шоколаття.

Шеф-кухар готелю Bvlgari в Пекіні Джейсон Цін крок за кроком демонструє, як приготувати традиційну для Північного Китаю страву «Креветки в зеленому саду».

Рецепт «Смажені креветки із садовими овочами в соусі чилі»

Інгредієнти:

  • 200 гр очищених креветок
  • 100 гр стручкового гороху 
  • 200 гр солодкого червоного перцю
  • 20 гр жовтого перцю
  • 30 гр бунапі (білих мармурових опеньків)
  • 50 гр зеленої китайської цибулі
  • 10 гр імбиру
  • 10 гр часнику
  • 30 гр кешью
  • 10 гр кукурудзяного борошна
  • 50 гр яєць
  • 5 гр сухого перцю чилі
  • 5 гр перцевої олії Зантоксилум 

Інгредієнти для соусу: 

  • 30 гр соусу чилі
  • 15 гр устричного соусу
  • 2 гр темного соєвого соусу
  • 18 місто Sahara
  • 30 гр води
  • 20 гр оцту
  • 40 гр соєвого соусу 

Спосіб приготування:

  1. Видаляємо гострим ножем у креветок кишкові вени.  
  2. Маринуємо їх із сіллю у вині та соку лимона.
  3. Нарізаємо солодку квасолю шматочками, кольоровий перець – трикутничками, зелена цибуля – тонко і поздовжньо, імбир та часник – скибочками.
  4. Розбиваємо яйця в миску і додаємо кукурудзяне борошно.
  5. Додаємо у вок олію. Коли олія нагріється до 180 градусів – обсмажуємо креветки в яєчній суміші.
  6. Обсмажуємо разом солодкі боби, червоний та жовтий перці та білі нефритові гриби.
  7. Обсмажуємо з обох боків цибулю, поки вона не стане золотисто-коричневою.
  8. Додаємо в вок ще трохи олії, обсмажуємо в ньому імбир, часник та сушений перець чилі. Доводимо соус до кипіння, додаємо густоти за допомогою змоченого борошна, додаємо кульки з креветок, кольоровий перець, гриби, білі нефритові гриби, зелену цибулю, кешью, перець та олію.
  9. Подаємо страву з білим рисом на пару.

Читайте також: Карантин і кухня: Як готувати так, щоб не витрачати півдня

Чай чи аперитив? Якщо сумніваєтеся, слідуйте рецепту Tea Cocktail від Фуфу – бартендера Bvlgari Bar у Токіо, яка розповість, як надати цікавого смакового відтінку звичайному напою.

Рецепт Tea Cocktail

ігредіенти:

  • Подрібнене печиво
  • 20 мл апельсиного соку
  • 30мл горілки або джину
  • Мед за смаком
  • Полуничний джем
  • 1 пакетик чаю Earl Grey (або будь-якого чорного чаю)

Спосіб приготування:

  1. Занурте край келиха в мед і опустіть у подрібнене печиво – для прикраси.
  2. Налийте “чайну”* горілку або джин (*для цього попередньо опустіть чайний пакетик у горілку або джин на 10 хв), апельсиновий сік та полуничний джем у склянку.
  3. Добре перемішайте.
  4. Додайте в склянку кілька кубиків льоду.
  5. Добре перемішайте.
  6. Перелийте в келих, прикрашений подрібненим печивом.

Готово! Насолоджуйтесь чайним коктейлем, не виходячи з дому.

Читайте також: ЯКІ НАПОЇ П’ЮТЬ У РІЗНИХ КРАЇНАХ СВІТУ

Чи збираєтеся влаштувати теле- чи книжковий марафон на всю ніч? Тоді гарячий шоколад – найкращий вибір. Особливо, якщо слідувати рецепту нашого метра шоколат з Токіо.

Рецепт «Гарячий шоколад»

Інгредієнти:

  • 20 гр вершкового масла
  • 174 гр шоколаду
  • Молоко
  • 26 гр какао-порошку
  • 40 місто Sahara
  • ¼ стручка ванілі
  • 20 мл вершків 35%

Спосіб приготування:

  1. Додайте вершки та ванільні боби в каструлю.
  2. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, акуратно помішуючи.
  3. Змішайте в мисці цукор та какао-порошок.
  4. Висипте цукор і какао-порошок у підігріті вершки та перемішайте.
  5. Покладіть шоколад і вершкове масло|мастило| в миску.
  6. Процідіть підігріті шоколадні вершки в миску до шоколаду та вершкового масла.
  7. Дуже добре перемішайте масу, що вийшла. Це буде основою нашого шоколадного напою.
  8. Змішайте в каструлі основу та молоко у пропорції 1:1.
  9. Підігрійте каструлю та добре змішайте шоколадну основу з молоком.
  10. Якщо бажаєте зробити холодний шоколадний напій, додайте льоду.
  11. Замість коров’ячого молока можна використовувати соєве чи мигдальне.

Насолоджуйтесь домашнім шоколадним напоєм!