Спільно з журналом “Сучасна кухня” ми ділимося з вами улюбленими рецептами! Ще більше цікавого шукайте у свіжому випуску видання.
Руккола відома людству ще з часів Римської імперії. Вже тоді її не просто збирали по канавах та ярах, а вирощували на грядках. Адже ця смачна, освіжаюча, ароматна, з тонкою горіховою ноткою зелень ідеально підходить і до м’яса, і до риби, і навіть до свіжого хліба з краплею оливкової олії. До речі, є й олія з насіння руколи. Варто спробувати!
Читайте також: 5 рецептів смузі із сезонних продуктів
Духовку нагріти до 180°C. Шинку викласти на деко, підсушувати 8 хвилин, перекласти на сито та охолодити. Груші помити і нарізати четвертинками, видаливши серцевини. Спорухнути груші 1/2 соку лимона.
На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажувати підготовлені груші 2 хв, часто перевертаючи. Груші полити медом, посипати розмарином та готувати 1 хв. Влити вино та прогрівати груші в соусі 2 хв, часто перевертаючи. Рукколу промити, обсушити та викласти на блюдо. Масло збовтати із соком лимона, посолити та поперчити. Горгонзолу розкришити і викласти на руколу, додати груші та шинку і полити соусом з-під груш.
Помити 2 груші, нарізати їх четвертинками, видаливши серцевини, і сприскнути соком лимона. Горгонзолу (70 г) розтопити на повільному вогні 100 мл вершків. Готувати, помішуючи, доки весь сир не розтане. Посолити та поперчити.
Промити, перебрати і обсушити 1 пучок руколи та викласти на блюдо. Груші викласти на руколу і полити соусом. Посипати страву волоськими горіхами.
Читайте також: Літні рецепти з помідорами
Рукколу промити, перебрати та обсушити. Помити та обсушити помідори.
Цукіні помити, нарізати тонкими шматочками та обсмажувати на сковороді на 2 ст. л. олії 5 хв, часто перевертаючи. Покласти очищений часник та готувати ще 3 хв. Часник видалити. Цукіні злегка посолити та поперчити.
У глибокій мисці яйця збовтати віночком, як на омлет, додати сіль та перець за смаком. Залити яєчною масою цукіні та готувати на повільному вогні 10 хв. Коли яйця схопляться, тортилью акуратно перевернути і обсмажувати ще 5 хв.
Змастити тортилью песто, готувати 3 хв і перекласти на тарілку сервіровки. На сковороду, де готувалася тортилья, викласти помідори та обсмажувати 5 хв, часто перевертаючи. Викласти на тортилью свіжу руколу та обсмажені помідори.
∗ Для обсмажування помідорів варто додати кілька крапель олії із виноградної кісточки.
Конкільйони варити в киплячій посоленій воді до стану аль-денте, відкинути на друшляк і обдати холодною водою. Крабові палички дрібно нарізати. Рукколу промити, обсушити, нарізати та змішати з крабовими паличками та мигдальними пелюстками.
Для соусу оливкову олію збовтати з оцтом, додати сіль та перець за смаком та полити суміш. Конкільйони наповнити приготованим салатом і викласти на тарілку сервіровки.
Читайте також: Рецепт тістечок “Шу”, або тут капуста?
Конкільйони варити в киплячій посоленій воді до альденте, відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
З курячих ковбасок для смаження (200 г) вибрати фарш та обсмажувати на сковороді на 2 ст. л. олії, поки фарш не стане розсипчастим. Присипати м’ясо 1 год. насіння кмину, влити 200 мл білого сухого вина та готувати 5-7 хв.
Викласти в м’ясний соус конкільйони, посипати тертим пекорино (близько 100 г) і 2 жменями руколи і добре прогріти.
Рецепти: Анна Бобровська
Нове кулінарне видання українською мовою «Сучасна кухня» призначене насамперед для тих, хто любить готувати та прагне вдосконалити свою майстерність, керуючись порадами професіоналів. Загалом це журнал для тих, хто сприймає кулінарію як мистецтво, як захоплююче хобі, чудовий і корисний відпочинок для тих, хто відчуває насолоду, даруючи приємні миті рідним і близьким.
У кожному номері журналу є колекція сезонних рецептів, змістовні статті про різні продукти, способи їх виготовлення або вирощування, варіанти кулінарної обробки, рекомендовані рецепти. Крім того, цікаві репортажі з різних країн, висвітлення кулінарних та національних традицій регіонів, знайомство з екзотичними продуктами та незвичайними способами приготування страв.