UA
RU

Висока кухня: 5 рецептів від шеф-кухарів, які зможе повторити кожен  

Якщо карантин вихідного дня позбавив вас можливості насолоджуватися ресторанними стравами, пропонуємо влаштувати вечір висока кухня в домашніх умовах.  

Висока кухня: 5 рецептів від шеф-кухарів, які зможе повторити кожен -Фото 1

Карантинні обмеження загрожують перерости в черговий локдаун, І як виявилося з минулого досвіду "домашнього арешту", найважче було пережити відсутність можливості іноді поласувати ресторанною кухнею. Добре, що ми підготувалися до нового удару долі, і вирішили порадувати вас, наших читачок-гурманів. Шеф-кухарі найкращих світових готелів поділилися ексклюзивними рецептами страв, які користуються найбільшою популярністю серед гостей курортів. Так, з їхньою допомогою ви зможете не тільки пережити карантин практично безболісно, ​​а й навіть опинитися в тому куточку світу, про який давно мріяли. Атмосферність страв зможе перенести вас не лише через тисячі кілометрів, а й через час.  

Висока кухня: 5 рецептів від шеф-кухарів, які зможе повторити кожен -Фото 2

Марокканський тажин з куркою  

Від шеф-кухаря La Великий таблиця Марокканський ресторану марокканської кухні в готелі королівський Мансур. Прянощі, насиченість смаку та безпомилкова автентичність страви національної берберської кухні. 

СКЛАДОВІ:

  • 4 ніжки фермерської курки
  • 1 дрібно нарізана червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • ½ солоного лимона
  • 30 мл свіжоголимонногосоку 
  • пучок нарізаної петрушки та коріандру
  • 30 мл оливкової олії
  • 10грмеленого імбра 
  • 4гркуркуми 
  • ½гршафрана 
  • сіль і перець за смаком
  • 100грзелених оливок без кісточок 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ 

Приготуйте маринад у мисці, змішавши оливкову олію, лимонний сік, шафран, куркуму, мелений імбир, свіжомелений перець, подрібнений часник, м'якоть лимона-конфі та половину подрібнених трав. Залийте курячі стегна цим маринадом і залиште у холодильнику на 4 години. Дістаньте м'ясо з маринаду, намагаючись, щоб на ньому залишалося якнайменше маринад. Відкладіть його поки що.

Покладіть у сковорідку-тажин нарізану цибулю та маринад. Додати склянку води. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні близько 25 хвилин, доки цибуля не стане дуже м'яким. Додайте в тажин курячі стегна і трохи оливкової олії. Готуйте на повільному вогні 1 годину, накривши кришкою. Дістаньте звідти стегна, мішайте соус до густої консистенції.

Помістіть курячі стегна знову в тажин. Додайте оливки без кісточок, шкірку лимона, нарізану соломкою і ті, що залишилися. нарізані трави. Залиште тажин на повільному вогні до карамелізації. Накрийте кришки тажин, подавайте гарячим. 

Читай також: Couple-look: Правила складання образів на прикладі найстильнішої пари сучасності 

Висока кухня: 5 рецептів від шеф-кухарів, які зможе повторити кожен -Фото 3

Мятний чай

Як у готелі королівський Мансур Марракеш. Розслаблюючий напій з історією, який перенесе за часів розквіту магрібської культури. "Дипломатичний" сувенір для закінчення складного робочого дня. 

СКЛАДОВІ:  

  • 1 чайна ложка зеленого чаю 
  • 1 пучок м'яти 
  • 2 великі кубики цукру 

Приготування: 

Обережно насипте столову ложку зеленого чаю в чайник. Залийте окропом і потім вилийте чай, що вийшов, в склянку. Цю склянку з першою порцією «промивання» не виливають. Вона потрібна і знадобиться пізніше, оскільки там зберігається аромат чаю. 

Повторіть процедуру вдруге, щоб заварка «очистилася». Другу порцію чаю вилийте в іншу склянку. Зауважте, що вода в другій склянці вийшла трохи темнішою за рахунок чайного пилку. Через те що чайний лист розкрився, залишкові частинки пилу виділилися у воду. Другу порцію чаю вилийте. 

Після цієї процедури очищення залийте першу склянку з чаєм назад у чайник. Додайте пучок свіжої чистої м'яти. Також, за бажанням, можна додати цукор. Закип'ятіть чай двічі перед подачею на стіл. Марокканський чай можна пити будь-якої пори дня, також його смак поєднується з більшістю традиційних марокканських страв і з солодкою випічкою. 

Висока кухня: 5 рецептів від шеф-кухарів, які зможе повторити кожен -Фото 4

Мармелад із зелених помідорів та тапенад із оливок  

Від Філіпа Журдена, володаря двох зірок Мішлен та головного шеф-кухаря всіх ресторанів спа-гольф готелю Земля білий готель спа гольф курорт. Прованську кухню часто називають “сонячною”. Тепер у вас буде можливість дізнатися чому саме так. 

