Найпопулярніший осінній рецепт: сливовий пиріг від The New York Times
Як приготувати сливовий пиріг за легендарним рецептом Маріан Буррос, який декілька років поспіль кожного вересня публікували у The New York Times.
Рецепт сливового пирога Маріан Буррос із газети The New York Times — це, мабуть, найпопулярніший кулінарний рецепт вересня. Вперше він з’явився у газеті в 1983 році. І далі до 1989 року його публікували кожного вересня. Востаннє The New York Times обвели рецепт пунктирною лінією, щоб його можна було вирізати. Але у вересні 1990-го читачі скаржилися. Вони звикли до того, що у перший місяць осені газета публікує цей рецепт. В наші дні класичний рецепт Маріан Буррос можно знайти на сайті The New York Times.
Рецепт сливового пирога від The New York Times
Для приготування знадобляться:
- від ¾ до 1 склянки цукру
- ½ склянки розм’якшеного несолоного вершкового масла
- 1 склянка просіяного борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка солі (за бажанням)
- 2 яйця
- 24 половинки синіх слив без кісточок
- цукор, лимонний сік і кориця
Як приготувати сливовий пиріг:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Збийте цукор і масло. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця та все збийте.
- Викладіть тісто у форму. Потім викладіть половинки слив шкіркою догори. Додайте трохи лимонного соку. Посипте цукром і корицею.
- Випікайте приблизно одну годину. Вийміть та остудіть. Подавайте пиріг зі збитими вершками.
- Порада: за бажанням пиріг можна заморозити. Для цього загорніть пиріг у фольгу (потрібні два шари фольги), покладіть у поліетиленовий пакет і закрийте його. Щоб подати заморожений пиріг, розморозьте його та трохи розігрійте при 150 градусах
Автор: Яна Панюшкіна
Фото: Anita Austvika / Unsplash
Читайте також: КОРОНАЦІЙНИЙ КІШ: КОРОЛЬ ЧАРЛЬЗ ІІІ І КОРОЛЕВА КАМІЛЛА ПОДІЛИЛИСЯ ФІРМОВИМ РЕЦЕПТОМ