UA
RU

«Відбувається рейдерське захоплення». У «Довженко-Центрі» відреагували на зміну керівника

Редагувати переклад
Команда «Довженко-Центру» відреагувала на усунення Олени Гончарук з посади гендиректорки фільмофонду й назвала це «рейдерським захопленням».

«Відбувається рейдерське захоплення». У «Довженко-Центрі» відреагували на зміну керівника-Фото 1

У колективі «Довженко-Центру» не згодні з діями Держкіно. Вони не визнають процедуру призначення нового керівника, а також чинитимуть спротив наказам і діям, що несуть загрозу цілісності інституції.

Колективну заяву вже підписали 25 працівників фільмофонду. У ній зазначається, що Держкіно «здійснило повномасштабне вторгнення в «Довженко-Центр» і поставило свого «антикризового гауляйтера».

Команда також заявила, що керівниця Держкіно Марина Кудерчук систематично підриває репутацію інституції, ганьбить колектив «Довженко-Центру», знецінює роботу з українською кіноспадщиною й безпідставно звинувачує установу в бездіяльності, неефективному управлінні й неналежному виконанні обовʼязків.

«Дії Держкіно нагадують дії країни-агресора – маніпулювання інформацією, захоплення території на нібито законних підставах та призначення маріонеткових керівників. Під такі дії вони створюють документи, які затверджують в односторонньому порядку, не комунікуючи власні дії та ігноруючи думку громадськості і професійної спільноти», – ідеться в заяві.

Команда Центру побоюється, що дії Держкіно спричинять руйнацію інституції і втрату кіноспадщини Олександра Довженка, Кіри Муратової, Сергія Параджанова, Дзиґи Вертова, Юрія Іллєнка й інших українських кінодіячів.

У пості використано інтертитри з фільму «Вибухлі дні» (1930) Олександра Соловйова

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SMALL TALK: ГЕНЕАЛОГ ВІКТОР ДОЛЕЦЬКИЙ ПРО ІСТОРІЮ ВИВЧЕННЯ ВЛАСНОГО РОДУ 

Статьи по теме