UA
RU

Два українські короткометражні фільми кінокомпанії ForeFilms відібрано на кінофестиваль Palm Springs ShortFest у Каліфорнії

Редагувати переклад
Відразу два фільми виробництва українського кінопродакшену ForeFilms потрапили до конкурсної програми Міжнародного короткометражного кінофестивалю у Палм-Спрінгс, Каліфорнія. Короткометражні стрічки “Оператор Вікторія” та “Джордан 96” відібрали з декількох тисяч робіт разом із 300 фільмами зі всього світу.

Оператор Вікторія

Короткометражний фільм Анні ЯценкоОператор Вікторія” розповідає про операторку кол-центру Служби психологічної підтримки, яка переживає складні токсичні взаємовідносини із наркозалежним чоловіком. Працюючи вночі, вдень вона контролює життя свого чоловіка, коли її син живе із деспотичною матір'ю Вікторії. Постаючи перед вибором для кого жити: для сина чи для чоловіка, Вікторія нарешті обирає собі.

"Коли я задумувала цей фільм, я і сама знаходилася у життєвій кризі, як то кажуть. Багато хто з режисерів створює кіно як пропрацювання свого життєвого досвіду. Вже працюючи над фільмом із командою, я дізналася, що я не одна заблукала і шукаю виходу із кризи. А тепер уже і глядачі можуть отримати цей психотерапевтичний досвід і відповіді, або ж прийдуть до запитань у власній житті”, – зазначила Анна Яценко.

Світова прем'єра “Оператора Вікторії” відбулася у 2021 році на фестивалі класу А – POFF Shots Tallins Black Nights. Зараз стрічка мандрує кінофестивалями.

Джордан'96

Фільм “Джордан'96” – дебют режисера Катерини Лесик. Стрічка розповідає про реальну історію, яка трапилася з батьками авторки напередодні її народження. Дія фільму розгортається у середині 90-х у провінційному містечку. 18-річний Андрій допомагає у пошуках пропавшего друга-однокласника Жені, батько якого – місцевий кримінальний авторитет. Він не відпустить Андрія доки не дізнається правди.

"Я дуже рада, що імена українських режиссерів продовжують звучати у світі, а українські фільми - жити свою життя на великих міжнародних екранах. Зараз, як ніколи, важливо, щоб іноземний глядач чув і бачив нас”, - зазначила Катерина Лесик.

Міжнародний короткометражний фестиваль у Палм-Спрінгс (The Palm Springs International ShortFest) — один із найбільших кінофестивалів короткометражного кіно у світі і, в межах якого демонструються короткометражні фільми різних жанрів (ігрові, документальні, анімовані) з різних країн світу. Переможці цього фестивалю автоматично здобувають номінацію на премію “Оскар” та BAFTA Awards.

Обидві стрічки створювалися за підтримки Держкіно України.

Фото надане: Move In Movie PR-агенція

Читайте також: ФІЛЬМ «МАРІУПОЛІС 2» ПОЛУЧИВ СПЕЦІАЛЬНУ НАГОРОДУ В КАННАХ

Статті на тему