Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Ранок ДОМу»
Редагувати переклад«Ранок ДОМУ» – ранкова, щоденна програма на телеканалі «ДІМ», де щодня телеведучі Константин Октябрський, Анастасія Касілова, Ганна Кузіна та Костянтин Войтенко зустрічають у будинку проекту цікавих гостей: від зірок шоу-бізнесу до провідних спеціалістів із різних галузей. Обговорюють та розповідають про важливі та цікаві події, історії сучасних українців і не тільки.
Вінегрет із запечених овочів із одеськими анчоусами
Звідки до нас прийшов цей зимовий салат вчені досі не можуть сказати, але є версія, що першими, хто став поєднувати варені овочі і поливати це уксусом, стали скандинави або німці. У будь-якому випадку, ця страва прижилася в нашій країні і користується популярністю. А від одесіті вирішили трохи змінити рецепт та додати один, характерний для їхнього регіону, інгредієнт. На виході, вийшов цікавий та незвичайний смак, який запам'ятається надовго.
Для приготування вінегрету із запечених овочів із одеськими анчоусами знадобиться:
Буряк - 1 шт.
Морква – 1 шт.
Картопля - 2 шт.
Фасоль біла консервована.
Горошок консервувань – 150 грам
Лук синій -½ шт.
Зелений лук - 2-3 пера
Салаку – 10 шт.
Корнішоні - 10-12 шт.
Домашня олія - 40 грам
Чорний хліб – 5-6 шматочків
Кріп — кілька гілочок
Рецепт вінегрету із запечених овочів із одеськими анчоусами:
1. Запечіть до готовності у фользі буряк, моркву та картопля. Остудіть, очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
2. Очистіть салаку (дістаньте хребет).
3. На тарілку викладіть гірочками всі інгредієнти, заправте домашнім маслом, посипте зеленим луком, прикрасьте гілочками кропу.
4. Подавайте із чорним хлібом.
Ранок будинку – ранкова, щоденна програма на державному телеканалі «Дім», де кожного дня телеведучі Константин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко запрошують у гості артистів, зірок шоу-бізнесу, спортсменів, науковців, лікарів та й загалом цікавих персон, яким є що розповісти, та обговорити найбільш актуальні та цікаві події в Україні та світі.
Смачного!