UA
RU

Худнемо з користю: ​​середземноморська дієта

Редагувати переклад
Ефективність цієї дієти доведена не лише вченими, а й двохтисячолітньою історією. Про те, як правильно харчуватися відповідно до середземноморської дієти, читайте тут.

середземноморська дієта

Уміння розслаблятися та отримувати задоволення від життя – основа основ середземноморської дієти. Дві маленькі цукерки, з'їдені за чашкою кави з молоком, не збільшать талію в обсязі (адже такий перекус становитиме всього 80 калорій), зате піднімуть настрій, а отже, забезпечать чудове самопочуття. Або ось, наприклад, бринза та оливки: більшість жирів, присутніх у цих продуктах, мононасичені. Вони корисні для шкіри і не перетворюються на зайві кілограми. А по банану щодня радить їсти навіть Софі Лорен.

Читайте також: ДІЄТА NOOM: ЩО ЦЕ І З ЩО ЙОГО ЇДЯТЬ

Середземноморська дієта насамперед корисна для людей, які хочуть зберегти ясність розуму. Протягом чотирьох років американські вчені проводили дослідження, в результаті якого з'ясувалося: вживання риби, курки, оливкової олії та інших продуктів, багатих жирними кислотами Омега-3 та характерних для середземноморського типу харчування, допомагає людям уникнути послаблення пам'яті та погіршення розумових здібностей. Таких висновків дозволила дійти інформація про особливості харчування 17 тисяч осіб, середній вік яких становив 64 роки. Для перевірки на наявність у них відхилень дослідники використовували тести, спрямовані на «вимірювання» якості пам'яті та сприйняття світу.

Худнемо з користю: ​​середземноморська дієта-Фото 2

Що з'їсти, щоб схуднути?

Здавалося б, як можна худнути на макаронах та хлібі? Виявляється, можна. Адже в цих продуктах міститься багато складних вуглеводів, рослинних волокон та мало жиру. Ви можете їсти макарони, булгур, коричневий рис та ячмінь скільки хочете, при цьому не забуваючи про овочі та фрукти. У раціоні обов'язково має бути риба – у ній багато корисних жирних кислот Омега-3. Птах можна готувати двічі-тричі на тиждень, а ось червоне м'ясо – не частіше за кілька разів на місяць. Одним з головних компонентів у середземноморській дієті є оливкова олія: на ньому смажать і приправляють салати. За фігуру можна не боятися, адже всі жири в оливковій олії є мононенасиченими. Вони також містяться в горіхах та насінні.

Читайте також: ДІЄТА ДЮКАНА: ЩО ЦЕ І З ЧИМ ЙОГО ЇДЯТЬ

У середземноморській дієті існує ще кілька фундаментальних інгредієнтів. По-перше, це помідори, які містять найвищий рівень ліпокена. По-друге, темно-листові салати, багаті на антиоксиданти, вітаміни C і E – вони допомагають виводити з організму вільні радикали. По-третє, паста – обов'язково із твердих сортів пшениці, які є джерелом складних вуглеводів, клітковини та вітамінів групи В.

Оскільки середземноморська дієта вважається вуглеводною, підійде вона не всім, лише тим, хто веде активний спосіб життя і займається спортом. Інакше з'їдені макарони швидко перетворяться на обвислий живіт і боки.

Статті на тему