Закрити
UA
Життя

5 легких перекусів на роботу

Поділись:

Сьогодні ми вивчатимемо правило трьох “П”: простота + користь + перекус.

Корисні перекушування на роботу від MC:

перекус на роботу

forksoverknives.com

Рецепт №1. Овочеві тортильї

Немає нічого складного у приготуванні цієї страви, але це ніяк не позначається на її смаку. Головний компонент снека – іспанський коржик тортилья, а ось інгредієнти для начинки ви можете підбирати під свій смак. Вегетаріанцям підійде рецепт, описані нижче, а любителям м’яса радимо додати до списку варену або запечену курячу грудку. 

Інгредієнти: 

  • 1 тортилья (можете замінити її на звичайний листовий лаваш)

  • 2 столові ложки хумуса

  • салатний лист

  • нарізані помідори

  • жменя тертого чеддера

Як готувати:

1. Розстеліть коржик на обробній дошці, розподіліть по нижній третині хумус і прикрасьте його зверху салатним листом. Потім додайте скибочки помідора. Присипте все сиром. 

2. Згорніть нижню частину коржика трохи вище начинки, те ж зробіть з боків, а потім сформуйте рулет. 

перекушування на роботу

geniuskitchen.com

Рецепт №2. Бананові мафіни 

Ніхто не засудить вас за любов до солодкого, але солодке буває різним – корисним і ні. Ми наполягаємо на тому, що ЗОЖ-десерти не менш смачні, зате менш калорійні. Наприклад, ці мафіни з цільнозернового борошна та бананів. 

Інгредієнти:

  • ⅓ розтопленої оливкової олії екстра-класу

  • ½ склянки меду

  • 2 яйця

  • 1 чашка пюре із стиглих бананів (близько 3 бананів)

  • ¼ чашки молока чи води 

  • 1 чайна ложка харчової соди

  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

  • ½ чайної ложки солі

  • ½ чайної ложки кориці

  • 1 ¾ чашки білого цільнозернового пшеничного борошна

  • ⅓ чашка вівсяних пластівців 

Читайте також: 5 ІДЕЙ, ЯК ЗРОБИТИ ПЕРЕКУС КОРИСНИМ

Як готувати:

1. Розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть виїмки форми для маффінів олією.

2. У великій мисці збийте оливкову олію та мед. Додайте яйця і ще раз добре збийте. Змішайте пюре банана та молоко, потім всипте в суміш харчову соду, екстракт ванілі, сіль та корицю.

3. Додайте в миску борошно та вівсяні пластівці та ретельно змішайте всі інгредієнти. На цьому етапі можна додати додаткові інгредієнти: горіхи, шоколад або сухофрукти.

4. Заповніть виїмки форми тестом приблизно на дві третини. Випікайте маффини протягом 25-30 хвилин, потім дістаньте їх із духовки, зачекайте, поки вони охолонуть, і діставайте із форми. 

корисний перекус на роботу

sbs.com.au

Рецепт №3. Хумус з питою

Ще один рецепт для любителів їжі рослинного походження. Незважаючи на те, що в основі хумусу немає м’яса, він дуже поживний, тому допоможе вам довго не відчувати голоду. 

Інгредієнти:

  • 1 склянка нуту

  • 1 столова ложка тахіні

  • 1 зубчик часнику

  • 3 столові ложки грецького йогурту

  • лимонний сік

  • пита

Як готувати: 

1. За день до приготування Хумуса замочіть нут на ніч. Наступного дня поставте його варитися у цій воді. Зазвичай нут вариться до 2 годин. 

2. Після приготування, злийте рідину в склянку для подальших маніпуляцій. Відправте нут, тахіні, часник та йогурт у кухонний комбайн або блендер і збийте до однорідності.

3. Додайте рідину з нуту в чашу столовими ложками, доки не досягнете ідеальної консистенції. 

4. Додайте лимонний сік і приправте до смаку. Не забудьте доповнити хумус питою!

пп перекус

taste.com.au

Рецепт №4. Салатні човники з лососем

Слабосолона лосось, салат і трохи соусу – ось основні інгредієнти цього простого і здорового перекушування. Знежирений та низькокалорійний – він є нашим фаворитом. 

Інгредієнти:

  • 8 великих листків салату

  • 200 г слабосоленого лосося

  • 1 / 2 авокадо

  • 2 столові ложки сметани

  • 1 шалот

  • 1 столова ложка кропу

  • 1 столова ложка лимонного соку

  • лимонна цедра

Читайте також: ОФІС З КОРИСТЬЮ ДЛЯ ТІЛА: 5 ВПРАВ І 5 ПЕРЕКУСІВ

Як готувати: 

1. Розкладіть листя салату на велику страву і підготуйте решту інгредієнтів: наріжте лосось, авокадо, шалот і кріп.   

2. У мисці змішайте лосось, авокадо, сметану, цибулю-шалот, кріп та лимонний сік. Додайте спецій, солі та перцю за смаком. 

3. Розподіліть цю суміш між листям салату. Прикрасьте “човники” цедрою лимона. 

перекус рецепти

taste.com.au

Рецепт №5. Суші-сендвічі

Якщо вам набридли звичайні сендвічі, тоді є креативніший варіант — сендвічі-суші. Їх перелягти в тому, що можна грати з начинками. Ми пропонуємо два варіанти: тунець + селера і курка + кукурудза. 

Інгредієнти:

  • 8 скибочок хліба з непросіяного борошна (корочку потрібно зрізати)

  • 1/2 невеликого авокадо

  • 1 лист салату Айсберг

  • 1/2 червоного перцю

Начинка з тунцем та селерою

  • 180 г консервованого тунця

  • 1/2 стебла селери

  • 2 столові ложки домашнього майонезу

Начинка з куркою та кукурудзою 

  • 1/2 чашки дрібно нарізаної вареної курки

  • 125 г консервованої кукурудзи

  • 1 столова ложка дрібно нарізаної зеленої цибулі

Як готувати:

1. Приготуйте начинку з тунця та селери. Змішайте в мисці тунець, нарізаний селера і майонез.

2. Тепер приготуйте другу начинку. В іншій мисці змішайте подрібнену курку, кукурудзу та зелену цибулю. 

3. Покладіть хліб на рівну поверхню і за допомогою качалки злегка розкотіть. Між 4 скибочками розподіліть начинку з тунця, залишивши смужку 2 см вздовж верхнього краю. Прикрасьте авокадо. Сформуйте рулетики, потім розріжте їх навпіл. 

4. Розподіліть курячу начинку на 4 скибочки, що залишилися, залишивши смужку 2 см вздовж протилежного краю. Прикрасьте салатом та перцем. Сформуйте рулетики, потім розріжте їх навпіл. 

5. Оберніть рулетики в поліетиленову плівку та залиште ненадовго в холодильнику. Готово!

Корисне перекушування на роботу допоможе вам не зриватися на «шкідливості»: цукерки, печиво, шоколадки.