До Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні
До путівника Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні. Ним став заклад Anelya шеф-кухаря Джонні Кларка у Чикаго.
До офіційного гастрономічного путівника Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні — заклад Anelya у Чикаго. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України:
«2023 року власник ресторану та шеф-кухар Джонні Кларк вперше відвідав Харків, де народилася його бабуся. Ця подорож і надихнула його на створення ресторану, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у США».
Джонні Кларк назвав ресторан на честь своєї бабусі Анелі. Для нього це місце — «перехрестя ностальгії, спадщини та сучасних стилів приготування їжі«:
«Цей ресторан починався як поп-ап для надання гуманітарної допомоги регіону. Але став способом збереження нашої культури. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб познайомити вас зі стравами, які готувала для нас Анеля».
У ресторані можна скуштувати сучасну українську кухню. Тут готують борщ з качкою та копченими грушами, вареники з вишнями, рікоттою, білим шоколадом та беконом, локшину, полтавські галушки, пампушки, кров’янку, голубці, банош, гречану кашу. Серед десертів у меню — ряжанка з молочним кремом і паленим цукром, Київський торт, наполеон з джемом із лічі та троянди та кремом з чорного чаю. Серед напоїв — узвар з копченої груші та яблук, пиво «Оболонь» і «Микола», «П’яна вишня», «Микулинецькі напої», соки Galicia, горілка з медом і хроном.
Автор: Яна Панюшкіна
Фото: Anelya