UA
RU

Ексклюзив: інтерв'ю з Іванною Сахною, українською акторкою, що знімається в Голлівуді

Редагувати переклад
Іванна Сахно не боїться ризиків, пишеться своїм походженням і підходить до своєї роботи зі всією відповідальністю. Це наш короткий висновок від бесіди з чарівною актрисою щодо виходу на українські екрани нового фільму з Іванною - трилера "Пік страху", знятого українським режиссером англійською мовою в грузинських горах. Сахно грає Мію - молоду американку, яка кілька років тому втратила свою сім'ю, і тепер головним чоловіком у її житті став чарівний бойфренд Макс (у виконанні європейського актора Алекса Гафнера). Об'єднують їх справжні почуття один до одного та пристрасть до сноуборду. Пара відправляється підкорювати схили грузинських гір і несподівано опиняється у ловушці загадкового "вершника в чорному", з якої вибратися практично неможливо.
Іванна Сахно 3

Зараз актриса мешкає у Нью-Йорку, бо вже багато років вона будує голлівудську кар'єру — впевнені, ви бачили «Шпігуна, який мене кинув», «Тихоокеанський рубіж: Повстання» або «Меломанку», де Іванна зіграла ключові ролі. Але наша героїня рада поговорити про свою нову роботу та про джерела натхнення напередодні саме української прем'єри «Піка страху». Адже так і робить справжній професіонал.

Іванно, вітаємо вас із новою яскравою стрічкою! Як відомо, фільм знімали у Грузії, ви бували вже в цій країні раніше? І чи плануєте повернутися?

Привіт! Дякую за привітання. Мій перший візит до Грузії відбувся саме під час зйомок нашого фільму. Я повністю влюбилась у цю країну та її людей. У мене є бажання одного разу приїхати туди і пізнати її якнайбільше.

“Пік страху” — це історія про виживання, втрату та любов, краща його характеристика жанру, мабуть, трилер з елементами хорору. Яку би ви дали характеристику цій стрічці?

Ви абсолютно праві. Це саме трилер із елементами хорору.

Ваша героїня, Мія прибуває на курорт разом з бойфрендом Максом у виконанні харизматичного Алекса Гафнера і глядачі відразу зрозуміють наскільки міцні стосунки у цієї пари. Як швидко ви з Алексом знайшли спільну мову?

Я вперше зустріла Олекса на Канському кінофестивалі ще у 2014 році. Спільну мову було досить легко знайти, адже він справді чудова людина і добрий актор.

 

Іванна Сахно

Іванна Сахно 2

Читайте також: СПЕЦПРОЕКТ «СИЛА У РІВНОСТІ»

Культова різдвяна пісня “Let It Snow” – головний музичний лейтмотив стрічки, а чи є у вас улюблена композиція для Нового року?

"Щедрик" Миколи Леонтовича. Це яскравий приклад, коли наша українська душа стала частиною інших культур, оскільки “Щедрик” лунає у кожному домі у різдвяний вечір і є візуалізацією Різдва для багатьох дітей, включаючи мене.

Деякі актори кажуть, що їхній головний джерело натхнення — це сценарій, і тільки з нього та власного досвіду вони зможуть побудувати персонажа, інші — що важливо завжди бути відкритим світові та знаходити натхнення від людей навколо. На яку думку ви більше схиляєтеся?

Для мене натхнення — це комбінація того, про що ви тільки що сказали. Власний досвід будується з навколишнього середовища та його вивчення. Маючи певний сценарій, я починаю дивуватися на світ через призму персонажа і таким чином будується його світобачення — ти дивуєшся його очима, доки не знайдеш його коріння. Все знайдене, надбане, побачене я потім використовую під час зйомок.

Наскільки вам близька ваша героїня і як би її охарактеризували? Як ви знаходите зв'язок із персонажем?

Героїні стають близькими тоді, коли ти вчитуєшся у сценарій та аналізуєш персонаж, який тобі пропонують створити. У Мії є чітка мотивація для виживання, саме це мені хотілося в ній пізнати.

Упевнені, що зйомки картини стали справжнім визовом для вас і всієї команди, наскільки знімальний процес був тривалим і складним? Які навантаження вам довелося пережити?

Дійсно, фізичне навантаження було дуже інтенсивним, але це я й очікувала. Висота 3000 метрів над рівнем моря. Періодично хмари так затягували простір, що ми не були в змозі бачити один одного на відстані одного метра. Холодний. Довгі знімальні дні. Переутомлення. Усе це було частиною знімального процесу.

Яку ви можете дати пораду нашим талантливим співвітчизникам на шляху до справжньої голлівудської кар'єри?

Я не можу дати більш конкретних порад, адже я зараз сама собі вивчаю, але, на мою думку, найважливіше бути відкритими і чесними з собою. Приділяти багато часу своєму розвитку та продовжувати йти вперед. Чим більше ти займаєшся саморозвитком і розкриваєш собі для світу — тим більше світ має можливості тобі пізнати. Тому постійне самовдосконалення- це один із головних законів, який не варто порушувати.

Іванна Сахно 4

Іванна Сахно

Читайте також: СПЕЦПРОЕКТ MARIE CLAIRE & COLGATE #продовжуйусміхатися

Бліц-опитування від Marie Claire:

Назвіть три слова, якими б ви охарактеризували “Пік страху”.

Let. It. Snow.

Актори, які вас надихають.

Френсіс МакДорманд та Хоакін Фенікс.

Ваш улюблений модний бренд.

Будинок Маргіела.

Фільм, який ви переглядали найчастіше?

"Аероплан!"

Улюблені телешоу.

Просто зараз – це “Неортодоксальна”, “Флібег”, “Я можу тобі знищити”.

Закохане місце у Києві та Нью-Йорку?

Київ: Фунікулер. Нью-Йорк: кафе "Veselka".

Українсько-голлівудський трилер “Пік страху” з Іванною Сахною у головній ролі побачити глядачі у 130 країнах світу — від США до Японії. Українська прем'єра намічена вже на 28 січня.

Читайте також: ПОДАРУНКИ НА ВЕСЬ РІК

Статті на тему