Закрити
UA
Краса

Продукти, які ви ніколи не знайдете у холодильнику у дієтолога

Поділись:

Знати, що знаходиться в тарілці іншого, не менш цікаво, ніж розглядати чужий гардероб – стільки всього цікавого! 

posts-to-db-Фото 1

themodernproper.com

Ми знаємо, що стежити за своїм харчуванням в режимі 24/7 можуть тільки дуже сильні люди, поки що єдине, що нам вдається — це очистити раціон від супершкідливих продуктів. Щоб зрозуміти, від чого потрібно відмовитися насамперед, ми подивилися в «чорний список» відомого дієтолога та спеціаліста з правильного харчування Кері Глассман. 

Здорова дієта повинна базуватися на харчуванні, яке підживлює і ваше тіло, і ваш розум, а також вписується у ваш спосіб життя. Слухайте своє тіло і фокусуйтеся на різноманітній, смачній та здоровій їжі, а не слідуйте жорсткій дієті, 

— за таким правилом живе Глассман. 

Вам уже цікаво, що забороняє собі дієтолог, якому дозволено все? Нам так!

Знежирені заправки до салату

«Не псуйте свій розкішний, барвистий, легкий салат заправкою, яка хоч і має позначення fat-free, але не є корисною. Нехай у цих соусах і вказана менша кількість калорій, ніж у тих, що мають певний відсоток жирності, це вас не повинно обдурити – у складі ви знайдете багато шкідливих інгредієнтів (наприклад, цукор), які мають компенсувати дефіцит корисних жирів. Плюс до цього вам потрібні жири, щоб засвоїти поживні речовини з овочів і зелені». 

Читайте також: СПИСОК ДІЄТОЛОГА: ШКІДЛИВІ І КОРИСНІ ЖИРИ В ХАРЧУВАННІ

Йогурти яскравого кольору

«Справжній йогурт повинен складатися з двох компонентів – молока та живих культур молочнокислих бактерій, мати кремову текстуру та за кольором наближатися до білого. Але в супермаркетах ми бачимо стільки різнокольорових йогуртів, що просто очі розбігаються. Вони мають у своєму складі шкідливі барвники та велику кількість цукру. Якщо вам хочеться додати трохи кольору «блідому» йогурту, тоді просто додайте|добавляйте| горсті свіжих ягід».

Неорганічні яйця 

Маємо одразу пояснити, що в Америці є поняття «сage eggs» — це яйця від курей, які все життя проводять у клітинах.

«Те, як тварини утримуються та живуть, залежать і смак, і поживна цінність їжі. Кури, вирощені в обмежених просторах та з обмеженим раціоном, нестимуть яйця з низьким рівнем Омега-3 жирних кислот. Звертайте увагу на продукти органічного походження та будьте гуманні до братів наших менших». 

цукрозамінники

«Просто тому, що в них нуль калорій зовсім не означає, що вони корисні для вашого здоров’я. Вчені дійшли висновку, що замінники цукру пов’язані з великою кількістю негативних наслідків для здоров’я, наприклад, порушенням смакових відчуттів, потягом до солодкого та посилення апетиту». 

Читайте також: 5 СНІДАНОК, ЯКІ НЕ РЕКОМЕНДУЮТЬ ДІЄТОЛОГИ

сиропи

«Цей підсолоджувач заслуговує на те, щоб виявити в немилості. Сироп – це фактично оброблений рідкий цукор, який пов’язаний з такими серйозними захворюваннями, як діабет, ожиріння та перепади настрою. Його можна знайти практично скрізь — солодких газованих напоях, цукерках, заправках до салату, хлібі, сухофруктах, магазинному йогурті, батончиках із граноли, випічці, приправах та таких снеках, як печиво, крекери та чіпси». 

Частково гідрогенізовані олії

«Частково гідрогенізовані олії (ЧГМ) означають трансжири! Це олії на синтетичній основі, які підвищують ваш “поганий” холестерин ліпопротеїдів низької щільності, а знижують “хороший” холестерин ліпопротеїдів високої щільності. ЧГМ знаходяться в маргарині, кондитерському жирі, пакетованій та переробленій їжі (вже звані печиво, крекери, чіпси). А все для того, щоб продукти не псувалися і зберігали товарний вигляд після закінчення терміну зберігання». 

Тепер уважно проінспектуйте свою кухню та позбавтеся всіх food-шкідників.