Закрити
UA
Краса

Що відбувається з організмом у разі відмови від м’яса

Поділись:

Відмова від м’яса – історія з позитивним фіналом. 

posts-to-db-Фото 1

Статистика 2017 каже, що близько 2 мільйонів українців свідомо відмовилися від м’яса. За два роки число, напевно, збільшилося, особливо з огляду на популярність руху. Проте, не всі наважуються виключити з раціону м’ясо, бо бояться можливих наслідків.

Читайте також: Замість м’яса: овочі, які допомагають побудувати м’язову масу

 

Після одного дня

Коли крім м’яса ви вживаєте багато овочів, цілісних зернових продуктів і фруктів, ви, ймовірно, отримуватимете приплив енергії завдяки вітамінам, мінералам і поживним речовинам. Проте втома теж може бути присутньою.

Особливо помітно відмова від м’яса позначиться на людях, які звикли до харчування із високим вмістом білка. Після різкої відмови ви, звичайно, відчуєте млявість.

posts-to-db-Фото 2

Після тижня

Здоров’я кишечника важливе для хорошого самопочуття, тому варто дбати про кишкові бактерії і не нехтувати рослинною дієтою. Клітковина в зелені сприяє рясному росту корисних бактерій, але, на жаль, дієти з високим вмістом м’яса, яєць та молочних продуктів можуть стимулювати зростання бактерій, що сприяють розвитку хвороб бактерій, що може призвести до підвищеного ризику серцевого нападу та інсульту.

Читайте також: 12 зірок, які відмовилися від м’яса

Після місяця 

На додаток до поліпшення здоров’я кишечника та підвищення рівня енергії вегетаріанські та веганські дієти у перспективі допомагають споживати менше калорій. Багато рослинних дієт більш ефективні для схуднення, ніж дієти, які включають м’ясо.

Крім того, рослинні дієти допомагають боротися із запальними процесами в організмі. Дослідження показує, що вегетаріанські дієти призводять до зменшення певного типу запалення в організмі, яке безпосередньо пов’язане із серцевими нападами, інсультами, діабетом та аутоімунними захворюваннями.

posts-to-db-Фото 3

Після шести місяців

Після кількох місяців рослинної дієти користь для здоров’я стає вищою. Відмова від м’яса зменшує ризик розвитку діабету 2-го типу. Ризик розвитку захворювання при рослинній дієті знижується на 78%. 

Тим не менш, 75% веганів часто стикаються з переломами та проблемами з кістками через низький рівень кальцію. Саме тому рекомендується приймати добавки та відшкодовувати кальцій іншими продуктами. 

Читайте також: Як покращити травлення: 5 продуктів, які вам варто їсти

після року

В одному з найбільших досліджень здоров’я вегетеріанців, які колись проводилися, було проаналізовано понад 76 тисяч учасників. Вчені виявили, що з таким типом харчування на 000% рідше помирають від хвороб серця.

За даними Всесвітній організації охорони здоров’я, близько третини всіх видів раку можна запобігти за допомогою факторів, які знаходяться під нашим контролем, зокрема харчування. Додаткові дослідження все ще потрібні, але вже відомо, що вживання не менше семи порцій свіжих фруктів та овочів на день може знизити ризик смерті від раку на 15%. Зокрема виняток червоного м’яса знижує ризик розвитку раку товстої кишки.

Відмова від м’яса позитивно позначається як здоров’я, і ​​на екології. Чому не відмовитись від нього?