UA
RU

Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою

Редагувати переклад
Якщо ви вже місяць мрієте про салат Олів'є, але боїтеся набрати зайві кілограми, тоді вам потрібно уважно ознайомитися з цією статтею. Класичні новорічні рецепти у новому прочитанні не дозволять вам додати до рахунку +5!

Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою.

Під час новорічного застілля можна спробувати все, але головне невеликими кількостями. І не налягати на алкоголь, тому що від алкоголю видужаєш найбільше. Якщо десерт, то невеликий,

— радить Аніта Луценко.

Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою.

Нутриціолог та дієтолог Лора Філіппова склала план-порятунок для тих, хто боїться набрати зайве на Новий рік:

  1. Обов'язково зберегти режим харчування - сніданок-обід-легка вечеря. Багато хто думає: «От не співаємо весь день і зможу без проблем багато поїсти за новорічним столом». Так робити не варто – голод за цілий день накопичиться, і ви ризикуєте з'їсти набагато більше, ніж потрібно, отримати дискомфорт та неприємні відчуття у шлунку, зіпсувавши цим собі все свято. Не кажучи вже про купу зайвих калорій. Тому три прийоми їжі - це обов'язково, нехай вони будуть меншими і легшими, ніж зазвичай (особливо вечеря). А ось перекушування, якщо вони у вас є, можна прибрати.
  2. Питний режим! Не забувайте пити воду, а не лише шампанське.
  3. "Новий рік - тільки раз на рік і це не час для обмежень!" — думає багато хто з нас. Нехай так, але важливо зберегти помірність у кількості споживаної їжі. Їжте повільніше, смакуйте, отримуйте задоволення від кожного шматочка.
  4. Які блюда взяти за основу новорічного столу? Вже давно не модно і не естетично розміщувати тарілки на три поверхи. Виберіть основну страву – м'ясо або рибу. До нього легкий гарнір, кращий за овочевий. Пару салатів, пару закусок та десерт. Експериментуйте з салатами та заправками - на майонезі світло клином не зійшлося! Свіжа зелень/мікс листової зелені прикрасять закуски та основне блюдо.

Автори онлайн-програми WOWBODY Slim Аніта Луценко та Юлія Богдан представили покрокові рецепти для новорічного меню разом із дієтологом Лорою Філіпповою. Дивіться рецепти нижче. 

Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою.

(закуска

Яйця, фаршировані буряком та оселедцем

Інгредієнти:

  • 6 великих курячих яєць 
  • філе оселедця слабосолоного - 60 г
  • буряк відварений - 80 г
  • цибуля зелена - 2 стебла
  • соус зі сметани та гірчиці – 2 ст. л.
  • зелень для прикраси

Інструкція:

  1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти.
  2. Буряк невеликого розміру заздалегідь відваріть, охолодіть та очистіть.
  3. Яйця варіть круто, остудіть. 
  4. Після цього почистіть яйця і розріжте вздовж половинки. Акуратно витягніть яєчні жовтки і відкладіть їх в окрему ємність.
  5. Філе солоного оселедця та зелену цибулю наріжте максимально дрібно.
  6. Відварені буряки натріть на дрібній тертці, злегка віджавши надлишки бурякового соку. Тертий буряк помістіть у миску. 
  7. Додайте до неї соус і злегка приправте майбутню начинку сіллю (надалі вам потрібно буде додати солоний оселедець, так що не захоплюйтесь) і перцем. 
  8. Тепер додайте до буряків жовтки, оселедець та зелену цибулю.
  9. Ретельно перемішує масу до однорідності. Начинка має вийти і не сухою, і не рідкою — середня консистенція буде якраз. 
  10. Приготовленою буряковою начинкою з оселедцем наповнюєте яєчні половинки, формуючи зверху невеликі рельєфні гірки.

Читайте також: Як не переїдати на свята: три поради від дієтолога

Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою.

Салат

Олів'є лайт

Інгредієнти:

  • Стегна індички - 300 г
  • Картопля - 2 середні шт
  • Морква – 1 шт середня
  • Зелений горошок заморожений - 150-200 г
  • Яйця - 4 шт
  • Солоний огірок - 2-3 середні шт.
  • Сметана густа 20%
  • Гірчиця європейська
  • Сухий імбир, сіль, перець

Інструкція:

  1. Овочі та яйця зварити, горошок бланшувати.
  2. М'ясо відварити та розібрати.
  3. Приготувати заправку зі сметани та гірчиці зі спеціями.
  4. Все нарізати кубиками, змішати у глибокій мисці.
  5. Солоний огірок - за смаком, після додавання огірка можна не солити салат.
  6. Заправити соусом.

Читайте також: Як зустріти Новий рік екологічно: головні поради

Покрокові рецепти новорічного меню для тих, хто стежить за фігурою.

Основне блюдо

Овочевий рис із цвітної капусти зі смаженими креветками

Інгредієнти:

  • рис із цвітної капусти (цвітна капуста подрібнена в блендері) - 3 ст. л.
  • великі сирі креветки (31-35 шт.), Чищенні - 450 г, (31-35 шт.)
  • кунжутна олія - ​​1 ст. л. 
  • невелика цибулина, нарізана дрібними кубиками
  • пачка замороженої овочевої суміші (морква, селера) 
  • зубчик часнику, подрібнений
  • великі яйця, збиті – 2 шт.
  • слабосолений соєвий соус - 3 ст. л. 
  • зелена цибуля, дрібно порубана - 2 пера 

Інструкція:

  1. У великому око або сковороді з антипригарним покриттям на помірно сильному вогні нагрійте кунжутне масло.
  2. Додайте цибулю і смажте, часто помішуючи, поки вона не стане м'якою і напівпрозорою, 3-4 хвилини.
  3. Додайте заморожені овочі та креветки, і смажте, продовжуючи помішувати, поки креветки не почнуть ставати рожевими та матовими, або ще 3 хвилини.
  4. Додати часник і смажте, помішуючи, ще 30 секунд.
  5. За допомогою дерев'яної ложки або силіконової лопатки посуньте овочеву суміш на один бік сковороди. На інший бік сковороди налийте збиті яйця та смажте, постійно помішуючи, близько 2 хвилин.
  6. Після того, як яйця застигнуть, змішайте їх із овочами, а потім додайте рис із цвітної капусти, соєвий соус.
  7. Смажте, постійно помішуючи, поки цвітна капуста не розм'якшиться, 3-4 хвилини.
  8. Вимкніть плиту і додайте зелену цибулю.
  9. Цю страву можна подавати відразу ж чи зберігати, накривши кришкою, у холодильнику трохи більше 3-4 днів. Можна подавати як гарячим, і холодним.

Статті на тему