Сьогодні ми вивчатимемо правило трьох “П”: простота + користь + перекус.
Корисні перекушування на роботу від MC:
Немає нічого складного у приготуванні цієї страви, але це ніяк не позначається на її смаку. Головний компонент снека – іспанський коржик тортилья, а ось інгредієнти для начинки ви можете підбирати під свій смак. Вегетаріанцям підійде рецепт, описані нижче, а любителям м’яса радимо додати до списку варену або запечену курячу грудку.
Інгредієнти:
1 тортилья (можете замінити її на звичайний листовий лаваш)
2 столові ложки хумуса
салатний лист
нарізані помідори
жменя тертого чеддера
Як готувати:
1. Розстеліть коржик на обробній дошці, розподіліть по нижній третині хумус і прикрасьте його зверху салатним листом. Потім додайте скибочки помідора. Присипте все сиром.
2. Згорніть нижню частину коржика трохи вище начинки, те ж зробіть з боків, а потім сформуйте рулет.
Ніхто не засудить вас за любов до солодкого, але солодке буває різним – корисним і ні. Ми наполягаємо на тому, що ЗОЖ-десерти не менш смачні, зате менш калорійні. Наприклад, ці мафіни з цільнозернового борошна та бананів.
Інгредієнти:
⅓ розтопленої оливкової олії екстра-класу
½ склянки меду
2 яйця
1 чашка пюре із стиглих бананів (близько 3 бананів)
¼ чашки молока чи води
1 чайна ложка харчової соди
1 чайна ложка ванільного екстракту
½ чайної ложки солі
½ чайної ложки кориці
1 ¾ чашки білого цільнозернового пшеничного борошна
⅓ чашка вівсяних пластівців
Читайте також: 5 ІДЕЙ, ЯК ЗРОБИТИ ПЕРЕКУС КОРИСНИМ
Як готувати:
1. Розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть виїмки форми для маффінів олією.
2. У великій мисці збийте оливкову олію та мед. Додайте яйця і ще раз добре збийте. Змішайте пюре банана та молоко, потім всипте в суміш харчову соду, екстракт ванілі, сіль та корицю.
3. Додайте в миску борошно та вівсяні пластівці та ретельно змішайте всі інгредієнти. На цьому етапі можна додати додаткові інгредієнти: горіхи, шоколад або сухофрукти.
4. Заповніть виїмки форми тестом приблизно на дві третини. Випікайте маффини протягом 25-30 хвилин, потім дістаньте їх із духовки, зачекайте, поки вони охолонуть, і діставайте із форми.
Ще один рецепт для любителів їжі рослинного походження. Незважаючи на те, що в основі хумусу немає м’яса, він дуже поживний, тому допоможе вам довго не відчувати голоду.
Інгредієнти:
1 склянка нуту
1 столова ложка тахіні
1 зубчик часнику
3 столові ложки грецького йогурту
лимонний сік
пита
Як готувати:
1. За день до приготування Хумуса замочіть нут на ніч. Наступного дня поставте його варитися у цій воді. Зазвичай нут вариться до 2 годин.
2. Після приготування, злийте рідину в склянку для подальших маніпуляцій. Відправте нут, тахіні, часник та йогурт у кухонний комбайн або блендер і збийте до однорідності.
3. Додайте рідину з нуту в чашу столовими ложками, доки не досягнете ідеальної консистенції.
4. Додайте лимонний сік і приправте до смаку. Не забудьте доповнити хумус питою!
Слабосолона лосось, салат і трохи соусу – ось основні інгредієнти цього простого і здорового перекушування. Знежирений та низькокалорійний – він є нашим фаворитом.
Інгредієнти:
8 великих листків салату
200 г слабосоленого лосося
1 / 2 авокадо
2 столові ложки сметани
1 шалот
1 столова ложка кропу
1 столова ложка лимонного соку
лимонна цедра
Читайте також: ОФІС З КОРИСТЬЮ ДЛЯ ТІЛА: 5 ВПРАВ І 5 ПЕРЕКУСІВ
Як готувати:
1. Розкладіть листя салату на велику страву і підготуйте решту інгредієнтів: наріжте лосось, авокадо, шалот і кріп.
2. У мисці змішайте лосось, авокадо, сметану, цибулю-шалот, кріп та лимонний сік. Додайте спецій, солі та перцю за смаком.
3. Розподіліть цю суміш між листям салату. Прикрасьте “човники” цедрою лимона.
Якщо вам набридли звичайні сендвічі, тоді є креативніший варіант — сендвічі-суші. Їх перелягти в тому, що можна грати з начинками. Ми пропонуємо два варіанти: тунець + селера і курка + кукурудза.
Інгредієнти:
8 скибочок хліба з непросіяного борошна (корочку потрібно зрізати)
1/2 невеликого авокадо
1 лист салату Айсберг
1/2 червоного перцю
Начинка з тунцем та селерою
180 г консервованого тунця
1/2 стебла селери
2 столові ложки домашнього майонезу
Начинка з куркою та кукурудзою
1/2 чашки дрібно нарізаної вареної курки
125 г консервованої кукурудзи
1 столова ложка дрібно нарізаної зеленої цибулі
Як готувати:
1. Приготуйте начинку з тунця та селери. Змішайте в мисці тунець, нарізаний селера і майонез.
2. Тепер приготуйте другу начинку. В іншій мисці змішайте подрібнену курку, кукурудзу та зелену цибулю.
3. Покладіть хліб на рівну поверхню і за допомогою качалки злегка розкотіть. Між 4 скибочками розподіліть начинку з тунця, залишивши смужку 2 см вздовж верхнього краю. Прикрасьте авокадо. Сформуйте рулетики, потім розріжте їх навпіл.
4. Розподіліть курячу начинку на 4 скибочки, що залишилися, залишивши смужку 2 см вздовж протилежного краю. Прикрасьте салатом та перцем. Сформуйте рулетики, потім розріжте їх навпіл.
5. Оберніть рулетики в поліетиленову плівку та залиште ненадовго в холодильнику. Готово!
Корисне перекушування на роботу допоможе вам не зриватися на «шкідливості»: цукерки, печиво, шоколадки.