Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою
Marie Claire
27 Грудня, 2019
Поділись:
Головна/Краса/Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою
Якщо ви вже місяць мрієте про салат Олів’є, але боїтеся набрати зайві кілограми, тоді вам потрібно уважно ознайомитися з цією статтею. Класичні новорічні рецепти у новому прочитанні не дозволять вам додати до рахунку +5!
Під час новорічного застілля можна спробувати все, але головне невеликими кількостями. І не налягати на алкоголь, тому що від алкоголю видужаєш найбільше. Якщо десерт, то невеликий,
— радить Аніта Луценко.
Нутриціолог та дієтолог Лора Філіппова склала план-порятунок для тих, хто боїться набрати зайве на Новий рік:
Обов’язково зберегти режим харчування – сніданок-обід-легка вечеря. Багато хто думає: «От не співаємо весь день і зможу без проблем багато поїсти за новорічним столом». Так робити не варто – голод за цілий день накопичиться, і ви ризикуєте з’їсти набагато більше, ніж потрібно, отримати дискомфорт та неприємні відчуття у шлунку, зіпсувавши цим собі все свято. Не кажучи вже про купу зайвих калорій. Тому три прийоми їжі – це обов’язково, нехай вони будуть меншими і легшими, ніж зазвичай (особливо вечеря). А ось перекушування, якщо вони у вас є, можна прибрати.
Питний режим! Не забувайте пити воду, а не лише шампанське.
“Новий рік – тільки раз на рік і це не час для обмежень!” — думає багато хто з нас. Нехай так, але важливо зберегти помірність у кількості споживаної їжі. Їжте повільніше, смакуйте, отримуйте задоволення від кожного шматочка.
Які блюда взяти за основу новорічного столу? Вже давно не модно і не естетично розміщувати тарілки на три поверхи. Виберіть основну страву – м’ясо або рибу. До нього легкий гарнір, кращий за овочевий. Пару салатів, пару закусок та десерт. Експериментуйте з салатами та заправками – на майонезі світло клином не зійшлося! Свіжа зелень/мікс листової зелені прикрасять закуски та основне блюдо.
Автори онлайн-програми WOWBODY Slim Аніта Луценко та Юлія Богдан представили покрокові рецепти для новорічного меню разом із дієтологом Лорою Філіпповою. Дивіться рецепти нижче.
(закуска
Яйця, фаршировані буряком та оселедцем
Інгредієнти:
6 великих курячих яєць
філе оселедця слабосолоного – 60 г
буряк відварений – 80 г
цибуля зелена – 2 стебла
соус зі сметани та гірчиці – 2 ст. л.
зелень для прикраси
Інструкція:
Приготуйте всі необхідні інгредієнти.
Буряк невеликого розміру заздалегідь відваріть, охолодіть та очистіть.
Яйця варіть круто, остудіть.
Після цього почистіть яйця і розріжте вздовж половинки. Акуратно витягніть яєчні жовтки і відкладіть їх в окрему ємність.
Філе солоного оселедця та зелену цибулю наріжте максимально дрібно.
Відварені буряки натріть на дрібній тертці, злегка віджавши надлишки бурякового соку. Тертий буряк помістіть у миску.
Додайте до неї соус і злегка приправте майбутню начинку сіллю (надалі вам потрібно буде додати солоний оселедець, так що не захоплюйтесь) і перцем.
Тепер додайте до буряків жовтки, оселедець та зелену цибулю.
Ретельно перемішує масу до однорідності. Начинка має вийти і не сухою, і не рідкою — середня консистенція буде якраз.
Приготовленою буряковою начинкою з оселедцем наповнюєте яєчні половинки, формуючи зверху невеликі рельєфні гірки.
пачка замороженої овочевої суміші (морква, селера)
зубчик часнику, подрібнений
великі яйця, збиті – 2 шт.
слабосолений соєвий соус – 3 ст. л.
зелена цибуля, дрібно порубана – 2 пера
Інструкція:
У великому око або сковороді з антипригарним покриттям на помірно сильному вогні нагрійте кунжутне масло.
Додайте цибулю і смажте, часто помішуючи, поки вона не стане м’якою і напівпрозорою, 3-4 хвилини.
Додайте заморожені овочі та креветки, і смажте, продовжуючи помішувати, поки креветки не почнуть ставати рожевими та матовими, або ще 3 хвилини.
Додати часник і смажте, помішуючи, ще 30 секунд.
За допомогою дерев’яної ложки або силіконової лопатки посуньте овочеву суміш на один бік сковороди. На інший бік сковороди налийте збиті яйця та смажте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин.
Після того, як яйця застигнуть, змішайте їх із овочами, а потім додайте рис із цвітної капусти, соєвий соус.
Смажте, постійно помішуючи, поки цвітна капуста не розм’якшиться, 3-4 хвилини.
Вимкніть плиту і додайте зелену цибулю.
Цю страву можна подавати відразу ж чи зберігати, накривши кришкою, у холодильнику трохи більше 3-4 днів. Можна подавати як гарячим, і холодним.