Бути успішними дівчатками та здоровими дівчатками – це наше завдання №1 у новому році.
Робота, робота та ще раз робота, але як знайти час на себе? Вам складно втиснути в планнер навіть манікюр раз на три тижні, не те, що щоденне приготування їжі на обід в офіс. У розпачі ви готові навіть заплющити очі на правильне харчування та купити у найближчій кав’ярні шкідливий мафін? Ми щиро вважаємо, що не можна жертвувати своїм здоров’ям і комфортною вагою для роботи. Давайте вирішувати проблему разом!
Є сенс у тому, щоб не готувати кожен день потроху, а раз на кілька днів, але багато (можливо навіть раз на тиждень). Тільки так ви будете впевнені в тому, що ваш ланч смачний та корисний. Для того, щоб їжа залишалася свіжою, зберігайте її в холодильнику або морозильній камері. Для такої кількості страв вам, звичайно ж, знадобиться кілька контейнерів, тому подумайте про це завчасно.
секрет: якщо ви не переносите одноманітності в їжі, тоді радимо розділити філе курки на дві частини – одну замаринувати у медово-гірчичному соусі, а другу – у соєвому соусі.
Якщо у вас залишилася частина інгредієнтів після приготування основної страви або недоїдена їжа, навіть не думайте їх викидати! Ви легко зможете з них приготувати ще одну страву. Наприклад, перед вами деяка подоба картопляних зразок. Для них вам лише знадобиться миска пюре, миска шпинату, одне яйце, трохи солі та борошна. Так, з тих же інгредієнтів вам вдасться приготувати ще одну страву і не докладати зусиль для того, щоб урізноманітнити своє меню.
секрет: якщо у вас немає часу або натхнення для приготування залишків, тоді сховайте їх в морозильник до кращих часів.
Читайте також: ЛЕГКИМ РУХОМ: 4 ІДЕЇ ДЛЯ КОРИСНОГО ПЕРЕКУСУ
М’ясні кульки – це найкраще рішення для обіду на роботу, тому що їх можна заморозити та тримати у такому стані весь тиждень. Всього півгодини потрібно для їх приготування, зате ніякого головного болю в робочі будні, коли на приготування немає жодної зайвої хвилини. Ми радимо купити спеціальні герметизовані пакети, щоб сторонні запахи не проникали в їжу і не псували її смак.
секрет: ми також рекомендуємо завжди зберігати у морозильнику заморожені овочі. Вони легко замінять вам гарнір і чудово здружаться з тими ж м’ясними кульками.
До речі, ви колись чули про правило трьох? Це дуже корисне знання. Порції повинні мати такий вигляд: 1 білок, 1 вуглевод, 1 свіжий продукт. Ви можете підставляти під цю формулу все, що хочете: тушкована куряча грудка + рис + горошок або варене яйце + цільнозерновий тост + авокадо. Варіацій може бути багато. Такий ланч допоможе вам залишатися здоровою та енергійною. Також правило трьох – це чудовий спосіб контролювати розмір порції.
секрет: тим, хто відмовився від продуктів тваринного походження, теж можна дотримуватися цього правила, тільки замість м’яса, яєць та риби вживати бобові та горіхи.
Читайте також: ОФІС З КОРИСТЬЮ ДЛЯ ТІЛА: 5 ВПРАВ І 5 ПЕРЕКУСІВ
Їжа у банках минулого року стала великим трендом. Чому цей спосіб так приваблює? Банки дуже компактні, виглядають стильно, захищають їжу від сторонніх запахів, їх легко зберігати у холодильнику та носити у сумці. Якщо вам не хочеться обтяжувати себе готуванням на тижні, просто приготуйте собі п’ять таких милашок у вихідні і сховайте в холод до їхньої зоряної години.
секрет: щоб салат не стікав, не додавайте до нього соус. Візьміть його з собою в окремій ємності і приправте їм вашу страву прямо перед їдою.