UA
RU

«Музичний прогноз». Про сучасну та якісну українську музику.

Редагувати переклад
Свіжа порція музичних релізів чекає на вас у спільній добірці
 «Музичний прогноз» від редакції Marie Claire Ukraine та музичного онлайн-медіа Слухач UAСергій Мартиненко - засновник Слухач UA розповідає про офіційний римейк хіта гурту SMS, "Маму-Зиму" від NK, "Голос" від KOLA, "Інь-Ян" від MONATIK та ROXOLANA, про безумовну любов Демчука, Heart of Steel переможців нацвідбору — TVORCHI та інші релізи українських артистів. Пісні з добірки
 «Музичний прогноз» доступні для прослуховування у нашому Spotify-плейлисті.

"Музичний прогноз". Про сучасну та якісну українську музыку.-Фото 1

NK - Мама-Зима

Цим треком артистка закликає слухачів продовжувати вірити у найкраще, як би холодно та темно не було навколо.

Співачка впевнена: пристрасна любов та жага до життя, що притаманні українському народу, наділяє кожного з нас неабиякою силою. І, тільки повіривши у новорічне диво та об'єднавши свої гарячі серця, ми зможемо пережити цю надскладну зиму.

REYA - Любий, кохай мене

Співачка REYA підкорює TikTok офіційним римейком відомого хіта гурту SMS «Любій, кохай мене», що набув популярності наприкінці нульових.

«Любій, кохай мене» від REYA - це історія про бажання, що об'єднує всіх, хто наразі чекає на зустріч зі своїми коханими. Як і більшість романтичних пісень, вона поєднує у собі всі прояви цього почуття — від метеликів у животі до палкої пристрасті. І нагадує, що у кохання є безліч відтінків, які живуть у кожному з нас. 

TVORCHI - ЕР Heart of Steel

TVORCHI випустили міні-альбом, який посвятили незламності українців. До нього увійшов трек Heart of Steel, з яким гурт презентує Україну на конкурсі «Євробачення» у Ліверпулі. 

Всього EP налічує чотири потужні треки, у кожному з яких — історії сучасних українців. Усі пісні наповнені особистими переживаннями та емоціями артистів, здобутими за останні 10 місяців.

MONATIK х ROXOLANA — Інь-Ян

MONATIK та ROXOLANA презентували композицію «Інь-Ян», реліз якої готували ще до початку повномасштабної війни

Композицію «Інь-Ян» та кліп на цю роботу було знято ще до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Артистами було запущено промокампанію, що «йшла» червоною ниткою у всіх соціальних мережах, а реліз планувався на 25 лютого. Вже тоді кілька секунд пісні, що показали артисти, стали шалено обговорюваними та набрали близько мільйона прослуховувань у TikTok за кілька годин. 

DOROFEEVA Щоб не було

Це був надскладний рік для шкірного, рік, який змусив багатьох шукати нових собі. Пошуки власних сенсів DOROFEEVA втілила у творчість. А найголовніший для неї сенс «кохання» - у дуже особисту пісню «Щоб не було ».

«2022 рік був складним та буремним для кожного українця. Для нас із Мішею найкращими ліками в цей складний час стали наші почуття та музика. Цю пісню ми написали разом. Вона про кохання, біль та віру одне в одного», - розповідає DOROFEEVA.

DEMCHUK - Живий

Пісня Alive — про безумовну любов, завдяки якій артист продовжує вірити та боротися за майбутнє. Її перші рядки були написані Демчуком вдома у повному блекауті, коли вся країна знову поринула у пітьму. 

«Музика і кохання — це те, що не дає згаснути вогнику всередині нас самих. Коли навколо темрява та тривога, потрібно берегти його та розпалювати. Тільки почуття любові — мій промінь світла в цей темний час. Завдяки йому я відчуваю себе живим і здатним боротися" - розповів DEMCHUK.

KOLA - Голос

Співачка KOLA презентувала зворушливу пісню-звернення до українців під назвою «Голос», яка надає впевненості та закликає до рішучих дій у соціальних мережах.

У своїй пісні співачка наголошує — кожен голос важливий, особливо зараз, коли всі почали втомлюватися від війни та намагатися відгородити свій простір від страшних реалій. Українці мають продовжувати інформаційний опір, не забувати свого коріння та вірити у перемогу.

Michelle Andrade - ЕР «Несховане»

Michelle Andrade представляє відвертий максісингл «Несховане», створений під час війни у ​​різних куточках світу

«Несховане» - це дуже особиста музична історія, не тільки, тому що в цих піснях вона відкриває слухачам справжні почуття, а й тому, що вперше Michelle стала співавторкою всіх композицій. Вона сублімує накопичені емоції та переживання в музику. Це ніби емоційні гойдалки, де, на противагу гніву та болю, - сила, кохання й віра у світле майбутнє. Щира творчість - без хайпу та всього зайвого.

MamaRika - Зоря

Лейтмотивом «Зорі» є розуміння, що після найтемнішої ночі завжди наступає світанок. Ми всі зараз шукаємо точку опори, яка дасть натхнення та сили рухатися далі. Та попри все українців вже неможливо зламати, де б ми не були і як би не було важко - ми завжди знайдемо ту саму стежку додому.

Tember Blanche - Я вдома

«Я вдома» — це пісня про любов до свого дому, незважаючи на все, що відбувається навколо. Про те, що попри війну та всі супутні кошмари, ми хочемо залишатися там, де народилися та виросли. Як сказав Сергій Жадан, наш дім там, де нас не лякає смерть. І лише в цій країні ми по-справжньому це відчуваємо.

Читайте також: «МУЗИЧНИЙ ПРОГНОЗ». ПРО СУЧАСНУ ТА ЯКІСНУ УКРАЇНСЬКУ МУЗИКУ.  

Статті на тему