Закрити
UA
Краса

6 корисних продуктів, які допоможуть зміцнити здоров’я

Поділись:

Якщо ви вважали, що корисні продукти можна знайти тільки влітку, тоді діставайте блокнот і ручку та записуйте, що можна придбати пізно восени та взимку на прилавках та в магазинах. 

З настанням холодів кількість корисних продуктів значно зменшується і стає все важче знайти джерело вітамінів і мінералів. Але не варто впадати у відчай, адже в осінньо-зимову пору також можна відшукати продукти, які багаті на корисні компоненти.

Читайте також: ЯК УБЕРЕГТИСЯ ВІД ПРОСТУДИ

Вивчивши ринки та прилавки магазинів, ми підготували для вас список корисних продуктів, які можна спокійно купувати пізно восени та взимку.

Гранат

posts-to-db-Фото 1

Цей фрукт з’являється на прилавках із першими холодами. Його яскравий зовнішній вигляд так і манить! Ми радимо піддатися цій спокусі і придбати пару-трійку гранатів, адже вони здатні захистити від хвороб серця. Також цей фрукт знижує ризик раку молочної залози, покращує пам’ять і допомагає скинути вагу завдяки здатності продовжувати відчуття ситості.

мандарини

posts-to-db-Фото 2

Для багатьох мандарини — вісники зимових свят. Але вони виконують і корисну функцію — прискорюють обмін речовин і збагачують організм вітаміном С. Вони також міститься велика кількість бета-каротину і вітаміну А, які важливі для правильного травлення. А ось вітамін В6, який міститься в мандаринах, допомагає боротися з депресією.

Хурма

Королек, шарон, хурма — всі вони багаті на бета-каротин, який покращує зір і стимулює регенерацію клітин бронхів та легень. А це дуже актуально в період грипу та застуди. А якщо ви намагаєтеся викорінити зі свого життя солодке, тоді хурма – ідеальний замінник, адже в ньому міститься рослинний цукор, який зовсім не шкодить фігурі. 

Читайте також: 5 СНІДАНОК, ЯКІ НЕ РЕКОМЕНДУЮТЬ ДІЄТОЛОГИ

Лук-шалот

Навіть дефіцит овочів та фруктів в осінньо-зимовий сезон не може завадити вам отримувати порцію вітамінів. Наприклад, із лука-шалота. Він містить достатню кількість вітаміну С для боротьби із застудними захворюваннями. Також він контролює засвоюваність організмом жирів.

журавлина

posts-to-db-Фото 3

Червоні ягоди доступні у всіх магазинах, їх також можна заморозити з літа. У журавлинах містяться кислоти, які діють як справжнісінькі антибіотики. Журавлинний сік допомагає боротися із запаленням нирок, швидше одужувати після грипу та ГРВІ. У ній міститься також багато фосфору, який зміцнює зуби та м’язи, калію – корисного для серця та вітаміну Н, необхідного для імунітету.

Брюссельська капуста  

posts-to-db-Фото 4

Її можна знайти на прилавках із листопада до березня. Ця капуста багата на вітамін С, який просто необхідний в холодну пору.