UA
RU

5 причин, чому вам варто полюбити авокадо

Редагувати переклад
Нам здається, що авокадо захопили світ. Світ ЗОЖ так точно!
5 причин, чому вам варто полюбити авокадо-фото 1

Якщо вас все ще дивує популярність авокадо, тоді поставимо питання на засипку: «А ви знали, що в ньому міститься понад 20 вітамінів та мінералів?» Цей фрукт багатий на клітковину, калій, фолієву кислоту, вітамін Е та D — ось чому його так люблять дієтологи та фітнес-тренери. 

Але і це не єдина причина, чому авокадо заслуговує на нашу повагу. Гурмани оцінять його універсальність: існує безліч різних варіантів використання авокадо від гуакамоле до тостів, а вміння цього фрукта вдало «інтегруватися» в будь-яку страву робить його найкращим вибором для людини, яка не тільки дбає про своє здоров'я, але й хоче отримувати насолоду від їжі. 

Ось кілька способів отримати максимальну вигоду з авокадо:

5 причин, чому вам варто полюбити авокадо-фото 2

1. Авокадо допомагає врегулювати кров'яний тиск

Високий кров'яний тиск є проблемою для великої кількості людей, особливо представників старшого покоління. Тому правильний та збалансований раціон на основі фруктів, овочів, м'яса та риби допоможе підтримувати кров'яний тиск у нормі протягом усього життя. Звичайно ж, однією із зірок вашого меню має стати авокадо. Вітаміни, мінерали та кислоти в ньому можуть допомогти збалансувати кров'яний тиск та компенсувати негативний вплив кофеїну на каву та енергетичні напої.

Читайте також: Як привчити себе є більше овочів

5 причин, чому вам варто полюбити авокадо-фото 3

2. Авокадо покращує засвоєння поживних речовин

Навіть якщо ви харчуєтесь здоровою їжею і приймаєте вітамінні добавки, це ще не означає, що ваш організм приймає їх з розкритими обіймами. Іноді в цьому складному процесі вам не обійтися без особистого помічника, який може стати правою рукою вашої травної системи. Як ви вже здогадалися, ми говоримо про авокадо. Кальцій, зокрема, часто необхідно вживати у великих дозах для того, щоб він поглинався організмом. Вживання двох-трьох шматочків авокадо на день може покращити засвоєння кальцію та інших основних мікроелементів.

5 причин, чому вам варто полюбити авокадо-фото 4

3. Авокадо підтримує почуття ситості

Хочете схуднути? Мрієте довше займатись у тренажерному залі? Незалежно від короткострокових або довгострокових цілей у сфері фітнесу, багато людей зазнають труднощів з балансуванням споживання їжі відповідно до режиму тренувань. Ось де знадобиться авокадо! Через високий вміст клітковини та жирів авокадо перетравлюється довше, тому ви відчуваєте себе ситойм протягом більш тривалого періоду часу. Ви їсте менше і, отже, худнете.

Читайте також: 5 ПРИЧИН, ЧОМУ ВАМ МОЖЕ ЗДАВАТИСЯ, ЩО ВИ ПРАВИЛИСЯ

5 причин, чому вам варто полюбити авокадо-фото 5

4. Авокадо має низький глікемічний індекс

Якщо ви постійно боретеся з регулюванням рівня цукру в крові, авокадо може бути дуже корисним для підтримання вашого настрою. І якщо ви намагаєтеся скинути вагу, то ще одна хороша новина: низький вміст вуглеводів в авокадо означає, що ваше тіло не зазнає стрибка рівня глюкози в крові і не виділить інсулін. Але пам'ятайте про помірність споживання цього фрукта. Вам потрібно не тільки зрозуміти переваги авокадо, але навчитися структурувати його споживання таким чином, щоб воно давало вам енергію та задоволення, яких ви потребуєте, але без зайвих калорій. Пам'ятайте, що середнє авокадо містить близько 30 г жиру і більше 300 калорій. 

5 причин, чому вам варто полюбити авокадо-фото 6

5. Авокадо-масло ідеально підходить для приготування їжі.

Якщо вам набридло вживати в їжу корисну оливкову олію, то ми знайшли для вас відмінний аналог - олія з авокадо. Ви знаєте, що не всі олії створені рівними з погляду приготування їжі. Деякі з них є більш делікатними і повинні використовуватися для салатів та холодних страв, у той час як інші є термостійкими та можуть використовуватись на вогні. Наприклад, масло авокадо не починає горіти до 270 градусів Цельсія, тоді як нерафіновану оливкову олію можна нагрівати до температури близько 160 градусів.

Коли масло нагрівають до заданої точки димоутворення, воно починає окислюватися і руйнуватися, виділяючи токсичний дим, і всі його поживні властивості губляться. Мало того, воно виділяє вільні радикали та акролеїн — хімічну речовину, яка надає продуктам специфічного смаку та аромату. Ось чому, коли ви готуєте при температурі вище 160 градусів, вибирайте тільки відповідне масло, наприклад, масло авокадо. 

Джерело фото: unsplash.com

Статті на тему