UA
RU

«”Щедрик” робить людей добрішими”: офіційний трейлер історичної драмі режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко

Редагувати переклад
Стрічка про світло та морок, про надію та безвихідь, про загублені людські долі та згуртування перед обличчям війни.
 «Щедрик» - у кіно з 5 січня 2022 року.

«”Щедрик” робить людей добрішими”: офіційний трейлер історичної драмі режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко-Фото 1

Історична драма «Щедрик» розповідає про долі трьох різних за національністю родин: українців, поляків та євреїв, яких об’єднало спільне горе - війна: на зміну репресивній машині СРСР приходить каральна система Третього Рейху. За словами режисера, національну приналежність тієї чи іншої родини намагалися відтворити не лише візуально, а й ментально.

«Це різномовне кіно, і в цьому полягає основний сенс. Ми маємо поважати кожну культуру, кожну мову, бо це і є демократія», – розповідає режисерка стрічки Олеся Моргунець-Ісаєнко.

Для підкреслення розмаїтості культур, у фільмі також звучать святкові пісні, притаманні кожній із представлених національностей, а також відтворено унікальні традиції святкування Різдва. Українську родину зіграли актори Андрій Мостренко, Яна Корольова та Поліна Громова, німецьку пару – сімейне подружжя акторів Яніна Руденська та Якоб Вальзер. Яніна – українка, яка у віці 12 років емігрувала до Німеччини. Також у фільмі з’являються відомі польські актори Мирослав Ганішевський та Йоанна Опозда, які втілили сімейство Калиновських, та Томаш Собчак, виконавець ролі Ісаака. Його дружиною в кадрі стала українська акторка Алла Бінєєва.

За словами режисера, кастинг тривав протягом 2 місяців. Найважче було знайти акторів на ролі дітей, так само довго шукали актрису на роль Софії Іванюк. Після довгих пошуків затвердили Яну Королеву. «Щедрик» став для неї справжнім дебютом: вона зіграла свою першу головну роль у повнометражному кіно.

«Я була дуже рада, коли дізналася, що мене затвердили на цю роль. Це неймовірні емоції, але і в той же час велика відповідальність. Я ретельно готувалася до ролі: багато читала, дивилася фільми, вивчала матеріали, які мені надсилала Олеся, аби заглибитися в тематику. Попри свою м’яку, на перший погляд, натуру, вона дуже сильна і попри свою складну долю зберегла у своєму серці багато любові: до дітей, до свого чоловіка. Цей стан притаманний багатьом українським жінкам сьогодні. Дуже моторошно усвідомлювати, що події, відтворені у фільмі, стали нашою реальністю: війна, бомбосховища, насилля…Думаю, що українцям дуже важливо подивитися це кіно, бо це наша історія, і ми повинні добре її знати, аби ці жахіття не повторилися майбутньому», - розповідає актриса Яна Корольова, виконавиця головної ролі у фільмі

«”Щедрик” робить людей добрішими”: офіційний трейлер історичної драмі режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко-Фото 2

У фільмі також зіграли актори Володимир Кравчук, Віктор Жданов, Андрій Ісаєнко. В епізоді з’являється співачка Оксана Муха - Заслужена артистка України, переможниця 9-го сезону вокального шоу “Голос країни”.

Дивіться історичну драму «Щедрик» з 5 січня 2022 року у всіх відкритих кінотеатрах країни.

Фільм створено компанією «Ама Віжн» у співпраці зі Stewopol за фінансової підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та інформаційної підтримки Державного агентства України з питань кіно. Кінотеатральну дистрибуцію фільму проводить Кіноманія та FILM.UA Distribution.

«”Щедрик” робить людей добрішими”: офіційний трейлер історичної драмі режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко-Фото 3

«”Щедрик” робить людей добрішими”: офіційний трейлер історичної драмі режисера Олесі Моргунець-Ісаєнко-Фото 4

Читайте також: «МИ МАЄМО ПОВЕРНУТИ З РОСІЇ УКРАЇНСЬКУ КУЛЬТУРНУ СПАДЩИНУ»: ЗАВЕРШЕНО ВИРОБНИЦТВО ФІЛЬМУ ПРО КАЗИМИРА МАЛЕВИЧА  

Статті на тему