Влітку морозиво йде на "ура". Спека та ясні, погожі дні лише сприяють популяризації улюблених ласощів. Ми зібрали п'ять фактів про цей десерт, які вас здивують.1. Батьківщиною морозива є Стародавній Китай. Ще 4 000 років тому імператори любили побалувати себе смачним морозивом, приготованим із суміші снігу з вершин гір та шматочків фруктів, а давньогрецький лікар Гіппократ вважав його корисним для здоров'я.
2. Для дегустації морозива використовують золоті ложки. Вся справа в тому, що золото не має смаку та запаху, а отже, не зможе завадити експертам оцінити якості десерту.
Читайте також: ПОЛУБНИЧНИЙ ЗМУЗІ: 6 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ
3. Кожні три секунди у світі продається нова порція морозива. Особливо, коли за вікном спека та вихідний.
4. Найкалорійнішим вважається вершкове морозиво. У 100 г цих ласощів міститься 200 ккал. З'їдена порція фруктового льоду вдарить по фігурі трохи менше: на 100 г продукту припадає 150 ккал.
Читайте також: ДЖЕЛАТО VS. МОРОЖЕНЕ: У ЧОМУ РІЗНИЦЯ І ЩО СМАЧНІШЕ?
5. Наполеон також дуже любив морозиво. Кажуть, що на острів Святої Олени навіть привезли спеціальний апарат, який виготовляв улюблений десерт полководця. Серед сучасних знаменитостей також є чимало шанувальників морозива: Дональд Трамп, Хілларі Клінтон, герцогиня Корнуольська Камілла та багато інших.