Дивно, але ці речі ми використовуємо щодня.
Ми вже неодноразово писали про шкоду тих чи інших продуктів і про те, що вони погано впливають на здоров’я та фігуру. Але, як виявилося, не лише фаст-фуд та солодощі можуть несприятливо впливати на наш стан та зовнішній вигляд. Є цілий список речей, які несподівано для нас можуть змінювати наше самопочуття.
Для любителів рису у нас погані новини: наукове видання Consumer Reports виявило невелику кількість миш’яку як у коричневих, так і у білих сортах рису. Як результат, дослідники рекомендують обмежувати споживання цього продукту до двох порцій на тиждень. Також вони радять вживати рис басматі, рівень миш’яку в якому вкрай низький.
Читайте також: ЯК НЕ ПЕРЕЇДАТИ НА СВЯТА: ТРИ ПРОСТИХ ПРАВИЛА
Якщо ви, як і ми, не можете жодного дня без улюбленої музики в навушниках, тоді у нас і вчених компанії Dangerous Decibels є погані новини: вчені уми довели, що безперервне використання навушників протягом 15 хвилин може пошкодити ваш слух. Щоб не травмувати вуха, зробіть звук у плеєрі тихіше, а ще не забувайте про правильне харчування. У вашому меню мають бути продукти, багаті на антиоксиданти. Вони підтримують слух у нормі та борються з його втратою.
Деякі фітнес-тренери виступають проти присідань, тому що при неправильній техніці виконання вони можуть бути досить травматичними, наприклад, може постраждати ваша спина. Цікаво, що навіть армія США оновила свою програму фізичної підготовки, виключивши її присідання. А виною тому результати дослідження, які показують, що 56% травм пов’язані саме з цією вправою. Замініть присідання іншими, більш ефективними вправами або порадьтеся зі своїм тренером щодо цього.
На сьогоднішній день антипригарні сковорідки досить популярні, але тефлон, нагрітий до певної температури, стає токсичним. Згідно з New York State Department of Health’s Wadsworth Center, тефлонові каструлі безпечні, поки вони не досягнуть 500 градусів. Щоб зрозуміти, як швидко ваші каструлі можуть досягти небезпечних температур, ознайомтеся з цим дослідженням більш детально.
Читайте також:6 ПОМИЛОК, ЯКІ МИ ЗДІЙСНЯЄМО В ДУШІ
Молоко без жиру – це молоко без поживних речовин та вітамінів. Дослідники дійшли висновку, що молочні продукти з нормальною жирністю з меншою ймовірністю викликають ожиріння, серцеві захворювання та діабет, ніж продукти з низьким вмістом жиру.
Цукор – це біла смерть, але природний підсолоджувач агава також не є найкращим рішенням для ласунів. Агава містить високий рівень фруктози (у деяких випадках він може бути вищим, ніж рівень фруктози в кукурудзяному сиропі). Споживання фруктози може призвести до резистентності до інсуліну, що підвищує ризик розвитку метаболічного синдрому та діабету другого типу. Споживайте агаву в помірних кількостях або повністю відмовтеся від неї.
Якщо ви зберігаєте мочалку у вологому середовищі весь час, вона може стати ідеальним місцем для розмноження бактерій та цвілі. Якщо ви не хочете відмовлятися від своєї люфи, тоді після застосування вичавте її, дайте їй висохнути в прохолодному місці та обов’язково змінюйте її один раз на місяць.
Фото:unsplash.com