Закрити
UA
Життя

Жити у замку: маєток Le Logis в окрузі Коньяк

Поділись:

В окрузі Коньяк в особняку XVII століття, оточеному виноградниками, бренд преміальної французької горілки Grey Goose пропонує своїм гостям унікальний досвід. Розповідає заступник головного редактора Marie Claire Олена Заєць.

Le Logis Grey Goose

У таких локаціях зазвичай знімають кіно. Наприклад, романтичну комедію, де вона в ретро-купальнику та величезних сонцезахисних окулярах нудьгує біля басейну, а він, у білій сорочці, укорочених штанах та з незмінною сигаретою в руці, сідає на велосипед і вирушає досліджувати околиці. Або трилер, у якому таємниче хтось із гостей зникає, а коло підозрюваних дуже вузьке. Мій приїзд у шато Le Logis Grey Goose був схожий скоріше на другий варіант – не посадили на літак, запропонували дві пересадки натомість, загубився багаж, так що на місце мене віз водій уночі у повній темряві. Але як тільки я увійшла на територію маєтку, життя чарівним чином налагодилося – а ранком і зовсім перетворилося на справжню la vie est belle.

Le Logis Grey Goose

Le Logis Grey Goose

З вікон особняка, обплетених трояндами, видно виноградники села Жюйак-ле-Кок. Обстановка в кожному номері індивідуальна, у моєму освітленні становили лампи з абажурами (з принтом тигрів, якому б позаздрив Алессандро Мікеле з Gucci), біля ліжка стояла вінтажна ширма, а ванна на левових лапах, що вмістилася на чорно-білій кахельній підлозі, чомусь навівала думки ». Кожен куточок маєтку, чия територія захищена зовнішніми стінами та вежами, відновленими під час реставрації на початку 2010-х, неймовірно Instagram-friendly.

Le Logis Grey Goose

Le Logis Grey Goose

Тут кам’яні стіни теплого молочно-бежевого кольору; старий ясен, що росте у дворі; теплиця із пряними травами; фруктові дерева та кущі, на яких ростуть квіти та овочі (я не втрималася і з’їла помідор прямо «з грядки»); дерев’яний стіл на відкритому повітрі – ідеальне місце для повільного обіду; велика кухня, де можна перекусити у режимі 24/7; салон зі шкіряними диванами, баром та піаніно; басейн із синім логотипом Grey Goose.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ІНТЕРВ’Ю З ШЕФ-ПОВАРОМ ІЗ ПРОВАНСУ ЖАНІ ГЛЕЙЗОМ

Le Logis Grey Goose

Le Logis Grey Goose

Але найголовніше, що Grey Goose пропонують своїм гостям дуже багатий експірієнс: візуальний, тактильний, ольфактивний і, звичайно ж, смаковий. Останній нам відкрив творець оригінального рецепту знаменитої французької горілки Maître de Chai Франсуа Тібо. У юності він мріяв займатися винами, але у Всесвіті були інші плани: якось американський підприємець Сідні Френк попросив Франсуа створити ексклюзивний коньяк, що Тібо і зробив. А потім Френк повернувся до француза з майже революційною, якщо не сказати крамольною ідеєю: розробити рецепт французької горілки преміум-класу. Це сталося в 1996 році, і тепер Франсуа може зізнатися чесно: спочатку він не думав, що напій чекає гучного успіху.

Le Logis Grey Goose

Однак через 20 років його очі так само горять – коли він пояснює всі подробиці процесу виробництва горілки Grey Goose. Озиму пшеницю м’яких сортів (з якої, до речі, виходить відмінна класична французька випічка) доставляють до округу Коньяк із північного регіону Франції Пікардії, там же знаходиться спиртове виробництво, а воду беруть у Дженсаку (округ Коньяк), із свердловини, що йде вглиб на 150 м. Створення цього напою – ціле мистецтво, і на виході має бути бездоганний результат – інакше Франсуа Тібо, який особисто контролює виробництво, не працює. Маленькі деталі: кожна пляшка перед тим, як у неї наллють рідину, промивається горілкою Grey Goose. У Пікардії на бренд працюють 20 чоловік, у Дженсаку – 65.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯК ВЛАШЕНА КУХНЯ РЕСТОРАНА В ГОТЕЛІ HILTON KYIV

Le Logis Grey Goose

https://marieclaire.ua/avto/test-draiv-novogo-krossovera-skoda-kodiaq

До речі, у цієї горілки не один смак. Існує п’ять ароматизованих варіацій, з натуральними ніжними або насиченими відтінками: грушею (мій фаворит), флоридським апельсином, лимоном, вишнею та знаменитою динею з Кавайону. І два різновиди для гурманів: Grey Goose VX – це, по суті, бленд з коньяком, та Grey Goose Interpreted by Ducasse, створена у співпраці з легендарним французьким шефом Альоном Дюкасом. Її секрет – у змішанні екстрактів пшениці, яка пройшла три стадії термічної обробки, до добре прожареної. Але, мабуть, найцікавіше для таких споживачів міцних напоїв, як я, це наука міксології: з Grey Goose виходять чудові коктейлі, які бармени маєтку навчили нас готувати самостійно. Комусь припаде до смаку підбадьорливий L’Espresso Martini, але я віддала б перевагу Grey Goose Le Grand Fizz – з лаймом і лікером з ароматами фруктів і квітів бузини.

Le Logis Grey Goose

Два дні, проведені в шато Le Logis, нагадали мені про кілька важливих речей. По-перше, не варто сумувати через неприємності, що трапилися з вами по дорозі – вони загострюють почуття і дарують легший погляд на життя. По-друге, у кожній справі, якою ви займаєтеся, потрібно шукати натхнення та любов, і тоді зовнішні чи статусні атрибути (якщо вони вам, звісно, ​​потрібні) – все прийде. В один із днів чарівна дівчина на ім’я Надін вчила нас пекти хліб, основу основ раціону багатьох народів. Вона поділилася з нами маленькими секретами – як поводитися з тестом, як правильно робити надрізи на виробах, які не тільки змінили результат, а й показали, наскільки цінна (точніше, безцінна) праця, в яку вкладаєш душу. І бренд Grey Goose якраз із цієї категорії – коли люди, які його створюють та підтримують, поважають і вірять у свій продукт.

Le Logis Grey Goose

Le Logis Grey Goose

Фото: Серж Сердюков, Олена Заєць

ЧИТАТИ ТАКОЖ: РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ ВІД КИЇВСЬКИХ БАРМЕНІВ

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НОВЕ МІСЦЕ: РЕСТОРАН FABIUS ПІД КИЄВОМ

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ТЕСТ-ДРАЙВ НОВОГО КРОСОВІРА SKODA KODIAQ