До Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні

До путівника Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні. Ним став заклад Anelya шеф-кухаря Джонні Кларка у Чикаго. 

До Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні-Фото 1

До офіційного гастрономічного путівника Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні — заклад Anelya у Чикаго. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України:

«2023 року власник ресторану та шеф-кухар Джонні Кларк вперше відвідав Харків, де народилася його бабуся. Ця подорож і надихнула його на створення ресторану, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у США».

До Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні-Фото 2

Джонні Кларк назвав ресторан на честь своєї бабусі Анелі. Для нього це місце — «перехрестя ностальгії, спадщини та сучасних стилів приготування їжі«:

«Цей ресторан починався як поп-ап для надання гуманітарної допомоги регіону. Але став способом збереження нашої культури. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб познайомити вас зі стравами, які готувала для нас Анеля».

До Michelin Guide вперше включили ресторан української кухні-Фото 3

У ресторані можна скуштувати сучасну українську кухню. Тут готують борщ з качкою та копченими грушами, вареники з вишнями, рікоттою, білим шоколадом та беконом, локшину, полтавські галушки, пампушки, кров’янку, голубці, банош, гречану кашу. Серед десертів у меню — ряжанка з молочним кремом і паленим цукром, Київський торт, наполеон з джемом із лічі та троянди та кремом з чорного чаю. Серед напоїв — узвар з копченої груші та яблук, пиво «Оболонь» і «Микола», «П’яна вишня», «Микулинецькі напої», соки Galicia, горілка з медом і хроном.

Автор: Яна Панюшкіна

Фото: Anelya

Статті на тему