Смачно, та ще й корисно!
Сир є невід’ємною частиною кожного застілля, ми вживаємо його як делікатес, робимо з ним бутерброди та готуємо на грилі, і навіть не замислюємося, яку він користь приносить нашому здоров’ю.
Читайте також: 5 ПРОДУКТІВ ДЛЯ БОРОТЬБИ З СИМПТОМами ПМС
Голландські та китайські вчені вивчили дані про те, як вживання сиру може впливати на здоров’я. Вони спостерігали більш ніж 200 000 людей і дійшли несподіваного результату. Ті, хто їв більше сиру, мали на 10% менший ризик розвитку інсульту та були на 14% менш схильні до розвитку ішемічної хвороби серця.
Дослідження, опубліковане в Європейський журнал харчування, говорить про те, що зниження рівня серцево-судинних захворювань пов’язане із щоденним вживанням приблизно 40 г сиру.
Проте їхні висновки, як і раніше, супроводжуються кількома застереженнями. Дослідження спирається головним чином дані досвідів, які можуть бути ненадійними, і лише показує кореляцію, а чи не прямий причинно-наслідковий зв’язок.
Читайте також: ЇЖА ДЛЯ РОЗУМУ: 5 ПРОДУКТІВ, ЯКІ ПОКРАЩАЮТЬ ПАМ’ЯТЬ
Але ви повинні пам’ятати, що вживання сиру має не лише плюси, та й мінуси. У той час, як молочні продукти включають кальцій, білок та пробіотики, вони також містять насичений жир, який підвищує рівень холестерину.
Але якщо ви велика любителька сиру та протипоказань до його вживання немає, тоді не відмовляйте собі в задоволенні і час від часу балуйте себе цим делікатесом.
Фото: unsplash.com