Закрити
UA
Краса

Як зрозуміти, яка дієта вам підходить і буде ефективною

Поділись:

Свята святами, а наводити свою фігуру в колишню форму все ж таки необхідно. Давайте розглянемо кілька способів, як визначити, яка дієта підходить саме вам.

Бувають такі ситуації, коли перепробувала вже всі можливі дієти, а ефект все одно немає. З цього приводу навіть вигадали жарт, в якому йдеться про те, що доводиться сидіти на кількох дієтах одночасно, тому що однією неможливо наїстися. Хоч це і смішно, але частка правди в цьому є не всі дієти можуть бути ефективними, адже це залежить від організму.

Читайте також:МІФИ ПРО ХАРЧУВАННЯ ДО І ПІСЛЯ ТРЕНУВАЛЬНИК, ЯКІ ПОРА РОЗВІНЧАТИ

Дивно, але визначити яка дієта підійде саме вам, можна лише одним поглядом на своє відображення в дзеркалі. Індивідуальний тренер Томас Істхем каже, що можна вибрати дієту, відштовхуючись від вашого типу фігури. Є три типи, які необхідно розрізняти: ендоморф, ектоморф і мезоморф, і як тільки ви зрозумієте, яка фігура у вас, ви можете слідувати дієті, яка найкраще підходить для вашого типу.

ектоморф

Тип фігури

Такі люди відрізняються від інших своєю худорлявою статурою та високим зростанням. У них найчастіше коротка верхня частина тіла, довгі кінцівки та вузькі стопи. Такий тип людей важко сприймає фізичні навантаження, вони, тим не менш схильні мати перевагу у вправах на витривалість завдяки типовій підвищеній частці м’язових волокон, що повільно скорочуються. У них прискорений метаболізм та висока стійкість до вуглеводів. Ідеальним прикладом ектоморф є Кейт Мосс.

Для ектоморф зазвичай краще підходять дієти з великою кількістю вуглеводів, з помірною кількістю білків і низьким відсотком жиру. Розподіл поживних речовин цього типу тіла може становити близько 55% вуглеводів, 25% білка і 20% жиру. Але не потрібно постійно підраховувати відсотки, просто подумайте, в яких продуктах більше вуглеводів і менше жирів,

— радить Істхеєм.

Необхідно уникати продуктів підвищеної жирності, особливо тваринних жирів, ковбас, майонезу, цільномолочних продуктів, жирних та солодких десертів, фастфуду, їжі з контейнерів, чіпсів;

мезоморф

Тип фігури

У таких людей спостерігається міцна статура, із середнім рівнем підшкірного жиру. У мезоморфів широка грудна клітка та плечі та атлетична конституція тіла. Люди цього досить легко набирають суху м’язову масу. Такий тип людей від природи м’язовий, добре сприймає силові тренування і швидко отримують від них результат. Сара Джессіка Паркер, Дженніфер Гарнер та Мадонна. Жінки з фігурою типу пісочного годинника або яблука є мезоморфами. Їм зазвичай найкраще підходять змішані дієти, що складаються зі збалансованої кількості вуглеводів, білків та жирів. Поділ макронутрієнтів (Ж/Б/У) має виглядати так: 40% вуглеводів, 30% білків та 30% жиру. Жінка-мезоморф повинна щодня вживати близько 1830 ккал (все залежить від початкової ваги). Відповідно до щоденного “ліміту”, ви можете планувати своє меню. Насичаючи його різними корисними продуктами – нежирними молочними (кефір, ряжанка, сир, кислий молоко, йогурти), м’ясом і рибою, фруктами та такими корисними овочами.

Читайте також: ЯК ВІДМОВИТИСЯ ВІД солодкого і не збожеволіти

ендоморф

Тип фігури

Жінкам такого типу характерні пишними формами та округлою статурою. У них уповільнений процес метаболізму, тому вони легко набирають вагу і важко його позбуваються. У ендоморфів широкі стегна та вузькі плечі, відповідно, проблемні зони таких жінок — це нижня частина тіла. Яскравою представницею такого типу фігури є Хлоє Кардаш’ян та Бейонсе. Томас Істхем каже, що такому типу людей необхідно приділяти велику увагу своєму харчуванню і, насамперед, постаратися відмовитися від солодкого та мучного:

Розподіл поживних речовин цього типу тіла може становити близько 25% вуглеводів, 35% білка і 40% жиру. Просто подумайте про дієти, до складу яких входить високий рівень жирів та білків, і з нижчим рівнем вуглеводів.

Для того, щоб розуміти з чого розпочати вашу ідеальну дієту, радимо вам мінімізувати вживання швидких вуглеводів, скоротити використання тваринних жирів та максимально збільшити у своєму раціоні рівень клітковини та овочів.