Ідеальні бутерброди: 10 смачних рецептів

Бутерброди — смачні та поживні. Ще їх можна швидко приготувати, красиво подати і водночас здивувати гостей. Ми зібрали 10 смачних рецептів ідеальних бутербродів. 

Ідеальні бутерброди: 10 смачних рецептів

Бутерброд з помідорами та моцарелою

Інгредієнти:

  • 4 помідори
  • 130 г моцарелли (велика кулька)
  • 3 яйця
  • 150 мл молока
  • 100 г твердого сиру
  • 8 хлібних тосту
  • 4 тонких скибочки шинки
  • олія для смаження
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування:

Помідори вимити та обсушити. Розрізати навпіл і нарізати тонкими скибочками. Моцареллу відкинути на сито, дати стекти розсолу, потім нарізати скибочками. Яйця збити віночком із молоком у широкій мисці. Додати тертий сир, посолити, поперчити до смаку і перемішати. Скибочки хліба по черзі опускати в яєчно-сирну масу, залишаючи на 2-3 хвилини. Духовку нагріти до 120°. Половину підготовлених скибочок хліба викласти на лист, вистелений пергаментом. Зверху розподілити помідори, шинку та моцареллу. Накрити скибочками хліба, що залишилися, і запікати 5 хвилин. Потім перевернути та запікати ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл можна прикрасити зеленню.

Паніні Капрезе

Інгредієнти: 

  • хліб чіабата
  • свіжа моцарелла, нарізана тонкими слайсами
  • помідори, також нарізані тонкими слайсами
  • свіжі листочки базиліка
  • бальзамічний оцет
  • оливкова олія

Приготування:

Розрізати чіабату вздовж. Викласти моцарелу, помідори та базилік на половинку чіабати. Полити оливковою олією та бальзамічним оцтом. Накрити другою половинкою чіабати. Обсмажити паніні на грилі в пресі для паніні, поки хліб не стане золотистим, а паніні не розплавиться.

Ідеальні бутерброди: 10 смачних рецептів

Бутерброд зі шпинатом і яйцем

Інгредієнти:

  • 400 г шпинату
  • 90 г вершкового масла
  • 20 г борошна
  • 300 мл молока
  • 1 ст. л. зернистої гірчиці
  • 200 г тертого сиру
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • білий хліб (8 скибочок)
  • 8 яєць
  • 8 скибочок шинки
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування:

Шпинат перебрати та вимити. Скласти в каструлю, залити окропом та залишити на 5 хвилин під кришкою. Відкинути на друшляк, дати трохи охолонути і віджати. Для соусу в ковші розтопити 30 г вершкового масла. Всипати борошно і, помішуючи, злегка підрум’янити. Потім потроху влити молоко і, помішуючи, довести до кипіння на сильному вогні. Додати сир і, продовжуючи помішувати, варити 5 хвилин. Дати трохи охолонути, приправити гірчицею, лимонним соком, посолити та поперчити. Скибочки хліба злегка підрум’янити в тостері. Яйця окремо обсмажити в сковороді на вершковому маслі, що залишилося. На скибочках підсмаженого хліба розподілити шинку, шпинат, сирний соус та яєчні.

Сендвіч з песто та індичкою

Інгредієнти:

  • цільнозерновий хліб
  • запечена індичка
  • бекон
  • листя салату
  • помідор
  • соус песто
  • майонез

Приготування:

Підсмажте скибочки цільнозернового хліба. Нижню скибочку намажте соусом песто. Далі викладіть нарізану запечену індичку, бекон, салат та нарізаний помідор. Верхню скибочку хліба намажте майонезом і накрийте нею сендвіч.

