UA
RU

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня

Редагувати переклад
Ми щиро віримо, що мистецтво, музика та творчість талановитих людей дарують позитив і добрі яскраві емоції. Тож
 Marie Claire Україна та Тетяна Карікова продовжують розповідати про найцікавіші заходи Києва. Читайте гайд та обирайте подію за своїм смаком!
 
«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 1

Тетяна Карікова, журналістка

✔️ 11 січня у Caribbean Club відбудеться вистава «Шукаю чоловіка на кожен день» від театр-студії імпровізації «Чорний квадрат».

Це легка вистава, після якої залишаються світлі та приємні емоції, бо її головна тема — любов — близька кожному. У програмі: чудовий акторський склад, чоловічий стриптиз без музики, особливий інтелектуальний гумор та гарне музичне оформлення.  

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 2

Фото: архів театру «Чорний квадрат»

✔️ 12 січня у Театрі опери та балету для дітей та юнацтва відбудеться вечір одноактних балетів Раду Поклітару та театру «Київ Модерн Балет»

Завдяки танцю, пластиці і музиці автори пропонують глядачам відчути глибокі почуття і переживання. Балет «Жінки у ре-мінорі» на музику Баха розповідає історію про жіночу дружбу, що дає безліч підстав для драматичних пронизливих пластичних соло та дуетів. Балет-роздум «Довгий різдвяний обід» на музику Вівальді розповідає про швидкоплинність життя.

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 3

Фото: Concert.ua

✔️  До 29 січня в Музеї історії міста Києва проходить виставка «Скарби різдвяної скрині», на яку ми щиро радимо завітати, адже там представлено 1000 ялинкових прикрас з України, Німеччині, Бельгії, Греції та Чехії. Найстаріша з них датується 1848 роком. Окрім ялинкових прикрас, в експозиції представлені раритетні різдвяно-новорічні листівки початку ХХ століття. Окремою та важливою темою виставки є історія українського Різдва, де ви дізнаєтесь, що таке різдвяний павук, чому кияни ховали свої ялинки у шафи та чи можливо зробити ялинку з гусячого пір’я.

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 4

✔️ 14 січня пройде екскурсія від I love my city Kyiv «Залагодження Київської філармонії».

Купецьке зібрання, будинок піонерів, фашистський офіцерський клуб — усе це колись було розташовано в приміщенні сучасної філармонії, тож її стіни зберігають багато історій і таємниць, які зашифровані в лепнині на стелі. Також під час екскурсії говоритимуть про музику, оскільки вона лунала в цьому будинку завжди: стіни зберігають пам’ять про Миколу Лисенка, Бориса Лятошинського, Сергія Прокоф’єва, Натана Рахліна, Рейнгольда Глієра. Феєричним фіналом стане музичний подарунок від Філармонії — мініконцерт у музичному салоні для особливих гостей.

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 5

Фото: the-city.kiev.ua

✔️ 15 січня Київський Планетарій у межах мистецького проєкту ARTSpace запрошує послухати величний орган Франції в програмі «Орган під зорями Interstellar»

На найбільшому куполі України під сферичні відеопроєкції космічної тематики 360° за допомогою комп’ютерних технологій та трьохмануального електронного органу Johannus, який найбільш реалістично відтворює не лише звучання, але й акустику Нотр-Да́м де Парі, українська органістка Олена Болюх зіграє твори майстрів XVI-XVII століття, композиторів епохи Відродження, бароко, романтизму та сучасних авторів.

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 6

✔️ 15 січня MODI Art&Wine Gallery запрошує на артлекцію «Фламандські прислів'я Пітера Брейгеля», де ви дізнаєтесь про фламандського художника, що у XVI столітті кинув виклик традиційному живопису. Його сюжетами були парадні портрети і життя знаті. Наслідуючи манеру малювання Ієроніма Босха, Пітер Брейгель став художником антигламура, тому ще за життя його прозвали Брейгель-мужицький. Лектор — Сергій Доценко, кандидат фізико-математичних наук, доцент в галузі прикладної математики та інформатики — детально розбере картину «Фламандські прислів’я», що є гігантським коміксом, в якому зашифровано понад сто народних прислів’їв, приказок, афоризмів та ідіом.

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 7

✔️ 19 січня у «Жовтневому палаці» під завісу різдвяних свят відбудеться грандіозний концерт «Різдвяні Симфонії» за творами композиторів Мирослава Скорика та Івана Небесного.

До нього входить добірка «Симфонія колядок» від маестро Мирослава Скорика — масштабне «бетховенське» звучання оркестру та симфончіні твори Івана Небесного, легкі й прозорі мелодії, співзвучні за настроєм до американських різдвяних святкувань. Все це у виконанні Національного симфонічного оркестру України під орудою диригента Володимира Сіренка.

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 8

✔️ 20 січня у Київському національному академічному театрі оперети відбудеться прем’єра мистичної вистави за повістю української письменниці Марії Матіос «Москалиця»

Багатомірне і позачасове існування героїв вистави у просторі змушує замислитися й розібратися в сенсах буття. Тих, що розкриваються у непідробній щирості головної героїні, її чесності та всепрощенні.

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 9

Актриса Мар'яна Боднар у головній ролі вистави «Москалиця»

✔️ 21 січня «Жовтневий палац» запрошує на концерт творів одного з найкращих композиторів сучасного Голлівуду Джона Вільямса.

У виконанні Національного духового оркестру України та під відтворення відеоряду на великому екрані ви почуєте найвідоміші саундтреки до всесвітньо відомих кінохітів «Зоряні війни», «Індіана Джонс», «Гаррі Поттер», «Сам удома», «Список Шиндлера», «Термінал» тощо.

✔️ 22 січня пройде екскурсія від Captain Kyiv «Таємні знаки Софії Київської» від історика, доктора наук, заступника генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» В’ячеслава Корнієнка, який понад 20 років досліджує графіті на стінах середньовічних пам’яток Києва.  

Наразі в Софійському соборі виявлено близько 7500 написів. Деякі з них з’явилися майже тисячу років тому, деякі — зовсім «свіжі», видряпані лише 350 років тому. Розглядаючи написи, можна дізнатись, чим жили наші предки, та побачити, що зашифровано в них, зокрема молитви, прокльони, любовні послання, викриття брехливих свідчень, послання сучасникам та нащадкам.  

«Київ. Куди піти і що подивитись»: must see з 11 по 22 січня-Фото 10

Читайте також: ПРО ЩО ЖІНКА МОВЧИТЬ: ЯНА КОРОЛЬОВА, АКТОРКА ФІЛЬМУ «ЩЕДРИК»  

Статті на тему