Якщо ви щільно пообідали або повечеряли, але за 10 хвилин знову хочеться закинути щось у рот, тоді ця стаття для вас.
Переконати себе в тому, що насправді ви не відчуваєте почуття голоду — важко. Прості методи типу випити склянку води не завжди допомагають, швидше зовсім не допомагають. Звідси з’являється звичка брати з собою на роботу перекушування, наприклад крекери або бутерброди і одного разу починаємо усвідомлювати, що ми весь час щось жуємо, а думки тільки про їжу.
Читайте також: ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР: ЯК ЗРОЗУМІТИ, ЯКА ДІЄТА ВАМ ПІДХОДИТЬ І БУДЕ ЕФЕКТИВНОЇ
Ситість можна охарактеризувати як почуття втрати апетиту, яке приходить після їжі. І ви, мабуть, не будете здивовані, почувши, що це залежить не тільки від кількості їжі, яку ви їсте, але й від того, що ви їсте (що пояснює, чому деякі з нас мають безмежний апетит на чіпси, але не на брокколі). !). Різні продукти впливають на насичення організму по-різному, і вчені розробили індекс ситості, щоб допомогти визначити, наскільки ви задоволені після прийому певних продуктів:
Саме ці продукти дають можливість вгамувати голод і наситити свій організм корисними та поживними речовинами на довгий час.
Дослідження показують, що білок є найсильнішим і найситнішим з усіх макроелементів. Білок підвищує метаболізм більше ніж будь-який інший макроелемент. Якщо ви відчуваєте голод незабаром після того, як поїли, цілком можливо, що ваша страва не містила достатньої кількості білка (велика миска з макаронами, наприклад). Відмінними джерелами білка є сир, пісне м’ясо, риба, квасоля, бобові, тофу, горіхи та насіння. Спробуйте включити хоча б один із них у свій щоденний прийом їжі.
Було доведено, що кількість та якість сну відіграють важливу роль у регулюванні гормону греліну, також відомого як «голодний гормон». Грелін виробляється шлунком і посилює апетит, тому що вище рівень цього гормону, то більше ви хочете їсти. Дослідження постійно показують, що поганий сон пов’язаний із голодом та збільшенням ваги, і це тому, коли ви позбавлені сну, ваш організм виробляє більше за цей гормон голоду.
Читайте також: СПИСОК ПРОДУКТІВ, У ЯКИХ ЗМІСТЬСЯ ВЕЛИКА КІЛЬКІСТЬ КАЛІЯ
Волокнисті продукти забезпечують об’єм у шлунку та допомагають підвищити почуття ситості. Вони також уповільнюють спустошення шлунка і збільшують час їх переварювання, і, тим самим, ми перестаємо відчувати постійний голод. Ви можете з’їсти більше волокнистих продуктів, включивши до свого раціону безліч фруктів, овочів, цільнозернових та бобових. Переконайтеся, що ви уникаєте вживання рафінованих вуглеводів (це білий хліб, рис, макаронні вироби та борошно), оскільки вони швидко перетравлюються.
Мало того, що овочі повні волокон, вони також відомі як «продукти з низькою щільністю». Іншими словами, вони громіздкі, мають високий вміст води, тому вони насичують нас, не додаючи багато зайвих калорій у їжу. Невелика порція салатом або миска овочевого супу може стати чудовим способом «заморити черв’ячка».
Фото: unsplash.com