“Утро ДОМа” – ранкова, щоденна програма на телеканалі “ДОМ”, де кожного дня телеведучі Костянтин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко зустрічають в будинку проєкту цікавих гостей: від зірок шоу-бізнесу до провідних спеціалістів із різних галузей. Обговорюють та розказують про важливі та цікаві події, історії сучасних українців і не тільки.
Звідки до нас прийшов цей зимовий салат вчені до сих пір не можуть сказати, але є версія, що першими, хто став поєднувати варені овочі й поливати це оцтом, стали скандинави або німці. У будь-якому випадку, ця страва прижилась у нашій країні і користується популярністю. А от одесити вирішили трохи змінити рецепт та додати один, характерний для їхнього регіону, інгредієнт. На виході, вийшов цікавий та незвичайний смак, який запам’ятається надовго.
Для приготування вінегрету із запечених овочів із одеськими анчоусами знадобиться:
Буряк – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля – 2 шт.
Квасоля біла консервована – 1 банка
Горошок консервований – 150 грам
Цибуля синя –½ шт.
Зелена цибуля – 2-3 пера
Салака – 10 шт.
Корнішони – 10-12 шт.
Домашня олія – 40 грам
Чорний хліб – 5-6 шматочків
Кріп – декілька гілочок
Рецепт вінегрету із запечених овочів із одеськими анчоусами:
1. Запечіть до готовності у фользі буряк, моркву та картоплю. Остудіть, очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
2. Очистіть салаку (дістаньте хребет).
3. На тарілку викладіть гірочками всі інгредієнти, заправте домашнім маслом, посипте зеленою цибулею, прикрасьте гілочками кропу.
4. Подавайте із чорним хлібом.
” Утро ДОМа “ – ранкова, щоденна програма на державному телеканалі “Дом”, де кожного дня телеведучі Костянтин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко запрошують у гості артистів, зірок шоу-бізнесу, спортсменів, науковців, лікарів та й загалом цікавих персон, яким є що розказати, та обговорити найбільш актуальні та цікаві події в Україні та світі.
Смачного!