Велика кількість порад з правильного харчування часто вводить в оману.
Іноді «думка експертів» може лише заплутати. Все нові і нові тренди у світі здорового способу життя призводять до замішання. Саме тому ми зібрали три найбільші міфи, які пора зруйнувати прямо тут і зараз.
Є чи не їсти солодке — ось у чому питання. Суперечки про шкоду цукру ведуться досі: виробники пропонують десятки різноманітних альтернатив, на кшталт стевії, фруктози, сахарину та інших, а дієтологи борються за повну відмову від «білої смерті». Що ж кажуть лікарі? Існує міф про те, що цукор буває кількох видів, але це не так. Не має значення, чи споживаєте ви коричневий цукор, білий цукор чи мед – усі вони розщеплюються у травному тракті на глюкозу. Підсумок? Цукор – це цукор.
Читайте також: ЯК ЗМЕНШИТИ СПОЖИВАННЯ ЦУКРОВ?
Відмова від глютена – один із найсвіжіших трендів у світі дієтології. Ми маємо сказати відразу: це працює не для всіх. Глютен – білок, який знаходить у насінні злакових рослин, таких як ячмінь, пшениця та жито. Він може бути надзвичайно небезпечним для людей з непереносимістю глютена або целіакією. Зовсім інша річ, коли ваш організм може обробляти цей білок. Ви можете почути позитивні відгуки від тих, хто відмовився від продуктів з клейковиною, але вони швидше пов’язані не зі зменшенням кількості глютену в раціоні, а з покращенням харчування загалом.
Один із найпопулярніших і активно використовуваних міфів на сьогоднішній день. Підтримувати оптимальний рівень гідратації організму це життєво важливо. Але не менш важливо при цьому пам’ятати, що рідину ми отримуємо не тільки з води, а й з чаю, кави, соку, фруктів та овочів. У такому разі обсяг у вигляді восьми склянок на день не зовсім виправданий. І, правду кажучи, немає жодного наукового дослідження про те, скільки води універсальне для кожної людини. І його ніколи не буде, адже всі ми індивідуальні і наші потреби теж індивідуальні.
Джерело фото: unsplash.com