UA
RU

Рядки віршів українських поетес і ручна вишивка у дебютній колекції бренду “Кохана”

Редагувати переклад
Плаття дебютної колекції брендуКохана” прикрашені вишитими рядками з поезій Лесі Українки, Ліні Костенко та Олені Теліги, а також рослинами, що найчастіше використовуються у фольклорі: каштани, маки, мальви, різнотрав'я, кріп, калина.

Рядки віршів українських поетес і ручна вишивка у дебютній колекції бренду “Кохана”-Фото 1

Власниця студії декору Анна-Марія Коваль та фотографка Ірина Тітенко вирішили створити колаборацію та створити щось унікальне. У процесі роботи ухвалили рішення не обмежуватися лише однією колекцією. Народилося значно більше – бренд “Кохана”, у якому головною стає жінка, а не одяг, який вона носитиме. 

«Ми чимало брейнштормили, підбирали ідеї та сенси. Я шукала рослини, які найчастіше використовуються у фольклорі. Згодом зійшлися, що для того, щоб підкреслити ідею, хочемо нанести рядки віршів українських поетес — Лесі Українки, Ліні Костенко, Олені Теліги», — Анна-Марія Коваль

Кохана

Кохана 7

«Завжди найцікавішим процесом для мене є початок створення. Вибір концепції, підбір малюнків, ескізи. Які потім з думок трансформуються в реальність. Вірші, які пишуться по тканині. Візуал, який спочатку лише у відчуттях, а потім уже на тканині та екрані камери«, - Ірина Тітенко

У дебютній колекції бренду “Кохана” представлено 31 виріб із 7 варіаціями вишивки ручної роботи. Для колекції Ірина та Анна-Марія використали сукні українського бренду By Mom, які стали ідеальним полотном для створення вишивок. Весь процес зайнявши 3 місяці. 

Кохана 2

Кохана 34

Кохана 5

Кохана 6

Кохана 3

Кохана 45

Кохана 4

Починалося все із самої ідеї. Потім знаходили потрібні фасони, візерунки та кольори. Сам процес вишивки досить кропіткий і затяжний, адже відбувається повністю вручну: від нанесення малюнку до створення самого візерунка.

“Кожна вишивка повністю унікальна. Коли працюєш над шкірним стежком відчуваєш свободу. Це можливість у прямому сенсі взяти чистий лист паперу та нанести на нього все, що хочеш. А потім “малювати” нитками ще раз”, – Ірина Тітенко.

“Це вбрання для душі, що розквітла під час грози”, – Анна-Марія Коваль.

Кохана 8

Фото: Ірина Тітенко

Читайте також: СПЕЦІАЛЬНИЙ ВІДЕОПРОЕКТ МАЙСТЕРНІСТЬ ВІД GUNIA PROJECT ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Статті на тему