UA
RU

За слідами кіноаферисток: Розамунд Пайк, Дженніфер Лопес, Марго Роббі, Емі Адамс

Редагувати переклад
Немає нічого більш інтригуючого, ніж спостерігати за стильною леді, яка холоднокровно або майже холоднокровно провертає найрішучіші афери. Голлівуд любить періодично знімати кіно з такими героїнями, втім – не завжди вдало, але сьогодні розмова піде лише про найкращі зразки жанру. А все тому, що скоро в українських кінотеатрах трапиться яскравий вихід навіть надто сильною, стильною та яскравою леді.

Розамунд Пайк

У лютому в кінопрокат виходить нова кримінальна комедія "Аферистка" з номінанткою на премію "Оскар" Розамунд Пайк у головній ролі. Акторка з наймилішої "британської троянди" перетворилася на справжній ураган завдяки "Зниклої" Девіда Фінчера. Тепер вона грає Марлу Грейсон — юриста та професійного опікуна, яка разом із напарницею вміє знаходити правильних “підопічних” та тримати закон у їжакових рукавицях. Але коли чергова літня дама, як виявилося, має суворого та нещадного захисника в особі загадкового персонажа у виконанні Пітера Дінклейджа – вся афера Марли опиняється під загрозою. Що з цього вийде — дізнаємось за місяць. А поки що знайомимося з трейлером і згадуємо інших харизматичних дівчат, які грають не за правилами. У абсолютно несхожих один на одного фільмах.

"Стриптизерки", 2019 рік

Суперзірка Дженніфер Лопес та чарівна Констанс Ву з ромкому “Безумно багаті азіати” лідирують у цій яскравій та сексуальній драмеді, заснованій на реальних подіях. Фільм не тільки дуже реалістично описав нескладну аферу, на яку йдуть дівчата, а й непогано показав як життя танцівниць, так і божевілля фінансового світу Уолл-Стріт. Розповідь про фінансову кризу всередині розмови про обкрадання клієнтів та жіночу дружбу? Так, у "Стриптизерках" все саме так.

"Фокус", 2015 рік

Марго Роббі ні в якому разі не губиться на тлі свого екранного партнера Вілла Сміта в цій історії про авантюристів, вчителів та учнів, довіру та обман. Чарівна героїня Марго - Джесс у картині поступово перетворюється з новачка, справжню профі, здатну обдурити навіть дуже досвідченого ошуканця. Можливо, у фіналі події йдуть не зовсім так, як запланували герої, але й тут Джесс знаходить вихід із ситуації.

Читайте також: СПЕЦПРОЕКТ MARIE CLAIRE & COLGATE #продовжуйусміхатися

"Афера по-американськи", 2013 рік

Супер бонусом ідеального кастингу в ще одному фільмі за реальними подіями безумовно стала Емі Адамс, яка зіграла ідеальну напарницю та головне кохання героя Крістіана Бейла. Її Сідні могла не тільки ідеально розіграти будь-який сюжет і провернути будь-яку справу, але й закохати у себе всіх присутніх у будь-якому місці та у будь-який час. В інтерв'ю з приводу номінації на “Оскар” Емі Адамс зізнавалася, що для неї стало викликом уперше зіграти такий сексуальний образ. Ми віримо акторці на слово, адже на око все дуже легко і органічно.

"Серцеїдки", 2001 рік

Культова комедія про дочку та матір її, що дала старт шахрайкам 21-го століття. Сігурні Уівер і Дженніфер Лав Х'юїтт грають двох "шлюбних аферисток", які професійно грають у кохання, поки, за законом жанру, все не виявляється надто складно. Ну принаймні для однієї з них. Сліпуче приголомшливі Уівер і Х'юїтт грають неймовірно переконливих маму та її доню, будучи ні краплі один на одного не схожими. Що, втім, не скасовує магії кіно в одній із найкумедніших комедій нульових.

Читай також: Сила у рівності

Статті на тему