Закрити
UA
Життя

Корисний перекус: бананові суші

Поділись:

Готуйте корисний і смачний банановий перекус разом із нами.

бананові суші

Хороше перекушування дає відчуття ситості, при цьому швидко перетравлюється і не перевантажує шлунок. Багато хто вважає, що перекушувати потрібно яблуками, горіхами чи сухофруктами. Але, погодьтеся, дуже складно насититися одним яблуком або жменею горіхів. Справа в тому, що яблука у багатьох людей викликають підвищений виробіток шлункового соку і тим самим збуджують апетит. Якщо ви не наїдаєтеся популярними снеками, знайдіть їм заміну.

Наприклад, замість яблук з’їжте банан. Це відмінний варіант перекушування для тих, хто веде активний і здоровий спосіб життя. В середньому він містить близько 158 калорій та 422 мг калію. Крім того, він багатий на вітаміни і мікроелементи, яких так потребує спортсмен після тренування. А ще цей фрукт містить “гормон щастя” серотонін, який допомагає боротися з депресією.

Читайте також: Простий десерт: банана спліт

Додати банану здорового смаку допоможуть улюблені горіхи і мигдальна паста, яка знижує рівень холестерину в крові і має антиоксидантні властивості.

бананові суші

На дві порції: 1 банан, 1 ст. л. мигдальної пасти, кориця, 1 ст. л. фісташок (можна солоних).

1. Очистити банан від шкірки і змастити тонким шаром мигдальної пасти. Останню можна приготувати в домашніх умовах: 300 г мигдалю підсушити в духовці протягом 5 хвилин. Зачекати, поки горіхи охолонуть, потім висипати в блендер і подрібнити близько 15 хвилин до пастоподібної текстури.

2. Посипати зверху дрібно порізаними фісташками та корицею.