Тапенад з оливок 

СКЛАДОВІ: 

  • Оливки (чорні чи зелені) – 400 г 
  • Часник – 1 зубчик 
  • Філе анчоусів – 2 шт 
  • Каперси - 40 г 
  • Базилік – 3 листочки 
  • Чебрець - ½ стол.ложка 
  • Сік лимона - 1 шт 
  • Оливкова олія - ​​100 мл 
  • Свіжемелений чорний перець 

Приготування: 

Видаліть кісточки з оливок. Дрібно наріжте зубчик часнику та листя базиліку. Складіть анчоуси, часник, каперси, оливки, чебрець і базилік у блендер, додайте сік лимона та подрібніть до однорідної пасти. Потім поступово додавайте оливкову олію, продовжуючи розмішувати, щоб вся маса набула консистенції крему. Приправте перцем до смаку. 

Мармелад із зелених помідорів 

СКЛАДОВІ: 

  • Зелені помідори – 500 г 
  • Свіжий апельсиновий сік – 180 мл 
  • Лимонний сік - 50 мл 
  • Цукор - 75 г 
  • Базилік – 8 листочків 

Приготування: 

Помідори надрізати хрест-навхрест, залити окропом на кілька хвилин, потім очистити від шкірки. Розрізати помідори на 4 частини і варити в каструлі разом із цукром, лимонним та апельсиновим соком на повільному вогні до випаровування рідини (близько 45 хвилин). Після того, як мармелад приготований, вилийте його в невелику миску і додайте дрібно нарізаний базилік із щіпкою солі. Зберігайте у холодильнику. 

Читай також: Золотий стандарт багатозадачності

Висока кухня: 5 рецептів від шеф-кухарів, які зможе повторити кожен -Фото 5

Запечена цвітна капуста  

Від шеф-кухаря ресторану Le сад - Яника Алено готелю королівський Мансур Марракеш. Хіт сучасної місцева їжа, який користується особливою популярністю серед тих, хто хоче харчуватися не лише корисно, а й смачно. 

ІНГЕРДІЄНТИ НА 4 ПОРЦІЇ: 

  • 1 качан цвітної капусти

Для маринаду: 

  • 2 ст. ложки топленої олії
  • 4 зубчики часнику
  • ½ чайної ложки тертого свіжого імбиру
  • 1 ст. ложка цукру
  • ½ чайної ложки куркуми
  • ½ чайної ложки паприки
  • Свіжемений перець – за смаком
  • Дрібно нарізаний коріандр – до смаку

Для соусу з коріандру: 

  • 50 г подрібненого коріандру
  • 15 г свіжого імбиру
  • 40 г білої цибулі
  • 40 г меду
  • 140 г майонезу
  • 80 г соку лайма
  • 70 г оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком

Приготування: 

У мисці змішайте всі інгредієнти для маринаду та ретельно змастіть качан кольоровий капусти сумішшю, що вийшла. Помістіть качан у форму для запікання, змащену олією. Запікайте цвітну капусту під фольгою 75 хвилин за температури 160 °С. 

Для приготування соусу: 

Імбир натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками, додати всі, що залишилися. інгредієнти крім майонезу та подрібнити до однорідної маси в блендері. В кінці додати майонез і ретельно збити соус, що вийшов. Викласти соус у глибоке блюдо, зверху помістити запечену цвітну капусту та посипати коріандром. 

Висока кухня: 5 рецептів від шеф-кухарів, які зможе повторити кожен -Фото 6

Брауні з буряків  

Від шеф-кухаря детокс-курорту себе Свара в Індії. Корисна насолода, в якій поєднується дух справжньої шоколадної феєрією та усвідомлення того, що десерт ніяк не зашкодить вашій фігурі. Звичайно, рекомендується вживати лише помірними порціями. 

СКЛАДОВІ: 

  • Пшеничне борошно 100 гр 
  • Коричневий цукор 225 гр 
  • Какао-порошок 25 гр 
  • Бурякове пюре 125 гр 
  • Розпушувач тіста 5 гр 
  • Сода 125 мл 
  • Сіль 5 гр 
  • Оливкова олія 30 мл 
  • Горіхи кешью 25 гр 
  • мелений кардамон 3 гр 

Приготування: 

У великій мисці змішайте борошно, какао-порошок, сіль та розпушувач. Додайте бурякове пюре, коричневий цукор, оливкову олію, горіхи, кардамон, сіль та воду, а потім ретельно перемішайте. 

Влийте тісто на квадратний лист, заповнивши його на 10 см. Випікайте 25 - 30 хвилин при температурі 175 ℃. Дайте охолонути та наріжте на традиційні квадратні шматочки. 

Статті на тему