Про що жінка мовчить: Марія Тучка (ТУЧА), співачка та електронна музикантка

Редагувати переклад
Марія Тучка, вона ж ТУЧА — співачка та електронна музикантка, представниця нової української поп-сцени, авторка треку russia is a terrorist state та музична блогерка. Не вірить в талант, не вживає алкоголь та вважає, що зовнішність це другорядне. Про це вона розповіла в інтерв'ю Marie Claire. 
Про що жінка мовчить: Марія Тучка (ТУЧА), співачка та електронна музикантка-Фото 1

Фото: instagram/tucha_x, автор: Поліна Полікарпова/@polinaxpolikarpova

Про що сьогодні не варто говорити вголос, а про що просто неможна мовчати?

Якщо більш практично, то зараз час нашого голосу, час нашої суб’єктністі як держави і ми маємо робити все можливе, щоб доносити важливість наших інтересів світові. Звісно я розумію, що той світ несправедливий часто, і руки можуть опускатися, але ми мусимо відстоювати свої права і свою свободу. Навіть на прикладі вас, як медіа, яке має головний офіс в Парижі. Чому досі присутній Marie Clear росія? Чому французам легше ігнорувати наші запити (а я знаю, що ви їх робили з цим питанням), а ніж проявити позицію, яка насправді резонує з більшістю? Страх і невіглавство одні з причин, але їхня малодушність не має зупиняти нас. 

Я боюся невіглавства, і тому для мене важливо не розкидати слова на вітер, особливо в темах, в яких я не є експерткою. Людям притаманне цитатне мислення, тому я дуже обережна в своїх висловлюваннях і говорю тільки про те, що є відрефлексоване мною і базується на моїх аналізах. Іноді слова можуть нівелювати ті чи інші проблеми, але точно так само, мовчання їх теж може нівелювати. Я звісно не Жульєн Сорель і я проти імперіалістичних настроїв, але на днях прочитала цитату Наполеона і вона топ: “Світ страждає не від дій злих людей, а від мовчання добрих”. Це дуже добре сказані слова, про які я думаю останній час частіше. Я емпатійна людина, мені може боліти за речі, які здавалось би не мають прямого стосунку зі мною, але загальна несправдливість одночасно і болить і рухає мене вперед до боротьби з нею. Я знаю про ці страждання, я їх бачу і не можу мовчати.

Коли та із ким останнім часом вам було приємно помовчати?

Я була в дуже довгих стосунках, і після того як вони закінчились, я вчуся мовчати сама з собою і звикаю до “квартирної” тиші навколо. 

Коли ви в останнє себе хвалили, а за що сварили?

Я стараюсь оцінювати себе тверезо, хоч іноді схиляюсь більше до сваріння. Знайти “золоту середину”, здатність до самоаналізу — певно значить зрілість, без порівнянь зовнішніх, а тільки порівнюючи з собою вчорашньою — от цьому навчаюсь. 

Назвіть найкрасивішу річ і чому ви її такою вважаєте?

Чесно? Це мій пуховик adidas by Stella McCartney (усміхається). Ну просто завжди біда з вибором зимових речей, щоб і комфортно і при тому стильно себе почувати. Мій пуховик це моя зона комфорту — я його одягаю і почуваю себе дуже слей. Це така базова, мала річ, але вона мені приносить задоволення. Також він дуже яскравий, що мені подобається в цю пору року білого і чорного. 

Про що жінка мовчить: Марія Тучка (ТУЧА), співачка та електронна музикантка-Фото 2

Про що жінка мовчить: Марія Тучка (ТУЧА), співачка та електронна музикантка-Фото 3

Фото: instagram/tucha_x, автор: Поліна Полікарпова/@polinaxpolikarpova

Яким талантом вам би дуже хотілося володіти?

Я не дуже вірю в талант, тобто як дар звище. Це скоріше наявність властивостей, які дозволяють тобі добре аналізувати, рефлексувати на свій досвід + гарно розвинена фантазія це все інтерпретувати на свій лад. Але найголовніше це наполегливість і терпіння — в тебе може бути маса унікальних ідей, але без реалізації ці ідеї не будуть просто існувати. Самодисципліна не талант, а властивість, яку можна і потрібно покращувати. 

Якби ви могли залишити тільки один спогад, щоб це було?

Будь-який пов’язаний з мамою.

Що личить сучасним чоловікам, а що не прикрашає сучасних жінок?

Що одним, що іншим треба відмовитись від розподілення схожості і відмінностей статті. Як тільки ми почнемо оцінювати людей за ознаками в першу чергу людських і враховувати потреби в першу чергу людські — багато проблем підуть з нашої взаємодії як статті. 

Якби вам довелося себе порівняти із алкогольним напоєм чи коктейлем. Ви який?

Я не люблю алкоголь і стараюсь не вживати.

До якої поради мами ви не дослухалися, і наразі жалкуєте про це?

Я і досі її часто не слухаю, особливо що стосується теми здоров’я.

Зовнішність якого визнаного красеня завжди здавалася вам перебільшеною? І, навпаки, хто з чоловіків із невиразною зовнішністю видається вам дуже привабливим?

Зовнішність це другорядне. Я сапіосексуалка.

Чим пахне щастя?

Ранковим Києвом на Пейзажній алеї в травні.

Читайте також: ЧОЛОВІК ГОВОРИТЬ: ВІТАЛІЙ АЖНОВ, АКТОР 

Статті на тему