UA
RU

Вигнання ваги: ​​5 правил французької дієти

Французи вважають, що головне в їжі – це смак, який дарує насолоду. 

Французька дієта

Нещодавно лікарі-дієтологи помітили цікавий факт: повні люди з інших країн, проживши у Франції кілька років, помітно скидають зайву вагу, а ось французи, виїхавши з країни, навпаки, набирають зайві кілограми. Вчені пояснили це якраз феноменом французької дієти.

Французька дієта побудована на простому принципі: вишукана їжа забезпечує тонку талію, а погано приготовлена ​​– тяжкість у шлунку. Саме тому в меню у французів мають бути використані лише свіжі та якісні продукти. І краще з'їсти шматок жирного камамбера з крекером, ніж пакет чіпсів невідомого походження.

Читайте також: 3 причини уповільнення метаболізму

ПРАВИЛО #1: МАЛЕНЬКІ ПОРЦІЇ

Зазвичай у Франції подають на стіл ситні, але невеликі порції їжі. Більшість французів зовсім не переживають з приводу калорій, бо можуть вчасно відчути себе ситими. Адже, погодьтеся, зовсім не обов'язково об'їдатися щоразу, коли ви сідаєте за стіл, — насолоджуватися можна і скромнішими порціями.

ПРАВИЛО #2: НАСОЛОДЖуватися ЇЖОЮ

Науково доведено: що швидше ми поглинаємо їжу, то гірше в організмі протікають обмінні процеси. Саме тому дієти для швидкого схуднення радять ретельно пережовувати їжу та займатися антистресовою терапією. Щоб налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, достатньо сісти за стіл та спробувати отримати задоволення від приготовленої страви.

Читайте також: 5 звичок, які допоможуть прискорити метаболізм

ПРАВИЛО #3: ТІЛЬКИ СВІЖІ ПРОДУКТИ

М'ясо, риба, овочі, фрукти – всі продукти при французькій дієті повинні бути максимально свіжими та якісними. Крім того, повинна дотримуватись технологія приготування цієї їжі. Таким чином, продукти збережуть у собі максимальну кількість корисних речовин, які при правильній обробці краще засвоюються організмом.

ПРАВИЛО #4: ЛЕГКА ВЕЧЕРЯ

Французи намагаються зробити максимально легким останній прийом їжі перед сном (якщо не йдуть вечеряти з друзями). Традиційна вечеря включає м'ясну або рибну страву (рідше - гарячі супи), десерт з кавою і, звичайно ж, сирну тарілку.

ПРАВИЛО #5: LE PETIT DEJEUNER

Всі ми чудово знаємо, що сніданок – головний прийом їжі за весь день. І французи не пропускають його за жодних обставин. Правда, починають свій день вони лише з невеликої чашечки кави та круассаном або невеликим печивом з висівками.

Статті на тему