Закрити
UA
Краса

У чому різниця: пребіотики та пробіотики

Поділись:

Ми неодноразово про них чули і вирішили самі дізнатися та перевірити у чому ж різниця.
posts-to-db-Фото 1

При найменшому розладі шлунка лікарі радять вживати пробіотики, які допомагають відновити мікрофлору кишечника, але ми забуваємо про ще один важливий компонент – пребіотики. У чому різниця? Якщо говорити коротко і доступно, то пробіотики це корисні мікроби, а пребіотики це їжа для цих найкорисніших мікробів. А тепер давайте розбиратися докладніше. 

Читайте також: 5 ЗВИЧОК, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ПРИСКОРИТИ МЕТАБОЛІЗМ

Що таке пробіотики?

Прибуток — це живі мікроорганізми, біфідобактерії та лактобацили, які перебувають у кисломолочних продуктах. Вони «мешкають» в основному в сметані, кефірі, йогурті, а також квашеній капусті та місо супі.

Мінусом цих мікроелементів є те, що вони не завжди дістаються кишечника і можуть загинути в кислому середовищі шлунка під впливом шлункового соку або в дванадцятипалій кишці під впливом жовчних кислот. Також їх можуть знищити антибіотики та протимікробні препарати.  

posts-to-db-Фото 2

Що таке пребіотики?

пребіотики – це такі низькомолекулярні вуглеводи як лактулоза, рафінозу, розчинні харчові волокна (інулін, пектин, полідекстроза), рослинні екстракти та антиоксиданти (вітаміни А, В, С).

Читайте також: КОРИСНІ ПРОДУКТИ, ЯКІ КОШТУЄ Є ОСІННЯ

Вони можуть утримуватися в різних продуктах: кукурудзяних пластівцях, хлібі, часнику, артишоку, бананах та інших овочах та фруктах. 

У чому їхня користь?

Загалом зрозуміло, що вони сприяють нормальному функціонуванню шлунка. Але кожен мікроелемент по-своєму важливий і ми зараз розберемо, в чому саме.

Пробіотики можуть:

1. Зменшити рівень холестерину.

2. Проводять профілактику дисбактеріозу.

3. Відновлюють мікрофлору кишечника після вживання антибіотиків.

4. Прискорюють швидкість пересування їжі по товстому кишечнику.

5. Знімають здуття, тяжкість та метеоризм.

Читайте також: НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ У СТОМАТОЛОГІЇ: ВАКЦИНА ВІД КАРІЄСА І ЦИФРОВИЙ ДИЗАЙН ПОСМІШКИ

Пребіотики можуть:

1. Усунути запори.

2. Нормалізувати кишкову мікрофлору.

3. Допомагати виробляти вітамін До.

4. Збільшувати місцевий імунітет.

5. Зменшувати кількість стафілококів у кишечнику.

Щоб ви не вибрали, ці два мікроелементи здатні налагодити роботу вашого кишечника і відновити природний баланс.