Закрити
UA
Краса

Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою

Поділись:

Якщо ви вже місяць мрієте про салат Олів’є, але боїтеся набрати зайві кілограми, тоді вам потрібно уважно ознайомитися з цією статтею. Класичні новорічні рецепти у новому прочитанні не дозволять вам додати до рахунку +5!

posts-to-db-Фото 1

Під час новорічного застілля можна спробувати все, але головне невеликими кількостями. І не налягати на алкоголь, тому що від алкоголю видужаєш найбільше. Якщо десерт, то невеликий,

— радить Аніта Луценко.

posts-to-db-Фото 2

Нутриціолог та дієтолог Лора Філіппова склала план-порятунок для тих, хто боїться набрати зайве на Новий рік:

  1. Обов’язково зберегти режим харчування – сніданок-обід-легка вечеря. Багато хто думає: «От не співаємо весь день і зможу без проблем багато поїсти за новорічним столом». Так робити не варто – голод за цілий день накопичиться, і ви ризикуєте з’їсти набагато більше, ніж потрібно, отримати дискомфорт та неприємні відчуття у шлунку, зіпсувавши цим собі все свято. Не кажучи вже про купу зайвих калорій. Тому три прийоми їжі – це обов’язково, нехай вони будуть меншими і легшими, ніж зазвичай (особливо вечеря). А ось перекушування, якщо вони у вас є, можна прибрати.
  2. Питний режим! Не забувайте пити воду, а не лише шампанське.
  3. “Новий рік – тільки раз на рік і це не час для обмежень!” — думає багато хто з нас. Нехай так, але важливо зберегти помірність у кількості споживаної їжі. Їжте повільніше, смакуйте, отримуйте задоволення від кожного шматочка.
  4. Які блюда взяти за основу новорічного столу? Вже давно не модно і не естетично розміщувати тарілки на три поверхи. Виберіть основну страву – м’ясо або рибу. До нього легкий гарнір, кращий за овочевий. Пару салатів, пару закусок та десерт. Експериментуйте з салатами та заправками – на майонезі світло клином не зійшлося! Свіжа зелень/мікс листової зелені прикрасять закуски та основне блюдо.

Автори онлайн-програми WOWBODY Slim Аніта Луценко та Юлія Богдан представили покрокові рецепти для новорічного меню разом із дієтологом Лорою Філіпповою. Дивіться рецепти нижче. 

posts-to-db-Фото 3

(закуска

Яйця, фаршировані буряком та оселедцем

Інгредієнти:

  • 6 великих курячих яєць 
  • філе оселедця слабосолоного – 60 г
  • буряк відварений – 80 г
  • цибуля зелена – 2 стебла
  • соус зі сметани та гірчиці – 2 ст. л.
  • зелень для прикраси

Інструкція:

  1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти.
  2. Буряк невеликого розміру заздалегідь відваріть, охолодіть та очистіть.
  3. Яйця варіть круто, остудіть. 
  4. Після цього почистіть яйця і розріжте вздовж половинки. Акуратно витягніть яєчні жовтки і відкладіть їх в окрему ємність.
  5. Філе солоного оселедця та зелену цибулю наріжте максимально дрібно.
  6. Відварені буряки натріть на дрібній тертці, злегка віджавши надлишки бурякового соку. Тертий буряк помістіть у миску. 
  7. Додайте до неї соус і злегка приправте майбутню начинку сіллю (надалі вам потрібно буде додати солоний оселедець, так що не захоплюйтесь) і перцем. 
  8. Тепер додайте до буряків жовтки, оселедець та зелену цибулю.
  9. Ретельно перемішує масу до однорідності. Начинка має вийти і не сухою, і не рідкою — середня консистенція буде якраз. 
  10. Приготовленою буряковою начинкою з оселедцем наповнюєте яєчні половинки, формуючи зверху невеликі рельєфні гірки.

Читайте також: Як не переїдати на свята: три поради від дієтолога

posts-to-db-Фото 4

Салат

Олів’є лайт

Інгредієнти:

  • Стегна індички – 300 г
  • Картопля – 2 середні шт
  • Морква – 1 шт середня
  • Зелений горошок заморожений – 150-200 г
  • Яйця – 4 шт
  • Солоний огірок – 2-3 середні шт.
  • Сметана густа 20%
  • Гірчиця європейська
  • Сухий імбир, сіль, перець

Інструкція:

  1. Овочі та яйця зварити, горошок бланшувати.
  2. М’ясо відварити та розібрати.
  3. Приготувати заправку зі сметани та гірчиці зі спеціями.
  4. Все нарізати кубиками, змішати у глибокій мисці.
  5. Солоний огірок – за смаком, після додавання огірка можна не солити салат.
  6. Заправити соусом.

Читайте також: Як зустріти Новий рік екологічно: головні поради

posts-to-db-Фото 5

Основне блюдо

Овочевий рис із цвітної капусти зі смаженими креветками

Інгредієнти:

  • рис із цвітної капусти (цвітна капуста подрібнена в блендері) – 3 ст. л.
  • великі сирі креветки (31-35 шт.), Чищенні – 450 г, (31-35 шт.)
  • кунжутна олія – ​​1 ст. л. 
  • невелика цибулина, нарізана дрібними кубиками
  • пачка замороженої овочевої суміші (морква, селера) 
  • зубчик часнику, подрібнений
  • великі яйця, збиті – 2 шт.
  • слабосолений соєвий соус – 3 ст. л. 
  • зелена цибуля, дрібно порубана – 2 пера 

Інструкція:

  1. У великому око або сковороді з антипригарним покриттям на помірно сильному вогні нагрійте кунжутне масло.
  2. Додайте цибулю і смажте, часто помішуючи, поки вона не стане м’якою і напівпрозорою, 3-4 хвилини.
  3. Додайте заморожені овочі та креветки, і смажте, продовжуючи помішувати, поки креветки не почнуть ставати рожевими та матовими, або ще 3 хвилини.
  4. Додати часник і смажте, помішуючи, ще 30 секунд.
  5. За допомогою дерев’яної ложки або силіконової лопатки посуньте овочеву суміш на один бік сковороди. На інший бік сковороди налийте збиті яйця та смажте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин.
  6. Після того, як яйця застигнуть, змішайте їх із овочами, а потім додайте рис із цвітної капусти, соєвий соус.
  7. Смажте, постійно помішуючи, поки цвітна капуста не розм’якшиться, 3-4 хвилини.
  8. Вимкніть плиту і додайте зелену цибулю.
  9. Цю страву можна подавати відразу ж чи зберігати, накривши кришкою, у холодильнику трохи більше 3-4 днів. Можна подавати як гарячим, і холодним.