Бутерброди – смачні та поживні. Ще їх можна швидко приготувати, красиво подати і водночас здивувати гостей. Ми зібрали 10 смачних рецептів ідеальних бутербродів.
Інгредієнти:
Приготування:
Помідори вимити та обсушити. Розрізати навпіл і нарізати тонкими скибочками. Моцареллу відкинути на сито, дати стекти розсолу, потім нарізати скибочками. Яйця збити віночком із молоком у широкій мисці. Додати тертий сир, посолити, поперчити до смаку і перемішати. Скибочки хліба по черзі опускати в яєчно-сирну масу, залишаючи на 2-3 хвилини. Духовку нагріти до 120°. Половину підготовлених скибочок хліба викласти на лист, вистелений пергаментом. Зверху розподілити помідори, шинку та моцареллу. Накрити скибочками хліба, що залишилися, і запікати 5 хвилин. Потім перевернути та запікати ще 5 хвилин. Перед подачею на стіл можна прикрасити зеленню.
Інгредієнти:
Приготування:
Розрізати чіабату вздовж. Викласти моцарелу, помідори та базилік на половинку чіабати. Полити оливковою олією та бальзамічним оцтом. Накрити другою половинкою чіабати. Обсмажити паніні на грилі в пресі для паніні, поки хліб не стане золотистим, а паніні не розплавиться.
Інгредієнти:
Приготування:
Шпинат перебрати та вимити. Скласти в каструлю, залити окропом та залишити на 5 хвилин під кришкою. Відкинути на друшляк, дати трохи охолонути і віджати. Для соусу в ковші розтопити 30 г вершкового масла. Всипати борошно і, помішуючи, злегка підрум’янити. Потім потроху влити молоко і, помішуючи, довести до кипіння на сильному вогні. Додати сир і, продовжуючи помішувати, варити 5 хвилин. Дати трохи охолонути, приправити гірчицею, лимонним соком, посолити та поперчити. Скибочки хліба злегка підрум’янити в тостері. Яйця окремо обсмажити в сковороді на вершковому маслі, що залишилося. На скибочках підсмаженого хліба розподілити шинку, шпинат, сирний соус та яєчні.
Інгредієнти:
Приготування:
Підсмажте скибочки цільнозернового хліба. Нижню скибочку намажте соусом песто. Далі викладіть нарізану запечену індичку, бекон, салат та нарізаний помідор. Верхню скибочку хліба намажте майонезом і накрийте нею сендвіч.
Інгредієнти:
Приготування:
Духовку нагріти до 190°. Свинячу вирізку посолити і поперчити. Загорнути у фольгу чи пергамент, запікати 50 хвилин. Вийняти з духовки, дати трохи охолонути. Персики бланшувати та очистити. Розрізати на половинки, видалити кісточки. Нарізати тонкими скибочками. Так само нарізати помідори. Твердий сир натерти на середній тертці та перемішати з домашнім сиром. Руколу вимити та висушити. Свинячу вирізку гострим ножем нарізати тонкими скибочками. На скибочки тостового хліба покласти кружечки помідорів, руколу, м’ясо, персики. Зверху розподілити сирну суміш. Запікати 10 хвилин при 210°.
Інгредієнти:
Приготування:
Для начинки змішайте курку, манго, зелень та червону цибулю. На хліб намажте грецький йогурт. Зверху покладіть начинку. Хліб можна також підсмажити.
Інгредієнти:
Приготування:
Намажте підсмажений цільнозерновий хліб хумусом (товстим шаром). Далі шарами покладіть на хумус огірок, болгарський перець, червону цибулю та шпинат. Можна накрити скибочкою хліба, а можна просто подавати як бутерброд.
Інгредієнти:
Приготування:
Напівтвердий сир розрізати на чотири товсті скибочки. Козячий сир розкришити. Гілочки чебрецю вимити, добре висушити на паперовому рушнику і обірвати з них листочки. По чотирьох скибочках білого хліба розподілити розкрошений козячий сир і листочки чебрецю. Зверху покласти по скибочці напівтвердого сиру. Накрити хлібом, що залишився, і притиснути. Сендвічі розрізати по діагоналі на половинки. Яйця збити із вершками та молоком у мисці. Посолити і поперчити. Сендвічі занурити в яєчну суміш і потім обсмажити на сковороді на суміші оливкової олії і вершкового масла – з обох боків до рум’яної скоринки.
Інгредієнти:
Приготування:
Між двома скибочками хліба рівномірно скласти скибочки брі та яблук. Обсмажити бутерброд на грилі, поки сир не розплавиться. Перед подачею можна полити медом або журавлинним соусом.
Інгредієнти:
Приготування:
Цільнозерновий хліб обсмажити на сковорідці. Авокадо змішати з тунцем і нарізаною червоною цибулею, перемішати до більш-менш однорідної маси. Викласти на бутерброд.
За матеріалами інтернет-журналу “Ліза”
Фото: Elena Leya / Unsplash, Eaters Collective / Unsplash, Hans Vivek / Unsplash, Adam Bartoszewicz / Unsplash, Katrina Mulfati / Unsplash
Читайте також: НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ ОСІННІЙ РЕЦЕПТ: СЛИВОВИЙ ПИРІГ ВІД THE NEW YORK TIMES