Закрити
UA
Краса

Міфи про здоровий спосіб життя, в які не варто вірити

Поділись:

Чи правда яєчні жовтки краще не їсти?

posts-to-db-Фото 1

Вік живи — вік дізнавайся про нові спростування міфів про здорове харчування. Тим більше, щодня джерел інформації стає дедалі більше, тому варто розуміти, де правда, а де перекручені факти.  

Читайте також: Будь здоровий: 5 правил харчування, які можна сміливо порушувати

 

Міф 1: Краще їсти маленькими порціями багато разів

Існує думка, що невеликі, але часті прийоми їжі протягом дня допомагають підтримувати високий рівень метаболізму. Насправді, згідно з дослідженнями, 2-3 їди впливають на загальну кількість спалених калорій за день точно так само, як 5-6 невеликих

Такий стиль харчування підійде людям, які часто відчувають голод, але на кінцевий результат це не вплине. Занадто часте вживання їжі, навпаки, може провокувати накопичення жиру в області живота та печінки. 

posts-to-db-Фото 2

Міф 2: Яєчних жовтків варто уникати через холестерин.

У межах норми холестерин в організмі приносить лише користь: захищає оболонки клітин, покращує метаболізм, допомагає синтезувати кислоти, переробляти жири і не лише. Згідно з результатами дослідження, попри помилки, яєчні жовтки підвищують «хороший» холестерин і впливають в розвитку серцевих захворювань в більшості людей.

Тому порада викидати жовтки дуже дурна.  

Читайте також: Найкращі продукти для мозку: список дієтолога

Міф 3: Щоб схуднути, потрібно виключити жири 

Оскільки жири асоціюються із зайвою вагою, здається логічним, що для якнайшвидшого досягнення результату варто виключити їх із раціону. Насправді ж дієти з високим вмістом вуглеводів та жирів дійсно можуть заважати процесу схуднення, але не через останній компонент. 

Дієта з високим вмістом жирів, але низьким вмістом вуглеводів призведе до більшої втрати ваги, ніж дієта з низьким вмістом жирів.

posts-to-db-Фото 3

Міф 4: Червоне м’ясо підвищує ризик виникнення діабету і не лише

Деякі дослідження справді підтверджують шкоду червоного м’яса, але й інший бік медалі. Його вживання в їжу не підвищує можливості виникнення хвороб серця або діабету. 

Також спростовується прямий зв’язок ракових захворювань із вживанням м’яса. 

Читайте також: Вітамінний напій: коктейль для зміцнення імунітету

Міф 5: Втрата ваги – лише дисципліна та правильне харчування

Вважається, що втрата ваги залежить лише від сили волі, щоб ходити до зали та займатися фізичними навантаженнями. Але організм не настільки простий і передбачуваний. Наші гормони, генетика та різні зовнішні фактори на зразок екології також можуть впливати на масу тіла. 

Звинувачувати людину в лінощі через зайву вагу як мінімум безпідставно і нетактовно. 

Фото: unsplash.com