UA
RU

Чоловік каже: шеф-кухар Ілля Демковський

Редагувати переклад
Ілля Демковський – кухар у третьому поколінні, тому кулінарія – це не просто його робота, а все життя. Ніхто, навіть сам Ілля, точно не пам'ятає, коли полюбив готувати. Але займається своєю справою вже понад 22 роки. І за цей час встиг попрацювати бренд-шефом у різних ресторанах України. Своїм досвідом Ілля ділиться на тренінгах та майстер-класах.

Чоловік каже: шеф-кухар Ілля Демковський-Фото 1

— Як думаєте, які якості має сучасний чоловік?

— Справжній чоловік має вміти брати на себе відповідальність у всьому! Повинен уміти приймати рішення та бути впевненим у тому, що він робить.

— Чи є щось, чому вас навчили батьки, і за що ви особливо вдячні?

— Батькам я вдячний, що вони виростили мене самостійним! Вони завжди підставляли плече і підказували, і ніколи не заважали моїм починанням. Були провідниками у житті, але не диктували мені своїх правил гри. А у 16 ​​років дозволили жити самостійно. І самому визначати своє життя.

Читайте також: ЧОЛОВІК КАЖЕ: Викладач ГЛІБ БУРЯК

— Якою була ваша улюблена страва в дитинстві і яка вона зараз?

- Деруни! Як щойно засмажені, так і холодні на ранок. Деруни готував лише тато. Він натирав величезну миску картоплі і завжди залишалося багато на ранок. Це було неймовірно класно — підвестися з ранку і під'їдати залишені з вечора деруни по одному, а коли всі вставали, виявлялося, що їх майже немає. А я вставав, як правило, першим і дуже рано. Зараз вони також є, і я їх готую на кухні Fasta. І завжди порівнюю емоції від них із тими, які були в дитинстві.

Чоловік каже: шеф-кухар Ілля Демковський-Фото 2

 

— Якої миті ви зрозуміли, що хочете пов'язати своє життя з приготуванням їжі?

— Напевно, це було зумовлено. У сім'ї, де всі пов'язані з кухнею (бабуся, мама, тітка і тато просто чудово готують), у мене був вибір: чи продовжувати традицію, чи кардинально все поміняти. Я був на кухнях, мабуть, зі шкільного віку, і це для мене було частиною життя. І коли постало питання, на кого йти вчитися, підсвідомість зробила свій вибір, і я вважаю, що це чудово. Хоча трохи лукавлю — був ще варіант бухгалтера чи програміста, але мені пояснили компетентні люди, різні сторони цих професій, і варіанти відпали. Хоча комп'ютерний потяг переріс у хобі: мене і зараз захоплює все, що пов'язано зі світом цифрових технологій.

Якщо я починаю чимось займатись, то намагаюся зробити це на 100 відсотків. Іноді, звичайно, це захоплення і перфекціонізм заважають, але не в цьому випадку!

Читайте також: ЧОЛОВІК КАЖЕ: МАКСИМ СІКАЛЕНКО, CAPE COD

— Де можна побачити, скуштувати ваші страви?

— Fasta — дуже перспективний проект із нуля. Їжа від боса. Чому таке позиціонування? На сьогоднішній день є традиційні ресторани, і до своєї основної діяльності вони доставляють їжу. Із ними все зрозуміло.

А є доставки. На жаль, вони більше про доставку, швидкість та упаковку, ніж про їжу. У нас на першому місці їжа. Не важливо, проста чи складна — вона на 100% смачна! Вона зроблена конкретною людиною!

— Розкажіть про співпрацю із сервісом «їжа від шефа» Fasta?

- Молодий якісний проект! Прекрасна професійна команда. Я відповідаю за все, що стосується їжі. Кухня, страви, смаки, технології та все, що з цим пов'язано. Ми ставимо собі високі стандарти і слідуємо їм. Ми створюємо смачну якісну їжу та чудовий сервіс. Ми хочемо робити цей світ кращим, а життя простіше. Тепер для «смачно поїсти» немає потреби шукати вільні столики, а ресторан може приїхати до вас. Адже навіть наші кур'єри насправді офіціанти (ми їх так і називаємо).

Чоловік каже: шеф-кухар Ілля Демковський-Фото 3

— Що вас справді надихає?

— Мене надихають досвід та успіхи інших людей, сильних особистостей. Коли я читаю їхні біографії, у мене виникає відчуття, що ти можеш зробити все і тебе ніщо не зможе зупинити. І ти рухаєшся далі, все вище піднімаючи свою планку.

— Що найбільше цінуєте в інших людях?

— Чесність, прямолінійність та захопленість своєю справою.

— Які якості в людях вам неприйнятні?

— Я дуже не люблю людей-пристосувань або людей «посередині». Мені з такими дуже некомфортно.

Читайте також: ЧОЛОВІК КАЖЕ: ТАНЦЬОР ІГОР ГЕЛУНЕНКО

— Чи маєте ви особливі ритуали? Без чого ви не уявляєте свій день?

- Хм ... Ранкова кава (велика чашка) і півгодини абсолютно спокійного проведення часу. Це чи читання новин, чи гра у нескладну гру, щоб голова почала працювати, і я увійшов у свій звичайний ритм.

Через мій набутий перфекціонізм, я, напевно, чемпіон з ритуалів. Навіть речі в кишені розкладаю певним чином перед виходом із дому. Хоча в дитинстві я був дуже розсіяним та неуважним. Ось ці маленькі ритуали і допомогли мені організуватись і бути більш зібраним. Тепер уявіть, як важко моєї сім'ї щодня з моїми ритуалами 🙂

Чоловік каже: шеф-кухар Ілля Демковський-Фото 4

— Що таке успіх, на вашу думку, і як його можна досягти?

— Успіх у загальному розумінні — придумана річ, бо насправді це просто досягнення поставлених цілей, навіть найменших.

Поставив за мету кинути палити — кинув, усе — успіх! А ось цілі собі все ставлять різні.

Читайте також: ЧОЛОВІК КАЖЕ: ВОЛОДИМИР ЯРОСЛАВСЬКИЙ

— Які глобальні цілі ви ставите собі на поточний рік?

- Все дуже просто. Ми запустили чудовий та амбітний проект. За цей рік, незважаючи на всі складнощі сьогоднішньої ситуації в країні та світі, необхідно, щоби він злетів. Це, повірте, непросто, але ми впораємося!

— У вас є велика мрія?

- Дайте подумати. Перераховуватиму. Спочатку я хотів Каділлак, як у фільмі «Достукатися до небес», хотів сина та доньку, хотів жити у Львові. А тепер син і дочка є, а Кадиллак уже не важливий. У Львові я жив і це найкраще місце для мене. Зараз хочу будиночок за містом із садом, і мрію, що скоро закінчиться війна на Донбасі, і я зможу обійняти своїх батьків.

Статті на тему