Ідеальні бутерброди: 10 смачних рецептів

Бутерброд зі свининою та персиком

Інгредієнти:

  • 300 г свинячої вирізки
  • 2 ст. л. олії
  • 3 персики
  • 2 помідори
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г домашнього сиру
  • 30 г руколи
  • 4 хлібні тости
  • мелений чорний перець

Приготування:

Духовку нагріти до 190°. Свинячу вирізку посолити і поперчити. Загорнути у фольгу чи пергамент, запікати 50 хвилин. Вийняти з духовки, дати трохи охолонути. Персики бланшувати та очистити. Розрізати на половинки, видалити кісточки. Нарізати тонкими скибочками. Так само нарізати помідори. Твердий сир натерти на середній тертці та перемішати з домашнім сиром. Руколу вимити та висушити. Свинячу вирізку гострим ножем нарізати тонкими скибочками. На скибочки тостового хліба покласти кружечки помідорів, руколу, м’ясо, персики. Зверху розподілити сирну суміш. Запікати 10 хвилин при 210°.

Бутерброд з курятиною та манго

Інгредієнти:

  • курка гриль або запечена курка
  • нарізаний кубиками манго
  • мікс зелені
  • червона салатна цибуля (тонко нарізана)
  • грецький йогурт
  • цільнозерновий хліб

Приготування:

Для начинки змішайте курку, манго, зелень та червону цибулю. На хліб намажте грецький йогурт. Зверху покладіть начинку. Хліб можна також підсмажити.

Ідеальні бутерброди: 10 смачних рецептів

Вегетаріанський сендвіч із хумусом

Інгредієнти:

  • цільнозерновий хліб
  • хумус
  • тонко нарізаний огірок
  • болгарський перець
  • червона цибуля (тонко нарізана)
  • шпинат

Приготування:

Намажте підсмажений цільнозерновий хліб хумусом (товстим шаром). Далі шарами покладіть на хумус огірок, болгарський перець, червону цибулю та шпинат. Можна накрити скибочкою хліба, а можна просто подавати як бутерброд.

Бутерброд з козячим сиром та чебрецем

Інгредієнти:

  • 120 г напівтвердого сиру
  • 120 г твердого козиного сиру
  • 2 гілочки чебрецю
  • 8 скибочок білого хліба
  • 2 яйця
  • 50 мл вершків
  • 50 мл молока
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 40 г вершкового масла
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування:

Напівтвердий сир розрізати на чотири товсті скибочки. Козячий сир розкришити. Гілочки чебрецю вимити, добре висушити на паперовому рушнику і обірвати з них листочки. По чотирьох скибочках білого хліба розподілити розкрошений козячий сир і листочки чебрецю. Зверху покласти по скибочці напівтвердого сиру. Накрити хлібом, що залишився, і притиснути. Сендвічі розрізати по діагоналі на половинки. Яйця збити із вершками та молоком у мисці. Посолити і поперчити. Сендвічі занурити в яєчну суміш і потім обсмажити на сковороді на суміші оливкової олії і вершкового масла — з обох боків до рум’яної скоринки.

Солодкий бутерброд з яблуком та сиром брі

Інгредієнти:

  • цільнозерновий хліб
  • сир брі
  • яблуко
  • мед

Приготування:

Між двома скибочками хліба рівномірно скласти скибочки брі та яблук. Обсмажити бутерброд на грилі, поки сир не розплавиться. Перед подачею можна полити медом або журавлинним соусом.

Ідеальні бутерброди: 10 смачних рецептів

Бутерброд з тунцем та авокадо

Інгредієнти:

  • цільнозерновий хліб
  • консервований тунець
  • пюре авокадо
  • червона цибуля (дрібно нарізана)

Приготування:

Цільнозерновий хліб обсмажити на сковорідці. Авокадо змішати з тунцем і нарізаною червоною цибулею, перемішати до більш-менш однорідної маси. Викласти на бутерброд.

За матеріалами інтернет-журналу «Ліза»

Фото: Elena Leya / Unsplash, Eaters Collective / Unsplash, Hans Vivek / Unsplash, Adam Bartoszewicz / Unsplash, Katrina Mulfati / Unsplash

Читайте також: НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ ОСІННІЙ РЕЦЕПТ: СЛИВОВИЙ ПИРІГ ВІД THE NEW YORK TIMES

Статті на тему