Іноді складно сказати алкоголю “ні”, але врятуватися від похмілля можна правильним сніданком.
Після веселої ночі з алкоголем настає важкий ранок із наслідками. Похмілля вибиває з робочої колії, змушує забути про продуктивність і в буквальному значенні збиває з ніг. Дієтолог Мелісса Бейлі радить їсти збалансовану їжу, що містить вуглеводи, жири та білки ще перед вживанням алкоголю.
Читайте також: Продукти, в яких міститься несподівано багато цукру
Оскільки алкоголь виснажує організм, це дасть можливість заповнити відсутні вітаміни та мінерали,
— каже фахівець. Але якщо напередодні вечірки ви не вжили запобіжних заходів, допоможуть наступні продукти.
Калій є важливим електролітом, який допомагає організму підтримувати водний баланс. Алкоголь дуже зневоднює, тому, вживаючи продукти з калієм, можна заповнити електроліти, які втратили напередодні.
Що є: авокадо, банани, картопля у шкірці. Томатна паста містить багато калію, тому підійде для ситного сніданку або обіду з пастою, куркою або рибою. Кокосова вода – гарний вибір напою.
Читайте також: Прийти до тями: ефірні олії, які допоможуть впоратися з похміллям
Білок — «будівельний матеріал» нашого організму, тому він ідеально підходить як рятівник від похмілля. Продукти з високим вмістом білка допоможуть уповільнити абсорбцію алкоголю, відчути ситість та повернуть організму сили.
Що є: яйця, лосось, горіхи та м’ясо. Якщо не їсте м’ясо, замініть його бобовими. Вони містять калій, магній та допоможуть врегулювати м’язові функції.
Читайте також: Продукти, яких варто уникати при боротьбі з депресією
Після алкогольного вечора першими на допомогу повинні прийти не пігулки чи нова порція спиртного, а чиста вода та продукти, що допоможуть відновити водний баланс.
Що є: огірки, кавун, диня, помідори, селера, солодкий перець.
Алкоголь перешкоджає засвоєнню вітамінів групи В (В6, фолієва кислота, В12), які необхідні організму для підтримки метаболізму та забезпечення енергією.
Що є: проросла пшениця, риба та грецький йогурт – доступні джерела B12. Фолієву кислоту можна знайти в темній листовій зелені, фруктах, горіхах та бобах. В6 міститься в нуті, печінці, тунці, лососі та курці.
бульйон — перше, що спадає на думку, якщо з ранку після вечірки або святкового застілля ви прокинулися з похміллям. На відміну від народного способу «випити ще», цей справді працює. Навіть при проблемах зі шлунком чудодійний бульйон із курки або іншого м’яса чудово рятує, тому з похміллям теж впорається на всі 100%.
Тяжкість у шлунку та голові не сприяє кулінарним вишукуванням, тому варто вибирати прості рішення. Салат з кількох інгредієнтів та з легким соусом допоможе вийти зі стану похмілля. Але головна умова – жодного майонезу!
Як ми вже згадували, паста з томатним соусом — це не тільки смачно, а й корисно для тих, хто страждає від зворотного боку святкових веселощів.
Фруктова нарізка, яка напевно залишилася після застілля, якнайкраще підходить для легкого сніданку або обіду, якщо немає бажання їсти щось ситніше.
Фото: unsplash.com