UA
RU

#bookshelfy: Олександр Біляк, режисер

Редагувати переклад
Вже 4 березня на екрани українських кінотеатрів виходить нова комедія від режисера Олександра Біляка – «Нереальний КОПець». Напередодні прем'єри ми вирішили розпитати Олександра все про його літературні уподобання та улюблені книги в рубриці Marie Claire.

режисер Нереальний КОПець

«Звичку читати я б порівняв із необхідністю гуляти чи подорожувати. Людина потребує нових відчуттів, людей, місць, подій. Читання дозволяє пережити все це з комфортом, не виходячи з дому.

«Книжка, яка перевернула ваше життя. Біблія повністю перевернула моє життя. Я називаю її інструкцією з експлуатації людини. Хочеш жити щасливо, не забудь прочитати інструкцію, інакше прилад під назвою "людина" зламається."

Біографія Дюка де Рішельє

Читайте також: ПРО ЩО ЖІНКА МОВЧИТИ: КАТЕРИНА КВІТ, ДИЗАЙНЕРКА

Книга-«старожила» на полиці. "Як хороший сценарій зробити великим" - цей бестселер Лінди Сегер перевидався вже багато разів, після написання сценарію я завжди зазираю в цю книгу, щоб зробити свій сценарій ще кращим.

Книга, яку потрібно екранізувати. Біографія Дюка де Рішельє, одного із батьків засновників Одеси. Його життя було захоплюючим, насиченим подіями та мудрими вчинками. Сподіваюся, я сам прикладу руку до створення цього прекрасного байопіку.

Найдивніша книга на вашій полиці. «Виходить продюсер» Олександра Роднянського. Вона з'явилася на початку моєї продюсерської діяльності, ніби спеціально для того, щоб зміцнити моє бажання йти цим шляхом.

«Виходить продюсер» Олександр Роднянський

Книга, яку ви перечитували 10 разів і готові перечитати ще щонайменше 10. «Майстер і Маргарита», звісно. Думаю, я тут зовсім не оригінальний.

Книга для читача за виклику. (У фільмі «Чита» актриса Міу-Міу грає «читку за викликом». Якби у вас була можливість скористатися схожою послугою. Кого б ви викликали і що попросили почитати?) Я б викликав Квентіна Тарантіно і послухав, як він читає власні сценарії .

Яку книгу ви хотіли б додати на полицю? "Амальгама" Володимира Торіна. Дуже цікаво і дуже дивно.

Фото надані прес-службою

Читайте також: ЧОЛОВІК ГОВОРИТИ: АНТОН ПАНФІЛОВ, ЗАСНОВНИК ПОП-РОК ГУРТУ СLOUDLESS

Статті на тему