Названий головний фуд-тренд 2017 року
Дієтологи визначили, які продукти будуть популярними наступного року.
Група американських дієтологів спільно з некомерційним веб-ресурсом про здоровий спосіб життя The Monday Campaigns провела дослідження, під час якого з'ясувала, які корисні продукти будуть користуватися особливою популярністю у 2017 році. Як виявилось, справжнім фуд-трендом наступного року стануть ферментовані продукти.
Йдеться про продукти харчування, виготовлені методом бродіння. Їх ще називають "живими". До них відносяться квашена капуста, натуральний кефір, йогурт, квас, корейська страва кімчі (гостро приправлені квашені овочі), японська паста місо, а також ферментований чай комбуча, який відомий як настій чайного гриба.
Читайте також: 8 Instagram-акаунтів про здорове харчування, на які варто підписатися
Дієтологи відзначають, що ферментована їжа є відмінним джерелом корисних бактерій, що надають позитивний вплив на роботу шлунково-кишкового тракту.
Крім того, дослідження показало, що наступного року зросте популярність натуральних йогуртів та сирів, приготованих у домашніх умовах. Прихильники здорового харчування вважають, що саме таким способом можна контролювати якість одержуваного продукту та отримувати з нього максимальну користь.
Статті по темі:
Зберігаємо тепло: ТОП-5 продуктів, які допоможуть пережити зиму
7 продуктів, які допомагають скинути вагу
7 овочів, які можуть замінити суперфуди