UA
RU

Нове місце: ресторан Fabius під Києвом

Редагувати переклад

На запитання, яке зі смачних та красивих місць варто розвідати під Києвом, ми можемо дати актуальну відповідь – вирушайте до ресторану Fabius на Столичному шосе. 

Ресторан Fabius

Цей заклад відкрився у другій половині травня, але вже встиг потрапити на багато знімків у Instagram – Fabius фотогенічний з будь-якого ракурсу. Заміський ресторан з приємною атмосферою, що настроює на відпочинок, стильним і ненав'язливим дизайном інтер'єру з використанням дерева, кухнею з креативним підходом під керівництвом шеф-кухаря В'ячеслава Ісаєва, натхненною Італією.

Ресторан Fabius

Антипасти та брускетти для старту, салати (в числі яких тосканська панцанелла), домашня паста, різотто, піца з дров'яної печі, домашнє морозиво, морепродукти та стейки – у меню ресторану можна вибрати страви за смаком кожному.

Ресторан Fabius

Ресторан Fabius

Головна гордість шефа – сироварня, в якій редакція Marie Claire встигла пройти майстер-клас з виготовлення найніжнішої бурати. Крім неї, тут варять ще 9 видів домашнього молодого сиру, у тому числі моцареллу, страчателлу, маскарпоне та качокавалло. Традиційному мистецтву персонал навчав сировар Мауріціо Россіні, а ми на власному досвіді переконалися, наскільки ця непроста справа – у процесі варіння доводиться постійно опускати руки в гарячу воду, практично окріп, до чого складно звикнути. Сир може виявитися не тільки у вас на тарілці як інгредієнт до салату - ви можете забрати види, що сподобалися, і з собою, щоб продовжити італійський вечір вдома.

Ресторан Fabius

Ресторан Fabius

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПРО ТОНКОСТІ СИРОДІЛЯ У ШВЕЙЦАРІЇ

Піцу в Fabius готують у неаполітанському стилі, і управляє процесом піцайоло Ян Іхісаєв. У хід йде виключно італійське борошно SOLE DI NAPOLI, яке має потрібні для ідеальної піци властивості. Пасту роблять вручну, хліб печуть самі. Найцікавішим гостям закладу обов'язково покажуть екотеплицю, де ростуть трави та овочі.

Ресторан Fabius

Допомогти розібратися у винній карті готовий сомельє Іван Свірський, який проведе «екскурсію» найкращими виноробними регіонами світу, звичайно ж, докладно зупинившись на Італії. Зверніть увагу на вина з П'ємонту від Анджело Гайя – Costa Russi та Conteisa.

Ресторан Fabius

У Fabius дуже просторо, тому кожен гість ресторану обов'язково знайде свою зону комфорту. Для когось нею виявиться один із п'яти залів, для інших – панорамна тераса, де можна поспостерігати за тим, що відбувається на шоу-кухні, або літня альтанка. Діти в Fabius теж не в образі - для ігор передбачена ціла зона з двоповерховим будиночком та відкритим майданчиком. Приїхати сюди – чудовий план на вихідні!

Ресторан Fabius

Адреса Fabius: Столичне шосе, 70, детальніше про меню та години роботи дивіться на сторінці у Facebook.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ІНТЕРВ'Ю З ШЕФ-ПОВАРОМ ІЗ ПРОВАНСУ ЖАНІ ГЛЕЙЗОМ

 

Статті на тему