Найпопулярніший осінній рецепт: сливовий пиріг від The New York Times
Яна Панюшкіна
18 Вересня, 2024
Поділись:
Головна/Життя/Найпопулярніший осінній рецепт: сливовий пиріг від The New York Times
Як приготувати сливовий пиріг за легендарним рецептом Маріан Буррос, який декілька років поспіль кожного вересня публікували у The New York Times.
Рецепт сливового пирога Маріан Буррос із газети The New York Times – це, мабуть, найпопулярніший кулінарний рецепт вересня. Вперше він з’явився у газеті в 1983 році. І далі до 1989 року його публікували кожного вересня. Востаннє The New York Times обвели рецепт пунктирною лінією, щоб його можна було вирізати. Але у вересні 1990-го читачі скаржилися. Вони звикли до того, що у перший місяць осені газета публікує цей рецепт. В наші дні класичний рецепт Маріан Буррос можно знайти на сайті The New York Times.
Рецепт сливового пирога від The New York Times
Для приготування знадобляться:
від ¾ до 1 склянки цукру
½ склянки розм’якшеного несолоного вершкового масла
1 склянка просіяного борошна
1 чайна ложка розпушувача
дрібка солі (за бажанням)
2 яйця
24 половинки синіх слив без кісточок
цукор, лимонний сік і кориця
Як приготувати сливовий пиріг:
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Збийте цукор і масло. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця та все збийте.
Викладіть тісто у форму. Потім викладіть половинки слив шкіркою догори. Додайте трохи лимонного соку. Посипте цукром і корицею.
Випікайте приблизно одну годину. Вийміть та остудіть. Подавайте пиріг зі збитими вершками.
Порада: за бажанням пиріг можна заморозити. Для цього загорніть пиріг у фольгу (потрібні два шари фольги), покладіть у поліетиленовий пакет і закрийте його. Щоб подати заморожений пиріг, розморозьте його та трохи розігрійте при 150 градусах