Спецпроекты now:

Як покращити травлення: 5 продуктів, які вам варто їсти - 162x46
Краса

Як покращити травлення: 5 продуктів, які вам варто їсти

Ми рідко замислюємося над тим, що від їжі, яку ми споживаємо, залежить так багато. І ми зараз говоримо не тільки про вагу.

Якщо організм погано приймає їжу, насилу її перетравлює, “огризається” на вас, тоді вам варто подумати про те, як змінити свій раціон, щоб йому догодити. Найбільше наша травна система любить ферментовану їжу і пробіотики. Дослідження показали, що ці два компоненти здорової дієти не тільки покращують травлення, але також впливають на імунітет і емоційний стан.

продукты для пищеварения

@leefromamerica

Ферментована їжа та пробіотики для травлення

Що вам потрібно знати про ферментовану їжу, так це те, що вона здатна виправити ту шкоду, яку завдали травній системі оброблені продукти (в цей список входить багато чого, починаючи від рибних консервів і закінчуючи чіпсами).

Ми буквально вбиваємо нашу кишкову мікрофлору одним чіпсом!

– говорить експерт з правильного харчування Анналея Кребс. 

Чим більш розвинутим стає суспільство, тим складніше доводиться нашому організму. Ледве захворіли – відразу приймаємо потужні антибіотики, захотіли позбутися стресу – з’їли щось шкідливе. А комбінація антибіотиків і переробленої їжі – це бомба, яка руйнує екосистему бактерій в мікробіомі кишечника. На щастя, у нас є порятунок – ферментована їжа!

Читайте також: НОВЫЙ ТРЕНД: ВСЯ ПРАВДА О ФЕРМЕНТИРОВАННОЙ ЕДЕ

А тепер поговоримо про пробіотики. Ці хлопці не просто потрапляють в нашу травну систему і “відсиджуються” там, вони – живі бактерії, які відразу ж приступають до роботи (допомагають бактеріям кишечника і шлунковим кислотам збалансуватися, вивільняючи ферменти). А ось ці самі ферменти стимулюють травлення, полегшують процес позбавлення організму від токсинів і сприяють поглинанню поживних речовин. Пробіотики допомагають запобігти потраплянню інфекцій, позбавити від здуття і запалення, а також вплинути на гормони, що відповідають за наш настрій.

Які продукти харчування покращують травлення

проблемы с пищеварением

unsplash.com

1. Кефір і йогурт

У кефірі та деяких видах йогурту міститься велика кількість кальцію і магнію, а також ферментів і пробіотики. Регулярне вживання в їжу цих продуктів допомагає позбутися таких проблем з кишечником, як синдром роздратованого кишечника, кандидоз і погане травлення.

Єдиний нюанс: вибирайте органічні йогурти без високого вмісту цукру, наприклад, грецький. Те, що вам пропонують супермаркети (йогурти з фруктовими наповнювачами, желе, кріспами) – не мають нічого спільного з корисними продуктами.

Читайте також: 9 ПРАВИЛ ЗДОРОВОГО КИШЕЧНИКА

ферментированные продукты

ascensionkitchen.com

2. Комбуча

Комбуча (або чайний гриб) – це напій, створений шляхом міксу ферментованого чаю, цукру, грибів і бактерій. Після ферментації комбуча стає газованою і забезпечує організм колонією хороших бактерій, а також вітамінами групи В, ферментами і пробіотиками. Разом з поліпшенням травлення, шанувальники комбучі отримають такі бонуси, як:

  1. збільшення енергії;
  2. детоксикацію організму;
  3. поліпшення імунітету.
кичхи ферментированные продукты

omnivorescookbook.com

3. Кімчі

Ще одна цікава назва. Кімчі – це корейське блюдо, яке представляє собою суміш квашених овочів і спецій. Завдяки високому рівню антиоксидантів і пробіотиків, кімчі вважається однією з найбільш корисних для кишечника страв. До того ж, вона перешкоджає розвитку раку. При ферментації овочів висока концентрація корисних речовин зберігається, тому вам не потрібно боятися цієї страви тільки через екзотичну назву.

Читайте також: ЖИРОСЖИГАЮЩИЕ ПРОДУКТЫ, КОТОРЫЕ ПОМОГУТ ВАМ СБРОСИТЬ ВЕС

темпе ферментированные продукты

fullofplants.com

4. Темпе

Можливо ця страва, яка прийшла до нас з Південно-Східної Азії, і виглядає не дуже привабливо, зате вона неймовірно корисна для травної системи. Темпе – це продукт харчування, виготовлений із ферментованих соєвих бобів. Візуально темпе трохи нагадує наші хлібці, проте має зовсім інший смак. Цікаво, що з цього продукту можна готувати безліч страв, наприклад, веганський бекон. Звучить дивно, але, кажуть, дуже смачно.

вино здоровье

unsplash.com

5. Вино

Ні, не варто надто радіти: користь вина для травлення ще не означає, що його можна пити в необмежених кількостях. Але іноді і в розумних дозах – будь ласка. У деяких випадках процес ферментації фактично створює додаткові поживні речовини. У випадку з алкогольними напоями частиною процесу ферментації є синтез вітаміну B. Це означає, що 100 мл вина пару раз в тиждень забезпечують «мікродозу основних вітамінів групи В» на додаток до переваг пробіотиків.




Понравилась статья? Оцените:
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 оценок, среднее: 4,13 из 5)
Loading...